יבול שיא
הרפת והחלב
ARO Apple Calculator

מכון וולקני משיק חנות אפליקציות לחוקרים/ות ולחקלאים/ות – AROtech"", פלטפורמה חינמית שמנגישה ידע יישומי

2 דק' קריאה

שיתוף:

AROtech היא פלטפורמה חדשנית המאפשרת לחקלאים/ות להנות מ- מגוון הולך וגדל של אפליקציות ווביות שימושיות להורדה על בסיס פיתוחים של אלגוריתמים שונים שפותחו על ידי חוקרים/ות ממכון וולקני.

חוקרי המכון צברו נתונים רבים במהלך המחקר, שעד כה שימש אותם בלבד. היום, הדאטה הופך לנגיש לטובת ציבור החקלאים/ות ונותני/ות שירות בתחומי החקלאות בישראל בצורה של אפליקציות. באמצעות אלגוריתמים מתקדמים ומוכחים מדעית, האפליקציות יקלו מאוד על המשתמש בתהליכי העבודה וקבלת ההחלטות של החקלאים/ות בשטח בדרך אל הפקת התוצרים הטובים ביותר. מרבית האפליקציות יאפשרו שימוש אישי לחקלאים בישראל ללא תשלום.

ב-AROtech  ניתן למצוא אפליקציה לפריסה יעילה של מלכודות זבובי פירות בשטחים חקלאיים, אפליקציות שמחשבות צריכת מים והתפתחות של גידולים חקלאיים לפי צילומי לווין וסנסורים, כלי לניהול הכלאות זני גפן ועוד.

ARO Grape Breeder

רשימת האפליקציות המלאה:

  • ARO Apple Calculator – מחשבון שמאפשר למגדלי תפוחים לחשב את עלות תפעול המטע בעת קטיף לצד הספק צוותי הקוטפים.
  • ARO Corn Monitor – כלי המאפשר לחקלאים ולמדריכים לעקוב אחר התפתחות שדות התירס במהלך העונה.
  • ARO Pepper Irrigation – אפליקציה למגדלי פלפלים להפקת ערכי אוופוטרנספירציה יומית של צמחי פלפל בחממות ובתי רשת בבקעת הירדן.
  • ARO Fruit Fly Locator – כלי למגדלי פירות ומדענים שמתמודדים עם זבובי פירות, הממליץ היכן לפרוס מלכודות ביעילות.
  • ARO Grape Breeder – האפליקציה לניהול מחזור החיים של הגפן, החל מרגע ההכלאה ועד לטיפול וליצירת הזן.
  • ARO DIDAS – סימולטור לתכנון ותזמון השקייה בטפטפת של עצים וגידולים שנתיים בתנאי אידוי ואדמה שונים.
  • ARO Single Microorganism Metabolism – אפליקציה המעבדת מידע מטאגנומי לתיאור המטבוליזם החיידקי.
  • ARO Community Microorganism Metabolism – אפליקציה המעבדת מידע מטאגנומי לתיאור הפעילות המטבולית של קהילות מיקרוביאליות.
  • ARO Black Soldier Fly – מערכת שמאפשרת למגדלי זבוב החייל השחור לקבל המלצה לתמהיל תזונה אופטימלי.

פרופ' בני חפץ, ראש מינהל מכון וולקני: "בטווח הארוך, מטרת AROtech היא להנגיש לציבור הרחב, לחקלאים ולמדענים את הידע הרב שהצטבר במכון וולקני. יישום של גישות טכנולוגיות בחקלאות הינו חיוני למעבר לחקלאות מדייקת, הפחתת תשומות והעלאת היבול ועתיד להוביל למהפכה ביישום החקלאי. מכון וולקני שם לעצמו כמטרה להוביל גם את המהפכה הטכנולוגית החקלאית."

קישור לחנות האפליקציות:

https://appstore.agri.gov.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חוקרת ראשית: סבטלנה דוברינין, שירות ההדרכה והמקצוע, משרד החקלאות וביטחון המזון שותפי המחקר: דרול ג'ילט, ינאי זאוסמר, יובל אוסטרובסקי – מו"פ ערבה דרומית תקציר המחקר עוסק בנושא הדברת המזיק דאקוס הדלועיים – ciliatus Dacus
8 דק' קריאה
מגדלי הליצ'י צופים גידול של כ-30% בייצוא הליצ'י מישראל לעומת השנה הקודמת ** יו"ר שולחן הליצ'י במועצת הצמחים: "אלמלא שיבושי הטיסות בשל המלחמה עם איראן, הייצוא היה גדל עוד יותר" *תמונה ראשית: חברון זלצמן
2 דק' קריאה
ד"ר איתי גונדה, היחידה לחקר צמחי תבלין, מרפא ובושם, נווה יער, מכון וולקני, ד"ר דוד חיימוביץ', היחידה לחקר צמחי תבלין, מרפא ובושם, נווה יער, מכון וולקני; ד"ר עומר פרנקל, המחלקה למחלות צמחים וחקר עשבים,
7 דק' קריאה
ארגון השומר החדש מזמין את כלל החקלאים בישראל – בין אם חוו פשיעה חקלאית ובין אם לא – לקחת חלק בכתיבת דו”ח הפשיעה החקלאית השנתי, שיוצג לגורמי קובעי מדיניות, רשויות החוק והציבור הרחב. במסגרת
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן