יבול שיא
הרפת והחלב
1 2

קטפת KSB – עידן חדש בקטיף אוכמניות ופירות יער 

2 דק' קריאה

שיתוף:

תמונה‭ ‬ראשית:‭ ‬הקטפת‭ ‬בפעולה

הקטפת הראשונה לקטיף אוכמניות יובאה לארץ ע"י חברת "אינטרספיירס" (היבואנית הבלעדית של BSK) עבור קבוץ אלרום, לאחר תהליך של בדיקה שארך כ-3 שנים שבמהלכו הגיעו נציגי החברה לארץ על מנת ללמד איך להתאים את עיצוב שיחי האוכמניות לקטיף מכני סלקטיבי.

קטיף האוכמניות היא פעולה מורכבת, המצריכה 'ידיים עובדות' רבות, התמודדות עם פרי עדין ויכולת קטיף סלקטיבי לברירת הפרי הבשל בלבד.

כאשר מבוצע קטיף ידני, הפועלים קוטפים את כל הפרי מהשיח, ורק לאחר מכן מבוצע מיונו, דבר הגורם לפחת גבוה ולבזבוז זמן רב על הקטיף והמיון.

הכלי החדש הוא מתוצרת BSK סרביה, מדגם KOKAN 500i, ומותאם לבתי רשת ולחממות. באמצעות קטפת חדישה זו ניתן ליישם קטיף סלקטיבי, המתבסס על טכנולוגיה, המוגנת בפטנט, של קציר הפרי בעזרת אוויר.

סילוני אוויר פועלים במהירות ובתדירויות מבוקרות בשילוב 'אצבעות' המגבירות את הכוח והמהירות של הקטיף בעת הצורך. עם זאת, יש לזכור כי ככל שהתדירות ועוצמת האוויר יעלו – כך ינשור גם הפרי הפחות בשל, ולכן על המפעיל לדאוג לכיוון עוצמת סילוני האוויר בתחילת כל עבודה.

לאחר הניעור הפרי נושר על כריות פנאומטיות, העשויות גומי מסוג מיוחד המלא באוויר, והוא זה שסופג את אנרגיית הנפילה של האוכמניות, ובכך מבטל את הפגיעה בפרי. משם עובר הפרי במסוע דרך מפוח לארגז שילוח לבית האריזה.

קטפת אוכמניות 2
תמונה‭ ‬2‭ ‬טכנולוגיית‭ ‬האוויר‭ ‬המותאמת‭ ‬לקטיף‭ ‬הפרי
קטפת אוכמניות 5
תמונה‭ ‬3‭ '‬אצבעות‭' ‬ניעור‭ ‬עזר‭ ‬להורדת‭ ‬הפרי
קטפת אוכמניות 6
תמונה‭ ‬4‭ ‬הפרי‭ ‬שנקטף‭ ‬ישירות‭ ‬לארגז

היתרונות של הקטפת החדישה – Air Berry Harvester

• קציר פירות יער המתבסס על אוויר, בדומה לנשירת פרי בצורתה הטבעית ביותר.

• מתאים לקציר מגוון פירות יער, כמו: אוכמניות, פטל, פטל שחור ודומדמניות שחורות.

• לא נגרם נזק לשיח, לפריחה ולפירות.

• פריחת האוכמניות (ציפוי הגנה מאובק לבן) נשארת ללא הפרעה.

• הקטיף מבוצע באופן סלקטיבי ומותאם למצב המטע, כאשר יש פירות בוגרים בשלבי הבשלה שונים ולתחילת עונת הקטיף, כאשר יש כמות גדולה יותר של פירות בוסר מאשר פירות בשלים.

• חיסכון בזמן ובעלויות כוח האדם, והקטנת הפחת למינימום.

ביום הראשון להפעלת הקטפת בקיבוץ אלרום נקטפו במשך שלוש שעות 500 ק"ג של אוכמניות המוכנות לשיווק.

נוסיף ונציין כי קיים דגם נוסף של קטפת מסוג זה – 500S, המותאם לקטיף בשטחים פתוחים. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בעקבות הסערה התקשורתית שיצרה חשיפת נתוני המחקר של "השומר החדש" ומכון ריפמן לפיתוח הנגב, המצביעים על נזק של 23 מיליארד ש"ח למשק בשנה, קיימה הוועדה לפתיחת חסמים דיון דחוף בדרכים להחזרת המשילות בנגב ובגליל.
2 דק' קריאה
הוועדות הענפיות החדשות ומליאת המועצה החלו את עבודתם כבר בישיבה הראשונה אושר תקציב הפעילות לשנת 2026 *תמונה ראשית: עזרא בכר, מ"מ מנכ"ל מועצת הצמחים. צילום: בועז רבינוביץ' לאחר השלמת הבחירות למוסדות מועצת הצמחים, החלו
< 1 דק' קריאה
שמעון לזימי, ממושב רינתיה, מחבר הספר "העולם האדום של באריקי", מספר על היצירה שכתב מאהבה גדולה לבנו, על הורות, על גמישות מחשבתית ובעיקר על המסר החברתי החשוב של קבלת השונה *תמונה ראשית: שמעון לזימי.
8 דק' קריאה
*תמונה ראשית: ריצת ליל ירח בעמק לראשונה בעמק יזרעאל. צילום: ענת חרמוני  ריצת הלילה הקהילתית "ליל ירח בעמק" התקיימה בנופי עמק יזרעאל והפגישה מאות רצות ורצים מכל הגילים לערב קיץ ספורטיבי, קהילתי ומהנה, בלב העמק ובבריזה הנעימה של שעות הערב. האירוע
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: ב"מיני מונדיאל" של מרכז פרס לשלום וחדשנות  שחקני קבוצת הכדורגל ד'-ו' של אשכול מעלות הגולן השתתפו השבוע בטורניר ה"מיני-מונדיאל" של מרכז פרס לשלום ולחדשנות. באצטדיון הרצליה נפגשו כ־400 ילדים וילדות מ־28 רשויות
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: ספיר כהן כרמי, סגנית אלופת העולם בנינג'ה  הספורטאית הישראלית ספיר כהן כרמי, תושבת מושב שתולים, זכתה בתואר סגנית אלופת העולם בנינג'ה, במסגרת אליפות העולם בנינג'ה שנערכה בארצות הברית. כהן כרמי, המוכרת לציבור מהשתתפותה
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!