יבול שיא
הרפת והחלב
אבנר גלילי

מכונת פריטה שחוסכת 100 ידיים עובדות

2 דק' קריאה

שיתוף:

המכונה פורטת בשעת הפעלה 840 רימונים ל- 140 קילוגרם גרגרים

פיתוח כחול לבן בשירות חקלאות העולם. חברת "יורן טכנולוגיות" השיקה דגם משופר של מכונת פריטה לרימונים. לפיתוח המכשור המתקדם שותף המכון להנדסה חקלאית במרכז וולקני בבית דגן.

באירוע במתחם "יורן" ציין מנהל החברה אבנר גלילי שהמכונה פורטת 14 פירות בדקה. היא יודעת להפריד בין הקליפה והממברנות באיכות גבוהה ובמינימום נזק מכאני לפרי. המכונה מותאמת לתחום ה'פרשקט' – אכילה מיידית.

גלילי גילה כי הדגם המשופר נמכר לגופים מקצועיים מחוץ לישראל באוסטרליה, הודו, פרו, תורכיה, גרמניה, איטליה וארצות הברית. מהחברה נמסר כי מכונה אחת כמו זו שהוצגה הפעם נמכרה לחברה בגבעת עדה.

גלילי הדגיש כי התחרות הכי גדולה היא אל מול הפריטה הידנית. "יתרון המוצרים שלנו הוא ביציבות התהליך וההיגיינה. מגע יד אדם הוא רק בקליפה בעת הנחת הרימון על מסוע המכונה, לפני הפריטה.

ייצור ופיתוח מכונת הפריטה לרימונים ארך שישה חודשים.

אבנר גלילי, הסביר באירוע ההשקה במתחם החברה בראשון לציון עד כמה המכונה יעילה וחוסכת כוח אדם. לדבריו "אדם פורט ידנית כ-30 קילוגרם רימונים בשעה. המכונה פורטת בשעת הפעלה 140 קילוגרם גרגרים מפירות במשקל ממוצע של 500 גרם לרימון". גלילי קובע כי בכך נוצר חיסכון אדיר בכוח אדם של בין 70 ל-100 ידיים עובדות.

גרגרי רימון על המסוע
גרגרי רימון על המסוע
פסולת רימונים לאחר הפריטה
פסולת רימונים לאחר הפריטה

מחירה של המכונה לפריטת רימונים שהוצגה בפני אנשי מקצוע (JU10) הוא 200 אלף אירו.

חברת "יורן טכנולוגיות" התמחתה לאורך שנות קיומה בדגמים שונים של מכונות פריטה לרימונים. פיתוחים קודמים של החברה: מכונת לפריטת רימונים JU28 NNEO שיודעת לפרוט מספר כפול מזה של המכונה החדשה: 28 פירות בדקה ויש גם מכונת פריטה אחרת JU56 שפורטת לא פחות מ-56 פירות רימון בשעה. הדגם הזה נמכר בשעתו לסין וגרמניה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

.החברה מהווה מיזם משותף פורץ דרך בתחום הסמיוכימיקלים והפרומונים – חומרים כימיים המשמשים לתקשורת בין חרקים. המיזם מאחד את המומחיות המדעית והטכנולוגית של ATGC בהודו עם היכולות של לוכסמבורג בפיתוח יישומים לחקלאות, ייצור, רישוי
< 1 דק' קריאה
דו"ח מניסויי שדה שנערכו בעונת 2025 עמית פאפוריש1 ויואל רובין2 1המחלקה לפתולוגיה של צמחים וחקר עשבים, מרכז מחקר נווה יער, המכון להגנת הצומח,  מינהל המחקר החקלאי – מכון וולקני[email protected] 2מרכז חקלאי העמק מבוא עלקת
12 דק' קריאה
מוחמד יוסף אבו טועמה – מדריך לגידול תות שדה, שה"מ לידן פלאח-בלוק – תחום הגנת הצומח, אגף ענפי השירות, שה"מ תקציר בדפון זה מפורסמות הנחיות לגידול תות שדה בחלקות מניבות במנהרות נמוכות בשדה הפתוח,
7 דק' קריאה
מוחמד יוסף אבו טועמה – תחום ירקות, אגף ענפי הצומח, שה"מ לידן פלאח-בלוק – תחום הגנת הצומח, אגף ענפי השירות, שה"מ ד"ר סטנלי פרימן – מכון וולקני מבוא מחלת ה-Neopestalotiopsis נתגלתה לראשונה בישראל במהלך
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן