יבול שיא
הרפת והחלב
ביקור בכירי קבוצת תנובה והמועצה עמק יזרעאל במפעל נפרוסט

עמק יזרעאל ותנובה יעמיקו את שיתופי הפעולה

2 דק' קריאה

שיתוף:

העמקת שיתופי הפעולה בין הצדדים תתבטא בקידום תחומי החקלאות, התעשייה, התעסוקה, החינוך והקהילה

*תמונה ראשית: ביקור בכירי תנובה ובכירי המועצה האזורית עמק יזרעאל במפעל סנפרוסט בעמק

ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל, שלומית שיחור רייכמן, והנהלת המועצה קיימו ביקור מקצועי, סיור ופגישת עבודה עם הנהלת קבוצת תנובה במפעל סנפרוסט בעמק.

הביקור נערך בהשתתפות מנכ"ל קבוצת תנובה, גדי קוניא, סמנכ״ל התפעול, דני פרץ, מנהל מפעל סנפרוסט, יעקב חנן, והנהלת החברה, ועסק בהעמקת שיתופי הפעולה בין הצדדים ובקידום תחומי החקלאות, התעשייה, התעסוקה, החינוך והקהילה.

במהלך הביקור הוצגה פעילותה של תנובה בעמק והערכים שמובילים אותה, ביניהם שמירה על ביטחון המזון של מדינת ישראל. לתנובה כ־30 אתרים ומפעלים בארץ, ביניהם חמישה בעמק יזרעאל, והיא מעסיקה למעלה מ־1,000 עובדות ועובדים מהאזור, הריכוז הגדול ביותר של אתרי תנובה בישראל.

תנובה מייצרת את מרבית מוצריה בארץ, תוך הסתמכות רחבה על חומרי גלם מקומיים ותוצרת כחול־לבן.

מפעל סנפרוסט בעמק יזרעאל הוא היחיד בישראל המייצר ומעבד ירקות קפואים. תוצרתו מבוססת ברובה על גידולים חקלאיים מהעמק, והוא מהווה שותף מרכזי בחיזוק החקלאות המקומית ובפיתוח הכלכלה האזורית.

כידוע, עמק יזרעאל מהווה אחד ממוקדי החקלאות המרכזיים במדינה ומייצר כ־20% מתוצרת החלב וכ־12% מהתבואה בישראל. בעמק פועלים חמישה אתרים מרכזיים של תנובה, בהם מחלבת אלון תבור, מחלבת הרדוף, מפעל סנפרוסט ואתרים נוספים באזור התעשייה אלון תבור.

במהלך המפגש נדונו ההזדמנויות הרבות הגלומות בהמשך פיתוח האזור, ובהן חיזוק התעשייה המקומית, הרחבת התעסוקה, קידום חדשנות, אגרוטק ופודטק, חיזוק החקלאות המקומית והעמקת החיבור בין התעשייה, החינוך והקהילה.

במסגרת הביקור הוצגה תוכנית להרחבת מפעל סנפרוסט, שבשטח שיפוטה של המועצה האזורית עמק יזרעאל. התוכנית, הנמצאת כיום בשלבי תכנון מתקדמים, צפויה לייצר מאות מקומות עבודה חדשים ולתרום לחיזוק הכלכלה המקומית, התעשייה והאקוסיסטם באזור.

בנוסף, סוכם לפעול להרחבת שיתופי הפעולה בין המועצה לבין תנובה בתחומי החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי, הבריאות, החקלאות, ההתנדבות בקהילה, התעסוקה והפיתוח הכלכלי, מתוך תפיסה משותפת הרואה במועצה האזורית עמק יזרעאל אזור ייחודי המשלב חקלאות, תעשייה, חדשנות וציונות.

ראשת המועצה האזורית עמק יזרעאל, שלומית שיחור רייכמן, אמרה: "עמק יזרעאל, אסם התבואה של ישראל, הוא אחד ממנועי הצמיחה החשובים של החקלאות ושל ביטחון המזון הלאומי. שיתוף הפעולה עם תנובה מחזק את החיבור בין חקלאות, תעשייה, חדשנות וקהילה, ויוצר הזדמנויות משמעותיות לפיתוח האזור, לחיזוק הכלכלה המקומית וליצירת מקומות עבודה איכותיים. נמשיך לפעול יחד לקידום העמק ולשמירה על אופיו החקלאי והייחודי."

מנכ"ל קבוצת תנובה, גדי קוניא, אמר: "לעמק יזרעאל מקום מרכזי בפעילותה של תנובה ובמערך ייצור המזון של ישראל. אנו רואים חשיבות רבה בהמשך העמקת שיתופי הפעולה עם המועצה האזורית בתחומי התעשייה, החקלאות, החינוך והקהילה, ונמשיך לפעול יחד לחיזוק התעסוקה, הכלכלה המקומית ופיתוח האזור."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מזכ״ל תנועת המושבים ויו״ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח על החרם של בריטניה כלפי ההתנחלויות בישראל שבין השאר ייפגעו החקלאים מגדלי התמרים ליצוא:״חרם על ישראל לא יכול להיות חד צדדי. אנחנו דורשים מהממשלה מדיניות
< 1 דק' קריאה
הדפון הוכן על ידי מדריכי ההדרים:יוסי גרינברג , יעקב הרצנו, שוקי קנוניץ', דניאל קלוסקי, יחזקאל הראש, עמירם לוי שקד,נוה הרצנו-גל, שחם מגידיש , שלום שמואלי  וניצן רוטמן   מזג האוויר באביב ובתחילת הקיץ היה
23 דק' קריאה
כוללים את אוזבקיסטן, וייטנאם ואפגניסטן באסיה, כמו גם מקסיקו, פרו, אורוגוואי ועוד אחמד אלאסאסי, see.news מצרים הבטיחה גישה ל-21 שווקי יצוא חדשים למוצרים חקלאיים במהלך המחצית הראשונה של 2026, כאשר היצוא החקלאי עלה על
< 1 דק' קריאה
קליפי פרימיום במוקד. "עם שווקים מסורתיים שצוברים פחות נפח, הודו מושכת כמות גדולה משמעותית של פירות הדר" אלישה פרננדס, FreshPlaza *תמונה ראשית: תפוזים של נובה פרסקו בהודו. צילום: נובה פרסקו שוק ההדרים המיובאים של
2 דק' קריאה
העצים העמידים מבוססים על טכנולוגיה של אוניברסיטת פלורידה אוניברסיטת פלורידה, יח"צ *תמונה ראשית: תפוזים מעצים עמידים לגריניניג. צילום: אוניברסיטת פלורידה חברת Soilcea מפלורידה מתכוננת לספק יותר מ-300,000 עצי הדר המבוססים על טכנולוגיה של אוניברסיטת
2 דק' קריאה
הסיבות לירידה: זעזועים גיאופוליטיים, אירועי מזג אוויר, שיבושים בדפוסי ההיצע והביקוש, סיכון שער חליפין ואתגרי שילוח ולוגיסטיקה קרלה אספינוזה גוטיירז, אתר FreshFruit עונת 2026 מתגלה כמורכבת במיוחד עבור מגדלי ההדרים בדרום אפריקה. בעקבות פגישה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!