יבול שיא
הרפת והחלב
ראשי המשלחות משתתפות במשלחת. קרדיט AIMforClimate

הוועידה הגלובאלית

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

בתחילת החודש התקיימה בוושינגטון הבירה, הוועידה הגלובאלית של יוזמת Aim 4 Climate, שנוסדה ב2021, על ידי ארה"ב ואיחוד האמירויות. היוזמה הינה פלטפורמה למציאת פתרונות, וקידום מחקר לטובת ביטחון המזון העולמי, תוך טיפול במשבר האקלים באמצעות שיתוף ידע ומידע של המדינות המשתתפות. 

בכנס השתתפו מאות נציגים מקרב עשרות המדינות השותפות ליוזמה וביניהם גורמי ממשל בכירים ומעצבי מדיניות, מובילי התעשייה, יצרנים וארגונים חברתיים. את מדינת ישראל ייצגה בוועידה המדענית הראשית של משרד החקלאות, ד"ר מיכל לוי. 

ד"ר לוי  מסרה הצהרה רשמית במפגש המדינות החברות ביוזמה, והדגישה את החשיבות בקידום שיתופי פעולה אזוריים במזרח התיכון, בדגש על פיתוח טכנולוגי, ככלי להתמודדות עם משבר האקלים והשלכותיו:

 "פיתוח חקלאות בת קיימא היא צעד מכונן לביסוס חוסן למערכות ייצור המזון בכל רחבי העולם. מדינת ישראל הצליחה לאורך השנים לטפח ענפי חקלאות משגשגים בזכות חדשנות טכנולוגית, מחקר ופיתוח, למרות תנאי האקלים הקשים והצחיחים. משבר האקלים, לא יודע גבולות, גם לא במזרח התיכון, שנחשב לאחד האזורים הרגישים ביותר להשפעות שינויי האקלים. לכן חשוב כל כך שנמצא דרכים לעבוד יחד עם שותפינו כדי למצוא פתרונות קצרי וארוכי טווח לאתגרים האקלימיים העומדים בפנינו" הסבירה ד"ר לוי בנאומה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שילוט הכוונה מצמצם את מרחבי הזרוּת של המבקרים בחברה העוברת תהליכי שינוי ופיתוח. בהיעדר מוּדעות לבעיות ההתמצאות במרחב הקיבוץ, נגרמת טעייה, ומתגבר שילוט פרטיזני הגורם למטרד חזותי במרחב הציבורי. מה גילינו בבחינת המצב בקיבוצי
7 דק' קריאה
טראמפ יעלה מיסים על סחורה מיובאת לארה"ב, אבל הצעד הזה לבד לא יספיק בשביל להגן על החקלאות האמריקאית. המלחמה של השנה וחצי האחרונות והאקלים הפוליטי האנטישמי בעולם הם נורת אזהרה לישראל – אסור להיתפס
3 דק' קריאה
מתברר ש-7 באוקטובר ו-Nine Eleven היו יוזמות ממשלתית וגם הגז שאותו מרססים עלינו מטוסי סילון הוא הוראה מלמעלה. אשרי המאמין  בטור הקודם סיפרתי על פגישתי עם חבר שלי איציק בבית קפה שכונתי בחיפה.  איציק
4 דק' קריאה
400 מנכ"לים ומנהלים בכירים השתתפו בכנס איגוד התעשייה הקיבוצית שהציגה צמיחה מרשימה גם בתקופה מורכבת  תמונה ראשית: (משמאל לימין) גלעד יעבץ, אורי אפשטיין ויונתן שמריז עם מנחת הפאנל דפנה ליאל. למרות האובדן האישי הקשה, בחרו בעשייה.
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן