יבול שיא
הרפת והחלב
הדובונים קבוצתית

20 אלף דובים מצאו חברים

2 דק' קריאה

שיתוף:

אלפי בובות דובי טיפוליות מחולקות בימים אלה לילדי קהילות המפונים. "הדובי הוא מענה רגשי עוטף ומחבק עבור הילד" אומרים יוזמי הפרויקט, המשותף לתנועה הקיבוצית ולחברה בובות בינלאומית

בראשית השבוע יצא לדרך מבצע "דובי מחפש חבר", בו מחולקות לילדים שפונו מביתם מקיבוצי הנגב המערבי, ערים בדרום והפזורה הבדואית יותר מ- 20,000 בובות דובי טיפוליות בעלות של מיליוני שקלים. בובות הדובי יסייעו לילדים בהתמודדות עם חרדות, טראומה ופחדים. את הדובים תרמה חברת הצעצועים השלישית בגודלה בעולם "ספין מסטר" אשר מובילה את המבצע עם התנועה הקיבוצית.

טל שרייבר עובדת בחברה ומרצה ב"שנקר, מאחוריה יותר משלושה עשורים של המצאה ותכנון צעצועים. השלב הראשון היה לקבל את אישורם של בעלי החברה – משפחה יהודית חמה, והמנכ"ל, לתכנן מוצר שייתן גם מענה לצרכים רגשיים של ילדי גיל הרך, שחוו את ההתקפה הרצחנית של חמאס, תחושת הפחד, המגורים במקום חדש, זמני. המוצר שנבחר הוא דובי חמוד, שעל תכנונו ופיתוחו עבדה שרייבר עם עמיתיה בסניף הניו-יורקי של ספין מסטר. תוצרי התכנון הם שבעה דגמים בצבעים שונים, וייצור של 20 אלף מהם בסין הרחוקה, ושינועם המהיר, עד כמה שאפשר, אל מדינת ישראל. בשלב הזה כבר נכנס לתמונה אהרון הוכברג, ידידה הוותיק של שרייבר, לו ניסיון רב בלוגיסטיקה ושינוע של מטענים ועבודה מול המכס.

חודש וחצי ארך המבצע הלוגיסטי של שינוע הבובות מהמפעל בארץ הייצור הרחוקה ועד למחסן הלוגיסטי שמפעילה התנועה הקיבוצית באזור "גרנות", מספר הוכברג. הוא עצמו נולד וגדל בקיבוץ מעלה החמישה. החיבור שלו למבצע היה גם אישי. "הדובונים עשו לי פלשבק לילדות שלי" הוא מספר. "כשהייתי בן 6 פרצה מלחמת ששת הימים והיינו במקלט. השהות במקלט לא הייתה נעימה, אבל אני זוכר שהיה לי דובי והייתי מאוד קשור אליו. כל הזמן חיבקתי אותו. הוא היה לי מקור נחמה ועזר לי להתגבר על הפחד שאחז בי. אני שומר אותו עד היום".

תוכנית החלוקה, לילדים

הבובות הגיעו במכולה עצומה אל המרכז הלוגיסטי (מרלו"ג) של קרן התנועה הקיבוצית למען המפונים ו"גרנות" ושם נארזו על ידי פעילי התנועה הקיבוצית ומתנדבים בדרך לחלוקתם השבוע לילדים, תחילה לילדי קיבוץ כפר עזה הנמצאים בשפיים, אחריהם לילדי גיל הרך של נחל עוז הנמצאים במשמר העמק, וכך הלאה, אל ילדי כל יישובי הנגב המערבי, ילדי ערים דרומיות ואלפי ילדים בפזורה הבדואית.

סינטיה כהן מנהלת הגיל הרך באגף החינוך התנועתי ציינה כי בנוסף לחלוקת הבובות נבנתה פעילות מקיפה שתועבר בגני הילדים לגילאי 3-6 בקהילות המפונות,"הדובי הוא הרבה יותר מבובה, הוא מענה רגשי לילד, שיכול לדבר אליו, לחבק אותו, להתייחס אליו כמו אל חבר קרוב, בן משפחה".

שיר גורן, מנהלת מחלקת מעורבות חברתית בתנועה הקיבוצית ויזמית המרכז הלוגיסטי (לוגיסטיק'ה), ששטחו מתפרש על פני שטח של 1500 מ"ר מציינת כי בשבועות האחרונים יצאו מלוגיסטיק'ה יותר מ-50 אלף מוצרים לקהילות המפונים ברחבי הארץ, ביניהם, צעצועים וציוד לגנים ולמרכזי החינוך החברתי, מוצרי חשמל, ביגוד וכיוצא בזה, הכל בדגש על ציוד

קהילתי. במרכז הלוגיסטי מתנדבים מדי יום עשרות א.נשים מחברות, ארגונים ומרכזים חינוכיים שפורקים ציוד ומסדרים, ממיינים ומעמיסים על רכבים שנוסעים אל קהילות המפונים. "הייחוד בלוגיסטיק'ה בשונה ממרכזים לוגיסטיים אחרים הוא ההסתכלות הרחבה על הצרכים המשתנים והמיקוד בקהילות. בפעילות ההתנדבותית משתתפים גם אנשים עם מוגבלות מ"בתים לחיים" בקיבוצים החילוניים והדתיים (מזרע, מירב, מעלה גלבוע) נותנים ביטוי לקשר החם בין התנועה הקיבוצית לקיבוץ הדתי בכל הקשור למעורבות חברתית, אומרת גורן. פרויקט "דובי מחפש חבר" הוא פרויקט שמבטא את הצורך של הילדים למענה רגשי עוטף ומחבק שהתוצר הוא הדובי והבנייה של הפעילות הקהילתית כמענה לצורך. אני מודה מקרב לב לטל ואהרון על הפרויקט הנפלא שיזמו ועל העשייה המשמעותית שהם מייצרים עבור הילדים המפונים".

מועצת התנועה אישרה הקמת אגף התיישבות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

השותפות מהווה מיזם משותף פורץ דרך בתחום הסמיוכימיקלים והפרומונים – חומרים כימיים המשמשים לתקשורת בין חרקים – פתרון ארוך טווח, ללא שאריות כימיות וללא פגיעה בסביבה  *תמונה ראשית: ד"ר גורנטלה, יו"ר ומנכ"ל ATGC (שני מימין) ומושיק פיש, מנכ"ל לוכסמבורג תעשיות (חמישי מימין) עם בכירי ממשל, בטקס החתימה בהודו ב-5.12.2025 
< 1 דק' קריאה
 נוער מושב נחלה יזם מרוץ לפיד לזכר אוריה יעקב ז״ל  *תמונה ראשית: מנהל מרכז קהילתי יואב בני אקלום, מברך בטקס לזכר של אוריה יעקב ז"ל  ביום שלישי 16.12.25 התקיים במושב נחלה אשר במועצה האזורית יואב מרוץ הלפיד לזכרו של אוריה יעקב ז״ל, שנפל במלחמה
2 דק' קריאה
אמר מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות החקלאים עמית יפרח, בכנס הכלכלי השנתי של ברית פיקוח  *תמונה ראשית: עו״ד ד״ר מיכל בוסל מרצה בכנס של ברית פיקוח  מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח אמר בכינוס הכלכלי השנתי של ברית פיקוח: "שר האוצר מקדם רפורמות שפוגעות בענף החלב ובכך גם בענפי החקלאות השונים. הוא פועל באפקט הקוברה בהיותו מנסה לטפל בבעיה של יוקר המחיה אבל הופך אותה לבעיה יותר חמורה, הורס את היצור המקומי ונשען על יבואנים ומדינות זרות.   "אסור לנו שכלכלת ישראל תישען על יבואנים ועל מדינות זרות. אנחנו בונים כיום לאחר המלחמה את העוגנים החקלאיים והכלכליים לשיקום המושבים בצפון ובדרום. זו התקומה שלנו."  עו"ד ד"ר מיכל בוסל, יועמ"ש ומנהלת אגף קרקעות ואגודות שיתופיות בתנועת המושבים, השתתפה השבוע בכינוס הכלכלי לסיכום שנת 2025 של ברית פיקוח.  במהלך הכנס, ד"ר בוסל סקרה את עסקאות התעסוקה במושבים, החל מהתפתחותן לאורך השנים ועד לשלבים החשובים בביצוע העסוקה והבדיקות הנדרשות טרם הביצוע. בהרצאתה התמקדה גם בדגשים ובהיבטים המשפטיים שחשוב להכיר.   ד״ר בוסל סיכמה: "כשהתחלתי את הדוקטורט שלי על מושבי עובדים בעידן של שינויים, ידעתי שנושא עסקאות התעסוקה הוא מהמורכבים והמרתקים במגזר הכפרי, וחקרתי אותו כמקרה מבחן לפעילות לא חקלאית. בכנס השנתי של ברית פיקוח הייתה לי הזדמנות לחלוק את התובנות הללו בהרצאה שהעברתי, המשלבות בין מחקר תיאורטי לפרקטיקה." 
< 1 דק' קריאה
אמרה רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי בכנס לחברי ועדים ממונים, שהרשמת וצוותה המקצועי ערכו השבוע  *תמונה ראשית: עמית יפרח בכנס ועדים ממונים שערכה רשמת האגודות השיתופיות  רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי וצוותה המקצועי קיימו השבוע כנס לחברי הוועדים הממונים.  רשמת האגודות השיתופיות, טלי ארפי פתחה את דבריה ואמרה: "מדובר בכנס מקצועי ומשמעותי לחברי הוועדים הממונים שהם חלק מליבת העשייה של משרד הרשמת.   "הוועדים הממונים נושאים באחריות כבדה ובשליחות ציבורית חשובה, והכנס הוא הזדמנות לעצור, ללמוד, לשתף ולהעמיק יחד באתגרים ובדרכי הפעולה שמחזקים ניהול תקין, יציבות ואמון באגודות השיתופיות.  "שמחתי מאוד על ההשתתפות הרחבה ועל השיח הפתוח והמעמיק, בהשתתפות ראשי מועצות אזוריות, מזכ״ל תנועת המושבים, עמית יפרח, נציגי התנועות וגורמי מקצוע ושותפים לדרך."  מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח אמר: "החשיפה והממשק מייצרים קשרים טובים יותר עם הוועדים הממונים ועם המתרחש במרחב הכפרי. יש כיום 13 מושבים עם ועד ממונה מתוך 420 מושבים, מדובר בכאחוז וחצי מכלל המושבים. אנחנו רואים בוועד הממונה ברירת מחדל. אנחנו רוצים שהוועדים יהיו נבחרים וניהול עצמי של האגודות הוא הדבר הנכון. ההגעה לוועד ממונה חייבת להיות כזו שמצדיקה את המצב הקשה אליו נקלעה האגודה.  "למושב יש משימות תכנוניות וקהילתיות שההנהלה צריכה לבצע וניתן לעשות טוב יותר באמצעות שיתוף פעולה עם תנועת המושבים ועם אגפי התנועה. אנחנו מזמינים את הוועד הממונה להזמין אותנו אליו לחיזוק שיתוף הפעולה והסיוע עבור המושב. תנועת המושבים היא מקור הידע המקצועי והניסיון והכשרות עבור המושבים. אני מודה לטלי ארפי, רשמת האגודות וצוותה על כנס מקצועי ומרשים מאוד." 
< 1 דק' קריאה
הוא נשתל בתחילה בין שורות הבננות, "בן חורג" לגאוות העמק, נקלע למשבר בשנות ה-70 והפך להיסטוריה ולהיסטריה כשזן בלתי ידוע התגלה במקרה בקליפורניה והוטס לארץ בצידנית. סודות הזהב הירוק נחשפים  *תמונה ראשית: לא רק
3 דק' קריאה
בקיבוץ מחניים מתרחש פלא אמיתי שעשוי להיות מודל לחברה ישראלית בריאה, מכילה ואמפתית. "בית יחד" מספק מגורים ותעסוקה לאנשים עם צרכים מיוחדים בגילאי 62-21. ״החברים כאן יודעים להוקיר תודה מהמקום הכי אמיתי, אין בהם רוע, אין
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן