יבול שיא
הרפת והחלב
דרומי העץ שנפל על המכונית 3

סערה בכפר בלום 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

עץ קרס על רכב- האם הקיבוץ נהג ברשלנות? 

עץ בקיבוץ שקרס ונפל על רכב חונה, "מזמין" תביעת נזיקין. בעל הרכב, המבוטח, מקבל פיצוי מחברה הביטוח שלו וזו מגישה "תביעת שיבוב" כנגד הקיבוץ, בטענה שזה התרשל בקיום חובותיו בשטח הנמצא באחריותו. "תביעת שיבוב" היא תביעה שבה "נכנסת חברת הביטוח לנעלי המבוטח שלה", ותובעת ממי שלטענתה גרם את הנזק (המזיק) את סכום הפיצוי אותו שילמה למבוטח שלה.  

חריגה בעוצמתה 

סערה חריגה בעוצמתה, שלא הייתה כמוה 80 שנה, התרחשה במרץ 2020 בכפר בלום. 30 עצים נפלו בקיבוץ באותו לילה בו מהירות הרוח הגיעה ל-108.6 קמ"ש. עץ אחד נפל על גג בית בקיבוץ, עץ אחר קרס על רכב יונדאי שהוכרז כ"אובדן מוחלט" (Total loss). בעל הרכב קיבל פיצוי מ"כלל חברה לביטוח", וזו תבעה ב"תביעת שיבוב", בבית משפט השלום בנצרת, את הקיבוץ וטענה ש"נפילת העץ על הרכב ארעה כתוצאה מרשלנות הקיבוץ".  

הקיבוץ התגונן ואמר שהייתה זו "סערה חריגה בעוצמתה שהפילה עצים רבים ברחבי הארץ וכי הוא לא יכול היה לעשות דבר למנוע אותה", ואף תמך טענתו באישור של תחנת השירות המטאורולוגי. מנהל התשתיות בקיבוץ סיפר כי ביצע "סקר עצים" באמצעות מומחה, ובהתאם לחוות דעתו הוא דאג לטיפול, לגיזום, לחיתוך ולכריתה של העצים שעלולים להישבר. הרשם הבכיר ריאד קודסי בחן את הראיות והעדויות וקבע "שהתובעת לא הביאה ראייה פוזיטיבית המעידה על נפילת העץ על הרכב כתוצאה מרשלנות הקיבוץ. לנוכח מזג אויר חריג ובלתי צפוי לא ניתן לצפות מהקיבוץ יותר מאשר אחזקה שוטפת של העצים". הוכח, הוסיף הרשם, "כי הקיבוץ דאג לכריתת עצים ישנים פגומים או נוטים לנפילה וניהל תרשומת על כך". לא ניתן לצפות מהקיבוץ לעבור בכל יום או חודש ולבדוק את חוזק העצים. הדבר מעל יכולותיו של הקיבוץ ויעלה "ביוקר לקופה הציבורית" אם כך יחוייב הקיבוץ לעשות.  

בית המשפט פסק אפוא שגרסת הקיבוץ סבירה יותר ומתקבלת על הדעת מעמדת חברת הביטוח, לפיה התרשל הקיבוץ, והוא דחה את התביעה.  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שילוט הכוונה מצמצם את מרחבי הזרוּת של המבקרים בחברה העוברת תהליכי שינוי ופיתוח. בהיעדר מוּדעות לבעיות ההתמצאות במרחב הקיבוץ, נגרמת טעייה, ומתגבר שילוט פרטיזני הגורם למטרד חזותי במרחב הציבורי. מה גילינו בבחינת המצב בקיבוצי
7 דק' קריאה
טראמפ יעלה מיסים על סחורה מיובאת לארה"ב, אבל הצעד הזה לבד לא יספיק בשביל להגן על החקלאות האמריקאית. המלחמה של השנה וחצי האחרונות והאקלים הפוליטי האנטישמי בעולם הם נורת אזהרה לישראל – אסור להיתפס
3 דק' קריאה
מתברר ש-7 באוקטובר ו-Nine Eleven היו יוזמות ממשלתית וגם הגז שאותו מרססים עלינו מטוסי סילון הוא הוראה מלמעלה. אשרי המאמין  בטור הקודם סיפרתי על פגישתי עם חבר שלי איציק בבית קפה שכונתי בחיפה.  איציק
4 דק' קריאה
400 מנכ"לים ומנהלים בכירים השתתפו בכנס איגוד התעשייה הקיבוצית שהציגה צמיחה מרשימה גם בתקופה מורכבת  תמונה ראשית: (משמאל לימין) גלעד יעבץ, אורי אפשטיין ויונתן שמריז עם מנחת הפאנל דפנה ליאל. למרות האובדן האישי הקשה, בחרו בעשייה.
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן