יבול שיא
הרפת והחלב
WhatsApp Image 2023 09 07 at 11.32.17

שר החקלאות אבי דיכטר בנאומו, בפני ועידת ביטחון המזון של ארגון החקלאות והמזון של האו"ם (FAO), בסמרקנד, אוזבקיסטן

2 דק' קריאה

שיתוף:

"אני מאמין שבאמצעות שיתוף הידע שלנו, נוכל ליצור פלטפורמה למציאת פתרונות מחוץ לקופסה, שייתרמו תרומה חשובה לביטחון המזון העולמי באופן בו כל מדינה תתרום מהניסיון והידע הייחודיים לה"

שר החקלאות אבי דיכטר, נאם היום (ה׳), 07 בספטמבר 2023, בוועידת ביטחון המזון של ארגון החקלאות והמזון של האו"ם (FAO), בסמרקנד, אוזבקיסטן.

להלן דברי שר החקלאות אבי דיכטר בנאומו:

"כאן בכנס, אנו מניחים בצד נושאי דת ולאום, מתוך הכרה שלכולנו מטרה משותפת – התמודדות עם האתגר העולמי של הבטחת ביטחון מזון.

אנו מודעים לכך שאוכלוסיית העולם צפויה להגיע לכ-10 מיליארד עד 2050, יחד עם משבר האקלים המתמשך המשפיע על המערכות האקולוגיות ועל ייצור המזון. ההתמודדות עם ביטחון המזון היא אתגר שעלינו לפעול יחד כדי לפתור.

שינויי האקלים מהווים כבר עתה את אחד האיומים הגדולים ביותר על הכלכלה העולמית ועל רווחת האדם. מערכות המזון פגיעות במיוחד לאסונות טבע ואירועי מזג אוויר קיצוניים, המשפיעים על היכולת שלנו לייצר ולגדל יבולים ובעלי חיים, כפי שהורגלנו בעבר.

התחרות על משאבי טבע מוגבלים כמו אדמה, מים ואנרגיה, בשילוב עם מחסור במזון ובמים – יעמיקו את אי השוויון החברתי, יניעו הגירות וייצרו מתחים גיאו-פוליטיים. כל אלו, אתגרים שעלינו להתמודד איתם יחד.

חובתנו המשותפת לעודד ולתמוך בשיתוף פעולה גלובלי כדי להבטיח ביטחון תזונתי לכולם.

אני מאמין שבאמצעות שיתוף הידע שלנו, נוכל ליצור פלטפורמה למציאת פתרונות מחוץ לקופסה, שייתרמו תרומה חשובה לביטחון המזון העולמי באופן בו כל מדינה תתרום מהניסיון והידע הייחודיים להם.

במקרה של ישראל, במשך 75 שנות עצמאות, ישראל הצליחה להתגבר על אתגרים גיאוגרפיים ואקלימיים והקימה סקטור חקלאי משגשג.

את רמת הפיתוח הגבוהה בסקטור החקלאי, ניתן לזקוף לזכות שיתוף פעולה ואינטראקציה בין חוקרים ממכון מחקר וולקני, שירותי הדרכה, חקלאים, סקטור פרטי וטכנולוגיות חדשניות.

המרכיבים הללו חברו יחדיו כדי להפוך את החקלאות בישראל לענף בעל שם עולמי בזכות החדשנות, יעילות השימוש במשאבים מוגבלים והתאמת הייצור החקלאי לאקלים, במדינה שבה יותר ממחצית הקרקעות מסווגות כאדמה מדברית.

בישראל, האתגרים הללו היוו זרז לפיתוח חדשנות יוצאת דופן. טכנולוגיות השקיה מתקדמות, התפלה, טיפול במים והתאמתו לחקלאות, הגדירו מחדש את אופן שימוש במשאבי המים בישראל.

מתקני התפלה חוללו מהפכה בתחום ההשקיה בחקלאות, והובילו אותנו לעבר "בטחון מים" באחד ממוקדי שינויי האקלים בעולם.

חידושים אלו, בשילוב עם טכנולוגיות מתקדמות לניהול מים, אפשרו לנו להגדיל את כמות המים המתוקים שאנו מספקים לשכנינו עבור צרכיהם.

בנוסף לניהול מים, ישראל יכולה להציע את המומחיות שלה בחקלאות מדייקת, ביג דאטה וריבוי נתונים, מינוף טכנולוגיות דיגיטליות, שימוש בחיישנים ומזל"טים. כל אלה, כדי לקדם שיטות חקלאות בנות קיימא, יעילות, בעלות התכנות וכדאיות כלכלית.

חברים יקרים, המחויבות של ישראל לחקלאות בת קיימא, יחד עם "הרוח החדשנית" שלה, הובילה לפתרונות שיכולים לעזור לעצב מחדש ולהבטיח את עתיד הביטחון התזונתי העולמי. אנו מוכנים לחלוק את הידע המצטבר שלנו.

אנו מתחייבים לעבוד יחד ולחלוק את הידע הזה ולרתום את החידושים הללו לשיפור שיטות הגידול החקלאי בקנה מידה עולמי.

יחד, על ידי שילוב החוזקות של כל מדינה בנפרד, נוכל לעשות קפיצת מדרגה משמעותית במשימה המשותפת שלנו להשגת ביטחון תזונתי לכל.

בדומה לישראל, לכל מדינה המיוצגת כאן כיום, יש תחומי מומחיות ייחודיים משלה. בואו נאחד ונשלב מאמץ למען השמירה על עתיד כדור הארץ שלנו והבטחת קיומם של הדורות הבאים".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כמו רבים מהחקלאים והתושבים בעוטף, ה-7 באוקטובר תפש את עובדי משתלת אגרושתיל, הממוקמת כחצי קילומטר מצומת זיקים בהפתעה * המשתלה הייתה משותקת לכמה שבועות, כ-10 מיליון שתילים נזרקו, עובדים רבים עזבו או גויסו למילואים,
8 דק' קריאה
שרה גילאון, שחקנית יוצרת, מחזאית, הילרית ומתקשרת ומנחת סדנאות, היא מחברת הספר "אשר המאושר" מספרת על ההילינג שעשתה לאביה בגיל 7, על ההרגלים שעומדים בינינו לבין האושר ועונה על שאלת מיליון הדולר: האם גם
10 דק' קריאה
אומר לי מנחם גולדברג, האיש שהקים את האתר התיירותי "כפר קדם" בהושעיה * ביקור במקום ממחיש לכל אחד את החיים היהודיים שהיו בארץ ישראל בתקופת המקרא והמשנה * גולדברג: "היה לי חלום להקים אתר,
6 דק' קריאה
בני משפחות החטופים בקריאה לעסקה להשבתם. נמשכות ההפגנות ברחבי הארץ *תמונה ראשית: מור השרוני גודארד, בתם של איילת ומני גודארד ז"ל שנרצחו בבארי ב-7 באוקטובר. גופתו של מני מוחזקת בעזה. צילום: דוברות קיבוץ בארי 
2 דק' קריאה
למרות שהבית במלכיה ספג פגיעה ישירה ונהרס, מך פרי, מתנדבת הולנדית שלפני 42 שנה התאהבה בבעז בן המשק והפכה לקיבוצניקית, ממשיכה לטפח את הגינה ולחכות בסבלנות לרגע שבו יוכלו לחזור הביתה   בשבועות שלפני המלחמה,
7 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן