יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 01 30 152209

המינוי האחרון של עודד פורר          

2 דק' קריאה

שיתוף:

שר החקלאות היוצא עודד פורר חתם את פרק העבודה שלו במתחם בית דגן במינוי מנהל לתפקיד ראש מינהל המחקר החקלאי. ימים אחדים לפני שעזב את הלשכה הודיע השר לד"ר שמואל אסולין, שהוא ממנה אותו לתפקיד ממלא מקום ראש המינהל לתקופה קצובה.

זמן קצר קודם לכן הודיע השר פורר לפרופסור אורי ירמיהו, שהיה מ"מ ראש המינהל לאורך שלושה חודשים – שהוא סיים את תפקידו. פרופסור ירמיהו שב לתפקידו הקודם כסגן ראש המינהל למחקר.

שיבוצו של ד"ר אסולין הוא עוד שיבוץ של ממלא מקום בלבד באחד התפקידים הבכירים בחקלאות ישראל. במהלך 20 חודשי פורר במשרד החקלאות הירבה השר לשבץ ממלאי מקום לתפקידים בכירים, בלא לבצע הלכה למעשה מכרזים לתפקידים אלה. אם כבר התקיים מכרז לתפקיד כזה או אחר, הנהגת המשרד בחרה בעובד מזוהה עם מפלגתו של השר פורר – "ישראל ביתנו".

ממלא מקום ראש מינהל המחקר החקלאי החדש ימשיך בתפקידו כממונה על קשרי חוץ במינהל המחקר. בהכשרתו הוא חוקר בתחום המים מהמכון לקרקע ומים במינהל המחקר.

חשוב מאד לציין כי זה שנה וחודש לא היה ראש למינהל המחקר החקלאי, תופעה שלא הייתה כדוגמתה מעולם! פרופסור אלי פיינרמן היה ראש מינהל המחקר האחרון במינוי רשמי. מאז פרישתו בחודש דצמבר 2021, התנהל מכון וולקני עם ממלאי מקום: פרופסור עבד גרה ופרופסור אורי ירמיהו, ולאורך כל התקופה הזו לא קיימה הנהלת משרד החקלאות מכרז מסודר לתפקיד הבכיר.

לא ברור מה הביא את הנהגת המשרד בתקופת השר פורר לבקש ממספר בכירים במחקר החקלאי בדרגת פרופסור לוותר על מועמדותם למכרזים בתפקידים בכירים, אם אכן לא היו כלל מכרזים.

ההערכה בקרב העובדים הבכירים במינהל המחקר החקלאי, שההנהגה החדשה במשרד החקלאות תחליט על קיום מכרזים לתפקידים שונים, בכלל זה לתפקידים שמאוישים כרגע על ידי ממלאי מקום.

נודע כי נציבות שירות המדינה הינחתה את משרד החקלאות שגימלאי שהיה קודם פרישתו, בעמדה בכירה במשרד, אינו יכול להגיש מועמדות למשרות בכירות, בכלל זה ראש מינהל המחקר החקלאי.

ד"ר שמואל אסולין, ממלא מקום ראש מינהל המחקר החקלאי, נמנה עם מגישי המועמדות לתפקיד ראש מינהל המחקר. לא ברור מה יהיה מעמדו של פרופסור אמריטוס איתמר גלזר שהיה קודם יציאתו לגימלאות סגן ראש המינהל למחקר ושנחשב מועמד מוביל לתפקיד ראש מינהל המחקר הבא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*תמונה ראשית: רענן כהן, הקרן לידידות הקרן לידידות ותנועת מושבים בישראל מקיימים שיתוף פעולה ראשוני מסוגו: כ-22 ישובים יקבלו ציוד מלא למקלטים ולהפיכתם למרכזי למידה ממושכים לילדים ולבני נוער וגם לשהייה במקלט לזמן ארוך.התרומה
2 דק' קריאה
יום הולדת שמח לקהילת "ניגון הלב", שחוגגת 25 שנה להולדתה * קהילת ניגון הלב היא בית חם למשפחות וליחידים, רווי חיי הקהילה המזמנים רגעי התרוממות רוח, קרבה אנושית ותמיכה קהילתית, ארוגים בניגונים היוצאים מהלב ונכנסים אל
7 דק' קריאה
מירוץ ההנצחה לזכר חללי צה"ל יתקיים ביום הזיכרון ברחבי הארץ, ביום רביעי, 21.4, 17:30  *תמונה ראשית: רצים לזכרם בכל רחבי הארץ   מאז ה־7 באוקטובר התרחב למרבה הצער מעגל השכול בישראל, כאשר חיילים וחיילות
2 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מפקד פיקוד העורף, אלוף שי קלפר, בביקורו במושב חניאל מפקד פיקוד העורף האלוף שי קלפר, מפקדת מחוז דן אל״מ שני גרשי ומפקד נפת שרון אל״מ (מיל׳) יוני שטבון הגיעו אל הבתים שנפגעו
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מועדון כדורעף הפועל מטה אשר עכו חוגג זכיה באליפות מועדון כדורעף הפועל מטה אשר עכו עושה זאת שוב – אליפות 17 במספר! צלחת האליפות חוזרת הביתה, לצפון, למועצה האזורית מטה אשר ובצדק
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: באליפות ישראל ברובוטיקה FIRST 2026 הישג מרשים לשתי נבחרות הרובוטיקה מעמק חפר, שכבשו את צמרת אליפות ישראל ברובוטיקה (FIRST)  והבטיחו את מקומן באליפות העולם ביוסטון, ארה"ב.  קבוצת Thunderbolts (2630) ירוק עמק חפר,
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!