יבול שיא
הרפת והחלב
G9KZ8ajWkAAiTmU

רעולי פנים השחיתו כעשרה כלי רכב בקיבוץ משמר הנגב 

2 דק' קריאה

שיתוף:

להערכת המשטרה מדובר בפעולת נקם של תושבי הכפר הבדואי תראבין, בעקבות מעצר עבריינים בחשד למעורבות באירועי אלימות ושימוש באמצעי לחימה צבאיים גנובים. ראשי המועצות האזוריות דורשים נקיטת פעולה נחושה 

*תמונה ראשית: רכבים מנותצים במשמר הנגב. פעולת נקם של הכפר הבדואי הסמוך. צילום: יעקב גפן 

רעולי פנים השחיתו כעשרה כלי רכב בקיבוץ משמר הנגב בלילה שבין שישי לשבת. במשטרה העריכו כי מדובר בפעולת נקם של בדואים בעקבות פעילות של המשטרה, במהלכה בוצעו מעצרים ביישוב הבדואי תראבין, השוכן בסמוך לקיבוץ משמר הנגב. 

במשטרה מעריכים כי תושבים מהמגזר הבדואי נקטו בפעולת נקם של "תג מחיר", במהלכה ניפצו שמשות ושרפו מספר כלי רכב בקיבוץ משמר הנגב וביישוב הקהילתי הסמוך גבעות בר. 

תושבים באזור ציינו, כי אירועי הלילה הזכירו להם את אירועי ההתנכלות ליישובים היהודיים בנגב בתקופת מבצע "שומר החומות" בחודש מאי 2021.  

במהלך הלילה שבין חמישי לשישי, פעלו עשרות שוטרי המחוז הדרומי בכפר הבדואי תראבין במסגרת מבצע "סדר חדש" שיזמו השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, והמפכ"ל, רב ניצב דני לוי, למעצר עבריינים תושבי הכפר בחשד למעורבות באירועי אלימות ושימוש באמצעי לחימה צבאיים גנובים. 

על פי חשד המשטרה, בתום פעילות המשטרה וכתגובה לה יצאו ארבעה חשודים, תושבי הכפר, לביצוע פעולות נקם ביישובים יהודיים סמוכים, במהלכן נגרם, כאמור, נזק למספר כלי רכב בקיבוץ משמר הנגב ובגבעות בר. ארבעה חשודים במעשה נעצרו על ידי המשטרה. 

דורשים לנקוט בפעולה דרמטית, נחושה ורב מערכתית 

מהמועצה האזורית בני שמעון נמסר, כי "המועצה האזורית בני שמעון רואה בחומרה רבה את אירועי האלימות שהתרחשו הלילה בגבעות בר ובקיבוץ משמר הנגב. לא נאפשר למקרים כאלה לשבש את חיי התושבים. אנחנו דורשים תשובות ופעולות מיידיות ומשמעותיות מהמשטרה ומהמשרד לביטחון לאומי".  

ראש המועצה האזורית מרחבים ויו"ר מרכז השלטון האזורי, שי חג'ג', ציין כי "מדובר בטרור לכל דבר, ניסיון מכוון לזרוע פחד, לערער את הסדר הציבורי ולבחון את גבולות האכיפה וההרתעה של מדינת ישראל.  

למעלה ממאה אלף כלי נשק בלתי חוקיים בנגב יוצרים סכנה ממשית לביטחון האישי והלאומי. יש לנקוט בפעולה דרמטית, נחושה ורב מערכתית. נדרשת כאן תפיסת פעולה אחרת, שימוש מידי ונרחב בכלים המינהליים הקיימים בחוק, כולל חיפושי נשק ומעצרים מינהליים נגד גורמי פשיעה ואלימות לצד קידום חקיקה רב ממדית שתאפשר מענה אמיתי ולא הצהרתי לאתגרי המשילות בנגב. לא ייתכן שלא למדנו כלום מ-7 באוקטובר. לא ייתכן שמדינת ישראל תשלים עם מציאות של פחד, אובדן ביטחון ושחיקה מתמשכת בריבונותה". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הוא נשתל בתחילה בין שורות הבננות, "בן חורג" לגאוות העמק, נקלע למשבר בשנות ה-70 והפך להיסטוריה ולהיסטריה כשזן בלתי ידוע התגלה במקרה בקליפורניה והוטס לארץ בצידנית. סודות הזהב הירוק נחשפים  *תמונה ראשית: לא רק
3 דק' קריאה
בקיבוץ מחניים מתרחש פלא אמיתי שעשוי להיות מודל לחברה ישראלית בריאה, מכילה ואמפתית. "בית יחד" מספק מגורים ותעסוקה לאנשים עם צרכים מיוחדים בגילאי 62-21. ״החברים כאן יודעים להוקיר תודה מהמקום הכי אמיתי, אין בהם רוע, אין
< 1 דק' קריאה
תערוכת הצילום "אלבום צפון" מגיעה למוזיאון בית "השומר" בכפר גלעדי. תמונותיהם של 88 צלמים וצלמות, בהם לא מעט קיבוצניקים, יוצרות פסיפס של חיים תחת איום בקיבוצי הצפון  *תמונה ראשית:  תל חי, 1928. צילום: זולטן קלוגר  מטח של ירי כבוד בבית
4 דק' קריאה
המועצה האזורית גליל עליון נפגעה מאוד במלחמה: 9,500 תושבים פונו מביתם,  1,000 מבנים נפגעו, 162 אלף דונם נשרפו, אבל עכשיו היא חוזרת לצמוח. ראש המועצה אסף לנגלבן: ״מרבית הקיבוצים חזרו, וכיום אין דירה ריקה״.
מנס פך השמן הידוע דרך נס פח הזבל הפחות ידוע ועד נס הסופגניות, העיקר שנמשיך לחגוג   למרבית חגי ישראל יש מאפיינים, שחלקם נעשו לתיוגים, תיוג לכל חג, תיוגים שבהם החגים מוכרים.  כך למשל, פסח נחשב חג החרות, ועל כן הוא מאופיין
3 דק' קריאה
מפגש הוקרה נערך בבית הנשיא לקיבוצים שאירחו קיבוצים במהלך המלחמה. "את הפרק הנפלא הזה  של סולידריות וערבות הדדית יספרו מדור לדור", אמר הנשיא הרצוג, "רגע ישראלי שאין שני לו". בכאב ובדמעות, לצד חיוכים וחברויות שנוצרו, סיפרו נציגי הקיבוצים, המארחים והמתארחים, על חווית המפגש הדרמטי ביניהם בשעות הגורליות ובימים שאחרי. "ה-7 באוקטובר שבר לנו את האמון בהכול", אמרה  שחר באום מכפר עזה, "מעשים כמו אלו החזירו לנו את האמונה באדם״  "בחדר נאספו ביחד עומק השבר וגדול התקווה, רוחב הנטישה ועוצמת לקיחת האחריות". את הדברים אמרה אורלי רם,

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן