יבול שיא
הרפת והחלב
2 כפר עזה הרוס

180 מיליון ש״ח לשיקום קיבוץ כפר עזה

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

במסגרת התוכנית ייבנו מחדש בתי מגורים ושכונת "דור צעיר" שנפגעה קשות במתקפת הטרור

מנהלת תקומה אישרה השבוע את תוכנית השיקום היישובית של קיבוץ כפר עזה כחלק ממתווה המנהלת לבניה מחדש של יישובי חבל תקומה. תקציב תוכנית השיקום של הקיבוץ שנפגע אנושות בטבח 7 באוקטובר עומד על כ-180 מליון ש"ח, עבור שיקום של כ-360 מבני מגורים, 40 מבני ציבור ותשתיות.

תוכנית השיקום כוללת שיקום, הריסה ובניה מחדש של בתי מגורים, בניית שכונת "דור צעיר" במיקום חדש בקיבוץ, שיקום תשתיות ציבוריות שנפגעו במהלך מלחמת "חרבות ברזל", הסדרת תשתיות ציבוריות חדשות, הקמה של שכונת מגורים חדשה וכן שיקום ושדרוג מבני הציבור ומתקני הספורט והנופש בקיבוץ.

במתקפת הטרור האכזרית ב-7 באוקטובר חדרו מחבלי חמאס לקיבוץ הסמוך לרצועת הגבול בצפון רצועת עזה, רצחו 64 איש וחטפו 19 מתושביו לרצועת עזה. במהלך הטבח הציתו המחבלים את בתי הקיבוץ ובזזו אותם. 11 דיירי שכונת "דור צעיר" נרצחו במהלך המתקפה ו-7 נחטפו ממנה.

תושבי קיבוץ כפר עזה פונו לקיבוץ שפיים, מקום הדיור הזמני עבור תושבי הקיבוץ מוקם בקיבוץ רוחמה.

לפני מספר שבועות פנה ראש מנהלת תקומה, מר יוסי שלי, ליו"ר המועצה הארצית לתכנון ובנייה, נתן אלנתן, לאשר את בקשתו לפטור מתוכנית והיתר לקיבוץ כפר עזה. הבקשה צפויה לעלות בתחילת דצמבר לדיון במועצה הארצית וכוללת שכונה ובה 55 יחידות דיור, ב-55 מבנים חד-משפחתית, וכן מתחם המיועד לדור הצעיר ובו 60 יחידות דיור, מבנה ציבורי ומבנה למרחב עבודה משותף. במתחם תתבצע הריסה של מבנים קיימים ויועתקו שלושה מבני מגורים יבילים קיימים. כמו כן, תתבצע הקמה מחדש של 41 יחידות דיור ומבנה ציבורי אחד ב-29 מבנים שנפגעו ברחבי הקיבוץ במהלך מתקפת הטרור. במסגרת המתחמים שיוקמו, ייסללו דרכים, חניות, יתבצע פיתוח לשטחים פתוחים ובניית תשתיות ויתבצעו שינויים במבנים קיימים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בוקרות מארה"ב, ייננית מרמת הגולן, אלופת ישראל באימון כלבי רעיית כבשים וטרקטוריסטית שהפכה למנהלת מו"פ… *תמונה ראשית: מפרי כפיה נטעה כרם צילום:נילי ענברי-קאופמן השנה התחרות עומדת בסימן הצדעה לחקלאיות הישראליות, כחלק משנת החקלאיות הבינלאומית
2 דק' קריאה
מתי ניר פרימק מחברת הספר "כשנמר נכנס לחדר" מספרת על החרדות שליוו אותה ועל השיטה המיוחדת, באמצעותה היא עוזרת לאנשים להתמודד עם פחדים בצורה מעצימה * המסר שלה: "הפחד הוא חלק מהחיים, הוא לא
9 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן