יבול שיא
הרפת והחלב
WhatsApp Image 2023 11 01 at 19.38.24

שר החקלאות אבי דיכטר קיים אתמול (ד׳), ביקור חקלאים ביישובי המועצה האזורית אשכול:

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

"אנחנו עושים פעולות רבות כדי לעזור לחקלאים שנפגעו קשות מאז פרוץ המלחמה. יש עוד הרבה מה לעשות ואני מאמין שבקרוב יהיו לנו בשורות חיוביות"

תחילה קיים השר דיכטר דיון בלשכתו בגילת, יחד עם עובדי מחוז הדרום במשרד החקלאות. לאחר מכן, קיים שר החקלאות סדרת פגישות עם חקלאים בבית אריזה של תפוחי אדמה "הדוד משה" בקיבוץ מגן, במושב מבטחים עם ראשי ועדים וחקלאים, בבית אריזה של "בטטה מסיקה"במושב גן פרי ועם חקלאי המושבים נווה ובני נצרים.

השר דיכטר שמע מהחקלאים על ההתמודדות והאתגרים הרבים שנוצרו מאז התחילה המלחמה בעזה. החקלאים שבו והדגישו כי כל רצונם הוא להמשיך ולעבוד כדי לשקם את העונה הקרובה בחקלאות, לפני שיהיה מאוחר מידי.

בסיום הביקור, קיים שר החקלאות אבי דיכטר הערכת מצב עם ראש מועצת מרחבים שי חג׳ג׳ וצוותו.

WhatsApp Image 2023 11 01 at 19.38.43

שר החקלאות אבי דיכטר: "פגשתי היום חקלאים וחקלאיות ביישובים ובמושבים בדרום הארץ. התפעלתי מהרוח החזקה שלהם ומהעובדה שלצד סיפורי הזוועות שחלקם חוו – הם לא נותנים לטרור לשבור אותם וממשיכים לעבד את האדמות שלהם. אנחנו עושים פעולות רבות כדי לעזור לחקלאים שנפגעו קשות מאז פרוץ המלחמה. יש עוד הרבה מה לעשות ואני מאמין שבקרוב יהיו לנו בשורות חיוביות, בהמשך לעבודה מואצת שלנו מול משרד האוצר. רק היום הבאנו בשורה בגזרת הידיים העובדות עם תוספת של 5,000 עובדים זרים ללא צורך בהסכמים בילטרליים.

אמרתי לחקלאים: אין מדינת ישראל בלי חקלאות ואין חקלאות בלי חקלאים. החקלאים שלנו הם מגן העוטף ומגנים על ישראל כולה, מכאן שחובתנו לאפשר להם להמשיך לעבוד בביטחה ובתנאים שיאפשרו זאת בטווח הקרוב ובטווח הארוך".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום חמישי, 5 ביוני, התקיים במכון וולקני יום עיון מקצועי בנושא גידול במצעים מנותקים והידרופוניקה. באירוע, שאורגן על ידי שה"מ, השתתפו חקלאים ואנשי מקצוע שהגיעו להעמיק את ידיעותיהם בשיטות גידול מתקדמות אלו, שהולכות ותופסות
3 דק' קריאה
אווירה חגיגית ומרגשת שררה באולם כהן במכון וולקני בטקס להענקת אות ההוקרה לחקלאים המצטיינים לשנים 2024-2025, שאורגן על-ידי מועצת הצמחים. בניגוד לימי עיון וכנסים רגילים, האולם היה מלא מפה לפה, עדות לחשיבותו העצומה של
6 דק' קריאה
"ענף החקלאות בישראל סובל מהזנחה מתמשכת מצד המדינה והתוצאה היא ירידה מדאיגה בכמות התוצרת החקלאית" פרופ' איל קמחי סגן נשיא וראש תחום המחקר במוסד שורש למחקר כלכלי וחברתי ופרופסור לכלכלה חקלאית בפקולטה לחקלאות, מזון
2 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מאיר יפרח – להקים קרן משותפת לפינוי עודפים. צילום: נועם רבינוביץ השבוע חוויתי על בשרי את הפער הבלתי נתפס שבין מחירי השדה למחירי המדף, פער שכל חקלאי בישראל מכיר היטב. בסופרמרקט הנחשב
3 דק' קריאה
האפליקציה כוללת מאגר של כל חומרי ההדברה המורשים בישראל ועוד  אדמה מכתשים, מקבוצת אדמה מהחברות המובילות בעולם בתחום הגנת הצומח, השיקה אפלקציה חינמית חדשה – 'אגרואפ' לחקלאים ולפקחים. האפליקציה מכילה מאגר של כל חומרי
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן