יבול שיא
הרפת והחלב
IMG 20241028 WA0103

כ-600 חניכים וחניכות מרחבי הארץ לקחו חלק במפעל "יוסי יפה" ה-47 של התנועה החדשה בחול המועד סוכות 

2 דק' קריאה

שיתוף:

המפעל ה-47 התקיים השנה ב20-23.10 ביער מגינים למשך ארבעה ימים אינטנסיביים ומעשירים עם מאות חניכים ובני נוער. במפעל המשתתפים לקחו חלק במגוון התנדבויות כמו שתילת כרמים, מסיק זיתים ועוד. בנוסף, החניכים טיילו במצפה הראל ליער מגינים, במסלולי נחל קטלב ובית מאיר ואף התנסו בניווטים בשטח.

השנה המפעל התמקד בחבל הארץ של מטה יהודה, בסמוך לדרך בורמה שהינה נקודה היסטורית ישראלית כעם וכאומה במיוחד בשנה זו. לצד המסעות בשטח, החניכים למדו להכיר את דמותו וערכיו של יוסי יפה ז"ל ועברו הדרכות על ערכי הערבות ההדדית, במהלך המפעל כלל החניכים הגיעו לחג השומר – אירוע השיא המסורתי השנתי של השומר החדש. ימי מפעל יוסי יפה הסתיימו בטקס מעשיר ומרגש במעמד משפחת יפה, ששיתפה על דמותו ופועלו בהשתתפות חניכים, רכזים וגרעיני התנועה החדשה.

IMG 20241028 WA0106
צילום: התנועה החדשה

'מפעל יוסי יפה' הוא מיזם תנועתי שנתי בחול המועד סוכות של התנועה החדשה מבית השומר החדש לזכר יוסי יפה ז"ל. יפה היה איש צבא שהיה דמות ערכית ומנהיגה ושילב פעילות ביטחונית-התיישבותית עם עבודה חינוכית-ציונית.

IMG 20241028 WA0104
צילום: התנועה החדשה

שני שחם, חניך התנועה החדשה משכבת לביא (יב׳) מספר: ״בנוסף לחוויה עם החברים מהשכבה הארצית, הייתה הרגשה של עשייה משמעותית בהתנדבות אצל החקלאי במיוחד אחרי שהחקלאות נפגעה במדינה אחרי השבעה באוקטובר. הייתה לנו הזדמנות אמיתית להשפיע על העתיד של המדינה ואני שמח שלקחתי חלק במפעל הזה״.

איתן בן צבי מזכ״ל התנועה החדשה: ״אנו שמחים על הזכות לאפשר לנוער שלנו הפוגה שכה חשובה בימים אלו, תוך מימוש צו השעה והמשימה הלאומית אליה אנו נדרשים כאזרחי המדינה שאותה אנו כל כך אוהבים״.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תקציר הרצאתו של דר’ רוברט ג’יימס, פרופ' בדימוס, אוניברסיטת וירג'יניה טק כנס לקוחות אמבר תרגום: רן סלומון, אמבר עריכה: גל פלג-אריאל קישור לתרגום המלא מה הם השיקולים לרכישת מינקת? לפני שנתחיל, חשוב לציין את
6 דק' קריאה
רפת בראשית בבית העמק היא שותפות בין בית העמק, אושה וראש הנקרה. לרפת מכון חליבה חדשני רוטרי, מכון קרוסלה עם 72 עמדות, מה שהופך אותו כרגע למכון החליבה הגדול ביותר בארץ נכון להיום. כל
6 דק' קריאה
לפני מספר חודשים הייתי אמורה להעביר הרצאה בנושא "רווחת היונק" בקורס מנהלי רפתות, שהתקיים במדור ללימודי חוץ בפקולטה לחקלאות. לצערי, בסופו של דבר ההרצאה לא יצאה לפועל ולכן החלטתי לשבת ולכתוב עבור המשתתפים בקורס
7 דק' קריאה
כתבו: דר' יהונתן ברקוביץ ודר' דן גלסר וטרמרקט – ר.ו.מ (רפואה וטרינרית מתקדמת) ברפת החלב הישראלית, ייצור החלב הלך ועלה בעשורים האחרונים. זאת הודות להתקדמות גנטית, ניטור מתקדם, ניהול ספר עדר והתקדמות ממשקית. עם זאת,
6 דק' קריאה
לקראת חג הפסח והמעבר למנות כשרות דיברנו עם מיטב התזונאים בארץ בנוגע למזונות, המלצות וכללי אצבע בתכנון מנות לפסח. תודה מיוחדת לדר' גבי עדין, גמלאי משרד החקלאות; סטיבן רוזן, גמלאי משרד החקלאות, הרמן-פרוג'קט;  יואב
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן