יבול שיא
הרפת והחלב

רועי ויצמן – סגן מנהלת חטיבת בני המושבים! 

2 דק' קריאה

שיתוף:

ויצמן יוביל את החטיבה לצד עידית תדהר, המנהלת בשש השנים האחרונות מהילדות בגולן ועד לבית תנועת המושבים 

"תראה, עבורי התנועה לא הייתה מסגרת או רק איזו מערכת חינוכית שלקחתי בה חלק. היא הייתה בית, הבית השני שלי. גדלתי בדרום רמת הגולן, בבני יהודה. הייתי חניך, קצת פרוע אבל מאלה שיוצאים לכל הטיולים. לצאת ל'יוסי יפה' בסוכות, להכיר חבר'ה מהתנועה. מקום שגידל אותי."  

רועי ויצמן, בן 43, נשוי לנועה ואב לשתי בנות, נכנס בימים אלה לתפקיד סגן מנהלת חטיבת בני המושבים, ויוביל את החטיבה לצד עידית תדהר, המנהלת בשש השנים האחרונות. 

"המשכתי בתור מד"צ, פעיל, מד"ב וגם רכז אזור של גוש גבינ"א בדרום רמת הגולן. כל שלב במסע הזה חיזק בי את האהבה לתנועה והרצון להיות חלק מהשפעה אמיתית על הדורות הבאים. ראיתי לאורך השנים את התנועה מתפתחת ומשתנה, ולפני שלוש שנים החלטתי לחזור ולהיכנס לצמ"ר בתור רכז המפעלים של בני המושבים. זו הייתה סגירת מעגל מדהימה לרכז את מפעלי יוסי יפה, לשמור על אותן חוויות שהיו לי בתור חניך וגם לייצר חדשות. זכיתי להוביל את סמינרי ט', קורס ההדרכה של התנועה, גם לאורך קורונה ומלחמה, להכשיר רכזים, גרעינרים ומדריכים, לצאת למדבר – לראות את כל היופי שיש בתנועת נוער, ובקהילות שבהן אנו פועלים," מספר רועי. 

מה מסמלת עבורך הבחירה להיכנס לתפקיד סגן המנהלת? 

"זה אומר מבחינתי לקבל אחריות גדולה לידיים, ולהוביל חבורה מדהימה של אנשים שצריכים לעשות את תנועת הנוער הכי טובה שיש, במרחב הכפרי ובכלל. אנחנו צריכים לא רק לשמר את מה שקורה היום – אלא להעצים את הפעילות, לגדול ולהתפתח. להרחיב את ההשפעה שלנו לעוד חניכים ברחבי הארץ, בדגש על הצפון והנגב המערבי. אנחנו צריכים לעבוד קשה כדי להיות רלוונטים לצרכים של הקהילות המשתנות. אני רואה את זה אצלי בבית – גם רמת הגולן, על המושבים, הקיבוצים והישובים שבה, משתנה מאוד." 

מה תרצה לממש במסגרת התפקיד? 

"מעבר לתוכניות העבודה המפורטות, בסופו של דבר, המשימה שלי היא לוודא שלכל חניך בתנועה תהיה הזדמנות לחוות את העוצמה של בני המושבים – בדיוק כמו שאני חוויתי. אני עוד זוכר את היציאה למסע חוף, לפני קרוב ל-30 שנה. זה לא היה רק אתגר פיזי, אלא מסע של חיבור למסורת ולערכים תנועתיים, חברות ואהבת הארץ. זה מה שעיצב אותי להיות מה שאני, זה מה שמלווה אותי עד היום. התנועה היא לא רק מקום שבו גדלים – היא מקום שבו הופכים להיות מי שאנחנו באמת. 

"המשימה שלי היא לוודא שלכל חניך בתנועה תהיה הזדמנות לחוות את העוצמה של בני המושבים, בדיוק כמו שאני חוויתי. כי בסופו של דבר, התנועה היא לא רק מקום שבו גדלים – היא מקום שבו הופכים להיות מי שאנחנו באמת."  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מועצת החלב הגישה לפני זמן קצר עתירה לבג״ץ, בטענה שועדת הכנסת לא יישמה את החלטת יועמ"שית הכנסת לפצל את הרפורמה מחוק ההסדרים בעתירה פירטה מועצת החלב כי העברת הדיונים על המשך הרפורמה לועדה למיזמים
< 1 דק' קריאה
עמית יפרח, מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל: ״הרפת הישראלית היא הסיירת של חקלאות הישראלית. כשמציעים לנו צימרים במקום חקלאות זו פשיטת רגל ערכית! רפת, לול וחממות עגבניות כמו שיש למשפחה שלי בעוטף,
3 דק' קריאה
רגולציה מחמירה, מכסות יבוא, תקני בריאות נוקשים ומאבקי סחר עולמיים – האיחוד האירופי מוביל מדיניות הגנה מהקשוחות בעולם על משק החלב המקומי *תמונה ראשית: פרות חולבות. צילום: FREEPIK בעוד בישראל נפתחים ליבוא חופשי של
4 דק' קריאה
*תמונה ראשית: בכפר הצעירים והצעירות החדש בדברת. צילום: ענת חרמוני המועצה האזורית עמק יזרעאל חנכה השבוע את כפר הצעירים והצעירות לחינוך בדברת, לאחר תהליך שיפוץ וחידוש מקיף. הכפר מצטרף לכפר הצעירים והצעירות הפועל בגניגר,
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: כלניות ליד קיבוץ יד מרדכי. צילום: תיירות יד מרדכי במהלך פברואר תקיים המועצה האזורית חוף אשקלון פסטיבל חורף אזורי רחב היקף, שייפרס ברחבי יישובי המועצה ויציע עשרות אירועים, סיורים ופעילויות לקהל הרחב,
< 1 דק' קריאה
לכבוד ט״ו בשבט, צוות אגף המרחב הכפרי של המועצה האזורית גזר הוביל מהלך נטיעות רחב היקף, שהתאפשר בזכות שותפות חשובה עם משתלת אשתאול של קק״ל, שסיפקה 2,780 שתילי עצים צעירים, שיחים מקומיים וצמחי תבלין ויחד עם המשתלה הקהילתית
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!