יבול שיא
הרפת והחלב
כפר עזה ברוחמה

“תחנה בדרך הביתה”

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

תושבי קיבוץ כפר עזה יעברו בקרוב ליישוב זמני בקיבוץ רוחמה

תושבי קהילת כפר עזה יקלטו בחודש הקרוב בשכונת כפר עזה שנבנתה עבורם בקיבוץ רוחמה.
במסגרת המעבר נבנו 179 מבני דיור וכן 12 מבני ציבור ובהם חמישה מבני גני ילדים, ארבעה מבני חינוך בלתי פורמלי ושלושה מבני ציבור נוספים שיתמכו את הקהילה. כחלק ממעבר התושבים למקום מגורם הזמני נסללו כבישים ושבילים, גינון ותשתיות נוספות.
כ-80 משפחות מכפר עזה ייקלטו בביתם החדש, במסגרת מתווה מגורי הביניים וזאת עד חזרתם לביתם הקבוע. המתחמים הוקמו על ידי מנהלת תקומה בשיתוף קרן קיימת לישראל והחטיבה להתיישבות.
מרבית קהילת כפר עזה התפנתה
באירועי הטבח שאירעו בשבת השחורה חדרו לכפר עזה 140 מחבלים. 64 בני אדם נטבחו בקיבוץ, 19 מתושבי הקיבוץ נחטפו לעזה, 11 מהם שוחררו בעסקה. שניים מהחטופים, יותם חיים ואלון שמריז נורו בשוגג על ידי חיילי צה"ל כשהצליחו להימלט משוביהם. במהלך הטבח הוצתו בתי הקיבוץ ונבזזו. מרבית תושבי קהילת כפר עזה התפנו לאחר טבח 7 באוקטובר לקיבוץ שפיים שקלט אותם ובן הם שוהים עד למעבר לביתם הזמני ברוחמה.
זה הבית שלנו

גון סוסנה, תושב כפר עזה ורכז במנהלת תקומה, אמר: "בקיבוץ שלי, כפר עזה, התנהלו קרבות קשים, אין מדרכה או שביל שלא נהרג או נרצח מישהו. אבל זה הבית שלנו, וזו המשימה שלנו לצד החזרת החטופים, לשקם את כפר עזה ואת חבל עוטף עזה. זה הבית, זו החובה. אם מחפשים תמונת ניצחון, יש שני אלמנטים להשגה – החזרת החטופים ושיקום חבל עוטף עזה, להפוך אותו לטוב יותר ממה שהיה ב-6 באוקטובר, אם נעשה זאת, נדע שהצלחנו.
בכפר עזה החלטנו שאנחנו הולכים יד ביד עם המנהלת. היום אנחנו בונים ישוב זמני בקיבוץ רוחמה, קיבוץ כפר עזה חוזר דרומה, לשער הנגב. הוא עוצר בתחנה אחת אבל הוא בדרך הביתה. כאן, במנהלת תקומה, כמוני, קמים בכל בוקר מתוך משימתיות לשקם את הבית״.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רויטל פז-אבולעפיה מספרת על ספרה השני "חריץ בזמן" שמספק אפשרות נדירה להתעלות מעל המקום והזמן, על הילדה הדחויה שהייתה וגם למה רק בגיל 58 העזה לצאת עם הכישרון לעולם *תמונה ראשית: רויטל פז אבולעפיה
8 דק' קריאה
מיזם ייחודי שהחל כרעיון וצמח למסורת מרגשת שמחברת במועצת בני שמעון בין קיבוצים, מושבים, דתיים חילוניים  *תמונה ראשית: אווירה משפחתית בקבלת השבת המעורבת. צילום: מישל אמזלג  ביום שישי אחר הצהריים, בשעה שבה האור הופך
3 דק' קריאה
"סוד ההצלחה בניווט טמון בשילוב של יכולות פיזיות גבוהות, חוסן מנטלי, צוות מקצועי תומך, חברים ומשפחה שמלווים אותי כל הדרך," מסבירה עופרי יעקובי ממושב אביעזר * בגיל 17 בלבד הפכה עופרי יעקובי לנווטת הישראלית
6 דק' קריאה
"כל החיים שילבתי עבודה במשק עם ריקודים," אומר משה תלם, חבר מושב רשפון, בן 84 * תלם הוא חקלאי פעיל ופורה, המגדל ירקות מזנים שונים ומיוחדים * במקביל הוא מדריך במשך שנים בחוגים לריקודי-עם
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן