יבול שיא
הרפת והחלב
רז כהן עם עגבניות סופי

"Sophie" (סופי) זן חדש וייחודי של עגבניית RAF שפותח בישראל

3 דק' קריאה

שיתוף:

Sophie הינה העגבניה הראשונה מתוך סדרת זנים מיוחדים שמשיקה חברת "אדמה מכתשים", בעלת טעם עשיר, מראה ייחודי, צבעוניות ואיכות בלתי מתפשרת

מנהל מחלקת הזרעים של "אדמה-מכתשים" רון סלומון משתף: "אנחנו מרגישים שקלענו לטעם הישראלי. המגדלים והצרכנים חיכו שנים לשינוי בתחום העגבניות בארץ. Sophie פותחה בישראל ע"י חברתSEEDS  JUMARS הממוקמת בקיבוץ סעד בעוטף עזה ועוסקת בטיפוח ירקות מכלוא ומיוצגת בישראל ע"י חברת "אדמה מכתשים". אנחנו רוצה להחזיר לחקלאים ולצרכנים את ההנאה מגידול ואכילת עגבניות איכות שלא נראו כמותן כבר שנים בארץ. Sophie הינה עגבניה עם טעם של פעם ונבחרה ע"י השפים הטובים בארץ למסעדותיהם".

את שם הזן "Sophie" בחר השף אייל שני, על שמה של כוכבת הקולנוע האיטלקית האגדית סופיה לורן. זני עגבניות שונים של "אדמה מכתשים" מככבים במסעדותיו של אייל שני.

את  "Sophie" ניתן למצוא במסעדות  , בשווקים ובאתרי מכירה ברחבי המדינה. יותר ויותר מגדלים מתחילים לגדלה ובקרוב היא תככב ברשתות השיווק.

רון סלומון משתף שלרב תכונה של טעם וריח אינה הולכת יד ביד עם חיי מדף ארוכים ואולם הזן החדש מצטיין ביתרונות רבים, שהופכים אותו לאטרקטיבי למגדלים וגם לקהל הצרכנים הישראלי.

"לזן הזה יש צורה ייחודית אומר רון סלומון ומוסיף: "טעם ייחודי, ריח מיוחד והוא נהנה מחיי מדף ארוכים, בלי כל חשש להתרככות. הוא שונה לגמרי מעגבנייה רגילה שאנו נוהגים למצוא במרכול או בחנות הירקות השכונתית".

המפתחים הישראלים גאים שבנוסף לכל היתרונות שהוזכרו הוא גם בעל סבילות לוירוס ה"טובאמו".
סופי עמידה ל- Tomv F3 Ty ו-Tobrf  והזן בעל יבול גבוה וצימוח חזק.
במו"פ דרום מתעניינים מקרוב בסגמנט זה של עגבניה שיכול להוות פתרון לחקלאים בארץ.

Screenshot 2024 01 25 131116
רון סולמון

מדוע בכלל חשבתם על זן חדש, ייחודי?

"קצנו ברעיונות החוזרים ונשנים לייבא לארץ עגבניות מטורקיה, ירדן ואפילו מספרד. אנחנו שוק שמתפתח. זה לא זן לשבועיים בקירור. זה זן שכל מה שצריך לעשות זה לקטוף ולאכול. אנחנו מייצרים עגבניות עגולות, "תמר" או צ'רי וחובה שיהיה לנו זן ייחודי, כחול לבן, שימשוך את העין ויהיה ערב לחיך".

הפיתוח של הזן הזה עבר בארץ התאמה לאקלים המקומי, עוד תכונה שמייחדת אותו מכל זן אחר.

רוצו למרכול, לחנויות הירקות, רכשו את "Sophie" ותיהנו מכל נגיסה שלו.

החקלאי רז כהן ממושב בית הגדי נמנה עם מגדלי זן העגבנייה החדש "סופי". בקיץ שעבר קיבל את הזרעים החדשים ושתל לראשונה ב-28 בספטמבר את הזן החדש.

"שתלתי את הזן "סופי" על שטח של דונם אחד, לניסיון. בחודש שעבר דצמבר ראיתי את העגבנייה בתפארתה. בהדליה זהה ובהשקיה זהה לזני העגבניות המוכרים, צמח לי זן בצבע מרהיב, עגבניית נישה מרהיבה. הטעם מאד מיוחד, לא באשכול. פנימיותה מקבלת מהר גוון אדום. התחלתי לקטוף אחרי 90 יום ונהניתי לאחוז ביד את הזן החדש. מושך את העין, עמיד למחלות קרקע. זן טוב. הזן שווק לחנויות והתגובות טובות מאד. התאהבו ב"סופי". ומספרים שהיא נמכרת במחיר גבוה ממחיר עגבניה רגילה.

חנות ירקות בעיר נתיבות, הסמוכה לבית הגדי, מזמינה ולוקחת את הזן החדש ומדווחת שהקהל נהנה.

""סופי" טובה לכריכים, סלט וקודם לכן נראית יפה על המדף. לדעתי העגבנייה תיתן ערך מוסף ביבול".

לחקלאי רז כהן חממות במושב יושביה, על גדר המושב בית הגדי. "מעתה ואילך אפרוש את ה"סופי" על יותר שטח ואני משוכנע שאהנה מהגידול ומהמכירה לצרכנים".

עגבניות

החממות שלו במושב יושביה רז כהן בן 35. נשוי לאלינור, עובדת בחברת בנייה. מתגוררים במושב בית הגדי. לבני הזוג שלושה ילדים. רוי מיכאל, הבכור, בן 8;  ושתי בנות: נאור בת 7 ולרין בת שנתיים. רז חקלאי זה ארבע עשרה שנה ועל שטח של 150 דונם הוא מגדל עגבניות,  פלפל חריף, פלפל מתוק ועגבניית שרי. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אומר צביקה גזית בן ה-87 ממושב רם-און, שערך השנה ביחד עם בתו, ד"ר עירית גזית פרפנס – טרק לבסיס האם של הר האוורסט * הטרק באורך מעל 100 ק"מ ובגובה 4,500 מטר בוטל יומיים לפני ההגעה ליעד בשל סופה ומפולות שלגים
9 דק' קריאה
טיול עשיר בחוויות – עם 100 שנות היסטוריה של אחת ממושבות הברון והיחידה שנראה על שם תחנת הרכבת שבסמוך לה * בוקר עם חוויות של רכיבת אופניים, מורשת וגם אוכל לצד אומנות ועוד *תמונה ראשית: רחוב המייסדים בבנימינה.
3 דק' קריאה
תחרות "פסנתר לתמיד" – התחרות הארצית ה-17 לפסנתרנים צעירים, תתקיים בימי חג החנוכה באשדוד ■ נציגות המושבים בתחרות – דורון ניצן מניר בנים (17), עין גל ליה מגני עם (17), פריזה הראל מבצרה (16), שנהב אור מבצרה (16) ושמאלי הללי משדה ורבורג (17)  *תמונה ראשית: בתחרות "פסנתר לתמיד", התחרות הארצית לפסנתרנים צעירים. צילום: בוריס שנוביץ  תחרות "פסנתר
< 1 דק' קריאה
מתוך אמונה כי החינוך צריך להיות מחובר למרחבי הטבע, ויש בו הכוח להעניק לתלמידות ותלמידים למידה חווייתית ומשמעותית במרחב הפתוח  *תמונה ראשית: המתנדבים אורזים את המעילים והסווצ'רים לנזקקים. צילום: מיכל עובדיה  בשנים האחרונות מתבססת בבתי
2 דק' קריאה
בפשיטה על עשרות יעדים של בכירי ארגוני הפשע ועל בתי מחוללי פשיעה מרכזיים * עשרות חשודים נעצרו * ארגון "עד כאן": "אנו קוראים לכל רשויות החוק לנקוט בענישה מקסימלית, מחמירה ומרתיעה"  *תמונה ראשית: הפשיטה על בתי החשודים. צילום: משטרת ישראל  בראשון
3 דק' קריאה
האצטדיון משמש בית לאלופי ישראל ויארח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר  *תמונה ראשית: קפיצה לרוחק באצטדיון האתלטיקה החדש. צילום: רון פרידמן  המועצה האזורית עמק חפר, משרד התרבות והספורט וכפר הנוער הדסה נעורים השלימו שיפוץ מקיף שהופך את אצטדיון האתלטיקה לאחד משלושת המתקנים המובילים בישראל בתחום. השדרוג ישמש בית לאלופי ישראל וביניהם נועם ממו, דרג'ה צ'קולה, טדסה גטהון ותחלואיני מלקה, למועדון הפועל עמק חפר באתלטיקה, ויאפשר אירוח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר.   במרחק של 500 מטרים בלבד מקו המים, בנקודה הנחשבת לאצטדיון האתלטיקה הקרוב ביותר לים בישראל, הושלם השבוע אחד הפרויקטים המשמעותיים ביותר בספורט המקומי. במסגרת העבודות, חודשו מסלולי הריצה לחלוטין תוך שימוש בכ-240 טון של חומר סינתטי איכותי, שופצו מתקני הקפיצה והזריקה, והותאמו התשתיות לסטנדרטים המחמירים ביותר. המשמעות המיידית היא הפיכתו של האצטדיון לאחד משלושת המתקנים המרכזיים והאיכותיים בארץ.  ראשת המועצה האזורית עמק חפר, גלית שאול: "עמק חפר גאה להיות מעצמת ספורט מובילה בישראל, והשיפוץ המקיף באצטדיון הוא ביטוי נוסף למחויבות שלנו למצוינות וטיפוח דור העתיד. המתקן המחודש יעניק לספורטאיות ולספורטאים שלנו את התנאים הטובים ביותר להגיע לשיאים חדשים, לארח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר ולהמשיך להוות בית חם ומקצועי לאלופים שבדרך. השילוב בין חינוך, ספורט וקהילה הוא מודל מנצח שבו אנו מאמינים ומטפחים כל העת."  האצטדיון משמש כביתם של ספורטאי מועדון "הפועל עמק חפר", ביניהם שמות בולטים כמו אלוף ישראל ב-800 מטר נועם ממו, והרצים למרחקים ארוכים דרג'ה צ'קולה וטדסה גטהון. ההיסטוריה של המקום מוכיחה כי תנאים טובים מצמיחים הישגים: כאן צמחו ספורטאים שהגיעו לאולימפיאדה (כמו רץ המרתון תחלואיני מלקה) וכאלו שזכו במלגות יוקרתיות בקולג'ים בארה"ב.  האצטדיון, הקרוי על שמה של המנהיגה הציונית מרלין אדית פוסט, נשיאה לשעבר של "נשות הדסה" ממשיך את חזונה לאפשר לכל נער ונערה להתאמן בתנאים של מקצוענים. כעת, עם רוח גבית מהים ומסלול חדש ומהיר, הספורטאים של עמק חפר מוכנים לשבור את השיאים הבאים. 
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן