יבול שיא
הרפת והחלב
תמונה נעמה בר יעקב 1

רשות מקרקעי ישראל פעלה שלא על פי הנהלים ובחוסר תום לב.  בית המשפט הפחית את תשלום דמי השימוש בנחלה חקלאית ב- 85% וביטל צווי הריסה של מבנים

2 דק' קריאה

שיתוף:

פסק דין חלוט של בית משפט השלום ברמלה קבע כי רשות מקרקעי ישראל פעלה שלא בתום לב, בניגוד לנהלים שקבעה ושלא על פי החלטות מועצת מקרקעי ישראל וקבע שבמקום תשלום של 1,750,373 ₪ בגין דמי שימוש, ישולמו  רק 260,000 ₪ הפחתה של  כ- 85% מהסכום אשר נתבע על ידי רמ"י.

ראשית המקרה בתביעה שהוגשה על ידי רמ"י כנגד בעלי נחלה חקלאית במושב בדרום השרון בה תבעה רמ"י הריסת מבנים שנבנו ללא היתר בניה בנחלה וכן תביעת דמי שימוש בגובה של כ- 1.75 מיליון ₪.

לטענת בעלי הנחלה שיוצגו על ידי עו"ד, הגב' נעמה בר יעקב, כתב התביעה הוגש בניגוד להנחיות ולנהלי רמ"י ובהתאם לדו"חות פיקוח שגויים ומשכך, כל ערכי התביעה שגויים מיסודם. עוד הוסיפה עו"ד בר יעקב, כי בעלי הנחלה פנו לרמ"י מספר פעמים לצורך ביטול הליך התביעה והגעה להסדר, אך פניותיהם נדחו מכל וכל וזאת בחוסר תום לב מובהק של רשות מקרקעי ישראל.

תמונה מרום גולי 1
מרום גולי

לכתב ההגנה צורפה חוות דעת שמאית שנערכה על ידי שמאי המקרקעין, מר מרום גולי, המומחה למגזר החקלאי ובה ניתנה התייחסות מפורטת לדרישת דמי השימוש ביחס לשטח המבנים, תקופת השימוש, מהות השימוש וערכי השווי לחיוב, ובה נקבע כי דמי השימוש להם זכאית הרשות עומדים על סך של כ- 235 אלף ₪ בלבד, ולא מעבר לכך.

בית המשפט בפסק דינו מעביר ביקורת קשה על התנהלות רמ"י בכך שפעלה בניגוד לנהליה ולהחלטות מועצת הרשות, דבר המהווה הפרה של  חובת הרשות לנהוג בתום לב כלפי בעלי הנחלה. עוד נקבע בפסק הדין כי לא ניתן להסמתך על דו"חות הפיקוח של הרשות היות שאינם מדוייקים, ולמעשה פוגעים הם במהימנות מפקחי הרשות.

בסיכומו של דבר קבע בית המשפט שיש להעמיד את דמי השימוש על סכום של כ- 260 אלף ₪, ובכך אימץ למעשה את עמדת עו"ד והשמאי מטעם בעלי הנחלה החקלאית.

לדברי עו"ד נעמה בר יעקב מדובר היה בהליך מורכב שדרש נחישות בלתי מתפשרת מול רמ"י והיכרות מדוקדקת עם כל נהלי הרשות והוראותיה ביחס לדרישות תשלום דמי שימוש. בית המשפט, בפסק דין אמיץ, קיבל את מלוא טענות ההגנה וקבע כי על אף דרישת הרשות לתשלום עבור 7 שנות שימוש, בנסיבות העניין וחרף העובדה כי נוהל הליך משפטי – יגבה סכום  דמי שימוש עבור 4 שנים בלבד תוך הפחתת רכיב היזמות.

לדברי שמאי המקרקעין, מר מרום גולי, פסק הדין מוכיח שניהול נכון של הליך ההגנה בפני בית המשפט על ידי בחינת כלל הטענות והסוגיות לרבות טענות משפטיות ושמאיות, וכן הכנת חוות דעת שמאית מנומקת ומפורטת מביא לתוצאה של הפחתת דמי השימוש בהיקפים משמעותיים ביותר.

עו"ד נעמה בר יעקב                                           מרום גולי, כלכלן ושמאי מקרקעין          

נייד: 054-2530904   bar-yaakov.co.il              נייד: 050-7372080    maromg.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן