יבול שיא
הרפת והחלב
צילום מסך 2026 11 03 123613

הלך לעולמו דן שרון מ"שלישיית המעפיל"

2 דק' קריאה

שיתוף:

הופיע כזמר ונגן לצד עירית סנדנר ואהוד שחם. השלישייה ייצגה את מדינת ישראל ואת התנועה הקיבוצית בפסטיבלי זמר ברחבי הארץ ובהופעות בחו"ל

*תמונה ראשית: דן שרון. מעל 30 שנים היה עובד סוציאלי וניהל את התחום בתחנה לשיקום של התנועה הקיבוצית. צילום: פרטי 

דן נולד ב-7 בדצמבר 1944 בבית החולים בילינסון בפתח תקווה. בן בכור להוריו, אבקה ויצחק, שעלו לארץ מצ'כוסלובקיה, אח גדול לתמר ולישי.

כשנולד התגוררה משפחתו בגרעין של קיבוץ העוגן, שנוסד בשנת 1939 והתמקם באותם ימים ליד כפר סבא. העוגן עלה על הקרקע בעמק חפר ב- 28 באוגוסט 1947, דן היה בין 20 הילדים הראשונים של הקיבוץ.

את שנות ילדותו ונעוריו העביר דן בחינוך המשותף, בבית הילדים ובבית הספר היסודי בהעוגן. עוד בילדותו בלטה אהבתו הגדולה למוזיקה ולנגינה, והוא ניגן על כלי נגינה רבים ומגוונים – מפוחית פה, חלילית, כינור וחליל צד. בחטיבת הביניים ובתיכון, למד דן במוסד החינוכי "רמות חפר" בקיבוץ מעברות. באותה תקופה חילק דן את זמנו בין הלימודים, מגרש הספורט והעבודה בשדות הכותנה.

בשנת 1963 התגייס לצנחנים והשתתף בפעולות מעבר לגבול. במלחמת ששת הימים לחם בחטיבת הצנחנים שהיה לה חלק בשחרור ירושלים. בסוף שנת 1965 השתחרר מהצבא, חזר לקיבוץ העוגן, וריכז בו את ענף הכותנה.

בין העוגן להמעפיל

את תלמה, בחירת לבו, הכיר כשלמדו יחד במכינה במכללת רופין. בשנת 1968 נישאו השניים בקיבוץ העוגן. תלמה, שלמדה בהולנד, היתה אשת מקצוע בענף הוורדים בקיבוץ המעפיל, ואילו דן ריכז את ענף הכותנה בקיבוץ העוגן.

הם עברו פעמים רבות בין שני הקיבוצים, לפי עונות החקלאות ועבודתם. לבסוף, החליטו לקבוע את ביתם בקיבוץ המעפיל, שבו הקימו בית חם ופתוח, ובו נולדו להם ארבעת ילדיהם.

בשנת 1968 הצטרף דן ל"שלישיית המעפיל" ועמה הופיע כזמר ונגן לצד עירית סנדנר ואהוד שחם ברחבי הארץ: בקיבוצים, בערים, במושבים ובפסטיבלי זמר השונים. השלישייה ייצגה את מדינת ישראל ואת התנועה הקיבוצית גם בהופעות בחו"ל, כולל בארצות הברית ובמדינות דרום אמריקה כמו ארגנטינה, צ'ילה ואורוגוואי. בזמן סיבוב ההופעות עם השלישייה בדרום אמריקה קיבל דן את ההודעה על הולדת בנו השלישי, יונתן.

לאורך השנים מילא דן תפקידים מרכזיים בחיי הקהילה בקיבוץ המעפיל: הוא היה מזכיר הקיבוץ, עבד כמחנך במוסד החינוכי "מעיין", וכרכז הקניות של הקיבוץ. בשלב מסוים פנה ללימודי עבודה סוציאלית. הוא למד תחילה במכללת רופין, השלים את לימודי התואר הראשון באוניברסיטת תל אביב, והמשיך ללימודי תואר שני באוניברסיטת בר אילן, שבמהלכם התמחה בתחום השיקום.

במשך יותר מ-30 שנים עבד כעובד סוציאלי וניהל את התחום בתחנה לשיקום של התנועה הקיבוצית. דן הקדיש את חייו המקצועיים לטיפול, לשיקום ולתמיכה באנשים בשעותיהם הקשות ביותר, ושמו הלך לפניו בתנועה הקיבוצית. בנוסף, שימש דן כיועץ מקצועי של אגודת ניצן עד שלקה באירוע מוחי בינואר 2020.

דן הותיר אחריו את רעייתו תלמה, ילדיו: אילת, אוהד, יונתן וירדן ז"ל, ותשעה נכדים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

צמרמן, בן 92 במותו, היה משתתף קבוע בתחרות "טכנוראש" של הטכניון ואף זכה מספר פעמים במקום הראשון. נודע באהבתו לבעלי חיים ובטיפול בחיות בר פצועות בשבוע שעבר הלך לעולמו ישי צמרמן מקיבוץ עין חרוד
חברי כנסת שלא יהיו אתנו בכנסת הבאה, ולא נתגעגע. השופט לא סבר שמדובר ב"תביעת סרק בואך תביעת השתקה" אלה שלא יחסרו לנו, ואלה שכן עד שהפלונטר הפוליטי ייפתר, אם הוא ייפתר, נעסוק במה שכבר
4 דק' קריאה
כ-34% מקולות המצביעים בקיבוצים הוענקו למפלגתו של איזנקוט. המרחב הכפרי תרם לישר! כשלושה מנדטים, אך זה לא הספיק כדי שהנציג הקיבוצי יכנס לכנסת הבאה *תמונה ראשית: יותם דביר, מטה המרחב הכפרי, מפלגת ישר! צילום:
4 דק' קריאה
הרשויות הטילו בספטמבר הסגר באזור שבו אותרה המחלה, במרחק של כ-25 קילומטר ממוסקבה. ההגבלות כללו הובלת בקר, חלב ומזון לבעלי חיים אל האזור וממנו, וכן איסור על ירידים חקלאיים רשויות מחוז מוסקבה הטילו בספטמבר
< 1 דק' קריאה
מיתוג הבשר, דרישות שוקי היצוא והתמורה למגדל מסייעים להתרחבות גזע האנגוס. עם זאת, אנשי הענף מעריכים כי העתיד יתבסס על מגוון גזעים והכלאות, בהתאם לתנאי הגידול וליעדי המשק *תמונה ראשית: פרת אנגוס. צילום: Böhringer
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!