יבול שיא
הרפת והחלב
1 עפרי יפה

סמ"ר עפרי יפה, בן קיבוץ מגידו, נהרג בתקרית בחאן יונס 

2 דק' קריאה

שיתוף:

עפרי נולד בקיבוץ מגידו והתחנך בתיכון "מגידו". משפחתו, המתגוררת במושב היוגב: "אנו המומים מהאסון ולא מעכלים את האובדן של עופרי בננו האהוב. לא נתפס" 

עפרי יפה, לוחם בסיירת צנחנים, נפל ברצועת עזה בתקרית של טעות בזיהוי. תחקיר ראשוני העלה כי סמ"ר יפה, בן 22 במותו, נפגע מירי מנשק קל של כוחות צה"ל שעסקו בפעילות הנדסית להשמדת מבנים. עפרי הוא בנם של הדס ויפתח יפה מקיבוץ מגידו, כיום תושבי מושב היוגב בעמק יזרעאל. הוא הותיר אחריו שלושה אחים – צוף, נוי ואיתמר. 

עפרי נולד וגדל בקיבוץ מגידו, התחנך בתיכון מגידו והיה פעיל בחברת הנעורים שומריה יחד עם אחיו. את שנת השירות שלו עשה בכפר הנוער עיינות. הוא אהב לגלוש, לבלות בשטח ועם משפחתו וחבריו. לווייתו התקיימה בחלקה הצבאית בבית העלמין של מושב היוגב. 

התקרית אירעה במהלך פעילות לילית במזרח חאן יונס במרחב מוצבי אזור החיץ שסמוכים לגבול, שם פעלו כוחות הצנחנים. 

"כל מה שטוב ויפה בחברה הישראלית"

ממשפחתו של עפרי נמסר: ״אנו המומים מהאסון ולא מעכלים את האובדן של עופרי בננו האהוב. לא נתפס״. 

מהמועצה אזורית מגידו נמסר: "מועצה אזורית מגידו אבלה וכואבת את נפילתו בעזה של עפרי, שהיה נער מלא חיים, מוקף חברים ואהוב. הלב נשבר על חיים צעירים כל כך שנגדעו ועל עתיד שנלקח. תנחומינו מעומק הלב להורים, לאחים, לכל משפחתו הענפה, לקהילת מושב היוגב וקהילת קיבוץ מגידו". 

גיל לין, ראש המועצה האזורית מגידו, ספד לו: "בשם כל עובדי ותושבי מועצה אזורית מגידו אנו מבכים הבוקר את אובדנו של עפרי יפה, נער שהיה התגלמות כל מה שטוב ויפה בחברה הישראלית. עפרי גדל בקיבוץ מגידו ולמד בתיכון מגידו, מוקף משפחה אוהבת וחברים, נער של ערכים שחונך לתרומה וגבורה וכל עתידו היה לפניו. הלב נשבר. אנו מחבקים את משפחתו, את קהילת היוגב ואת קהילת קיבוץ מגידו. יהי זיכרו ברוך". 

שלומית שיחור רייכמן, ראשת המועצה עמק יזרעאל, ספדה לו ואמרה: 

"הלב נשבר עם נפילתו של עפרי, בן העמק שלנו. צעיר אמיץ, מלא חיים וערכים, שבחר לשרת ולתרום למדינה מתוך שליחות ואהבת הארץ. עמק יזרעאל מחבק היום את משפחת יפה ואת קהילת היוגב כולה. הכאב גדול מנשוא, ואנו עומדים לצד המשפחה בשעתה הקשה, עמק יזרעאל כולו מתאחד באבל ובכאב". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שמעון לזימי, ממושב רינתיה, מחבר הספר "העולם האדום של באריקי", מספר על היצירה שכתב מאהבה גדולה לבנו, על הורות, על גמישות מחשבתית ובעיקר על המסר החברתי החשוב של קבלת השונה *תמונה ראשית: שמעון לזימי.
8 דק' קריאה
*תמונה ראשית: בחנוכת מגרש הכדורגל ע"ש סגן יובל יפה ז"ל זה היה הסטטוס בוואטסאפ של סגן יובל יפה ז"ל. ביום שישי, סוף חודש יוני בצופית, נחנך מגרש הכדורגל שיישא את שמו, מקום שבו הדרך הזו תמשיך לחיות.  יובל, בן צופית, אהב
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: ריצת ליל ירח בעמק לראשונה בעמק יזרעאל. צילום: ענת חרמוני  ריצת הלילה הקהילתית "ליל ירח בעמק" התקיימה בנופי עמק יזרעאל והפגישה מאות רצות ורצים מכל הגילים לערב קיץ ספורטיבי, קהילתי ומהנה, בלב העמק ובבריזה הנעימה של שעות הערב. האירוע
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: ספיר כהן כרמי, סגנית אלופת העולם בנינג'ה  הספורטאית הישראלית ספיר כהן כרמי, תושבת מושב שתולים, זכתה בתואר סגנית אלופת העולם בנינג'ה, במסגרת אליפות העולם בנינג'ה שנערכה בארצות הברית. כהן כרמי, המוכרת לציבור מהשתתפותה
< 1 דק' קריאה
במושב סגולה הוקם לאחרונה מגרש פטאנק חדש, במסגרת שיתוף פעולה בין גילאור, מחלקת הספורט במועצה האזורית יואב, הוועד המקומי בסגולה ותושבי היישוב. היוזמה נועדה לחזק את הפעילות הקהילתית והחברתית בקרב אוכלוסיית הוותיקות והוותיקים ולעודד
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: בערב חלוקת המלגות במבואות חרמון. צילום: אדם בלום  ביום חמישי האחרון ערכה המועצה האזורית מבואות חרמון את טקס חלוקת המלגות לסטודנטים ולסטודנטיות, בני ובנות מבואות החרמון – ערב מרגש של הוקרה, הערכה וגאווה.
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!