יבול שיא
הרפת והחלב
Picture1

VM-SMART  מציגה – דישון מדויק עם פיתוח חדשני

3 דק' קריאה

שיתוף:

*תמונה ראשית: מכשיר VM – FERT מורכב על מערכת דישון

חקלאים רבים מכירים היטב את האתגר שבדישון נוזלי: חוסר וודאות לגבי הכמות המדויקת של הדשן שמגיעה בפועל לגידולים. בעוד שבתחומים חקלאיים אחרים, כמו ריסוס והשקיה, קיים דיוק גבוה יחסית – החקלאי יודע בדיוק כמה מים או חומרי הדברה ניתנו לשטח מסוים, הרי שבדישון הנוזלי, משאבות הדישון המסורתיות אינן מספקות שליטה מספקת. התוצאה היא דישון לא אחיד, בזבוז משאבים, וחוסר בקרה משמעותי על תהליך הדישון. פער זה פוגע ביעילות, ברווחיות ובקיימות של החקלאות המודרנית.

כאן נכנסת לתמונה חברת VM-SMART,  עם בשורה שתשנה את הדרך שבה חקלאים מדשנים. החברה פיתחה מערכת חדשניתVM – FERT המורכבת על יחידת הדישון הקיימת, ומביאה לדיוק חסר תקדים בתהליך.

כדי להבין לעומק את הפיתוח המהפכני הזה, שוחחתי עם אמציה בן יוסף  מחברת VM-SMART אחד ממפתחי המכשיר.

"הבעיה המרכזית בחקלאות המודרנית היא חוסר הוודאות בכמות הדשן שמגיעה לצמח," מסביר אמציה. "חקלאים מוציאים הון על דשנים, אבל אין להם דרך לדעת כמה באמת הצמח קיבל. המצב כיום הוא שמתכננים לתת כמות מסוימת, אבל בפועל לא יודעים כמה יצא לשטח. זהו חור שחור בבקרת הדישון."

שלושה אספקטים מרכזיים של מערכת VM-FERT

מערכת  VM-FERT תוכננה לפתור את הבעיות הללו על ידי התמקדות בשלושה היבטים עיקריים:

  1. דישון מדויק ומבוקר:  המערכת מבטיחה שהביצוע שווה לתכנון. אם החקלאי קבע במערכת הבקרה לתת 50 מ"ל דשן לשטח מסוים, זה בדיוק מה שהמערכת תיתן. "המערכת משולבת במערכת הדישון ומבקרת את הדישון בפועל, כך שהכמות שיוצאת תואמת בדיוק למה שתוכנן," מדגיש אמציה. זהו שינוי מהותי לעומת המצב הקיים, שבו הכמות שיוצאת בפועל שונה מהכמות המתוכננת, והחקלאי נותר ללא מידע מדויק.
  2. התראות חכמות בזמן אמת:  המערכת מספקת התראות קריטיות בזמן אמת, לנושאים שלרוב אין להם מענה בחקלאות. "אין לחקלאים מענה לדברים כמו נזילות או גניבות דשן, כי למערכות אחרות אין יכולת שליטה כזו," מסביר אמציה. מערכת VM-FERT מזהה אירועים חריגים ומתריעה עליהם, ובכך מונעת הפסדים ומאפשרת תגובה מהירה.
  3. בקרת וניהול מלאי דשן:  עבור חקלאים המנהלים חלקות רבות עם מספר מכלי דשן (10 או 20 מכלים ויותר), ניהול המלאי הופך למשימה מורכבת וקשה לשליטה. מערכת  VM-FERT  פותרת בעיה זו באופן אלגנטי. "המערכת יודעת לעדכן את הממשק האינטרנטי של החקלאי ולשלוח לו תמונת מצב מלאה של המלאים בכל המכלים השונים," אומר אמציה. כך, החקלאי יודע בדיוק כמה דשן יש לו, מהו המלאי בכל מיכל, ומתי עליו לחדש אותו. זהו כלי ניהולי רב עוצמה המאפשר תכנון אופטימלי ומונע הפתעות.

כיצד פועלת המערכת והטמעה בשטח?

מערכת VM-FERT היא יחידה פיזית המותקנת על יחידת הדישון – כלומר, על כל מיכל ומשאבה מותקנת מערכת כזו. "זאת יחידה שמתחברת על המערכת הקיימת," מציין אמציה. המערכת כוללת חיישן שמודד כמה דשן יש בתוך המיכל, וחשוב מכך – היא מבקרת גם את כמות הדשן שיוצאת בפועל אל השטח. המערכת בודקת באופן רציף את כמות הדשן במיכל ומשדרת את הנתונים בזמן אמת. "יש יחידת שידור מובנית עליה, והיא משדרת לטלפון או למחשב של המגדל," מסביר אמציה, מה שמאפשר לדעת בדיוק כמה דשן יש בכל המכלים ובכל רגע נתון.

image
מכשיר VM – FERT  לבקרת דישון בפרדס

VM-FERT  – פיתוח מהשטח, עבור השטח

"החברה שלנו קמה לפני כחמש שנים," מספר אמציה, "יחד עם גידי וולף מכפר מימון, שהוא חקלאי שמכיר מקרוב את הצורך בדישון מדויק." אמציה עצמו מגיע גם הוא מכפר מימון במקור, וכיום מתגורר במושב מבוא ביתר. "זה אומר שהמערכת שלנו יצאה מתוך השטח החקלאי עצמו," הוא מדגיש. "הבנו את הבעיות האמיתיות והצרכים המדויקים של החקלאים, ופיתחנו פתרון שנותן להם מענה."

VM-SMART  החלה את דרכה בעיקר באזור עוטף עזה, שם צברה ניסיון רב והטמיעה את מרבית מערכותיה הראשונות. "שם גדלנו, ורוב המערכות שלנו עד היום נמצאות באזור הזה," מציין אמציה. עם זאת, המוניטין של המערכת התפשט, וכיום יש ל VM-SMART- מאות מערכות מותקנות בכל רחבי הארץ.

"אנחנו גדלים בעיקר בזכות חקלאים שמכירים את המערכת ויודעים להעריך אותה," אומר אמציה. העובדה שהחברה היא גם המפתחת של המערכת מבטיחה תמיכה מקצועית ומענה מהיר לצרכים המשתנים בשטח. מערכת  M-FERT הוכיחה את יעילותה בכל סוגי הגידולים, ומתאימה לכל סוגי מערכות הבקרה, כל סוגי הדשנים וכל סוגי המכלים.

כפי שניסח זאת בצורה מדויקת אחד מהחקלאים שהטמיעו את המערכת: "פעם הייתי עובד אצל הדשן, היום הדשן עובד אצלי." אמירה זו ממחישה בצורה הטובה ביותר את המהפכה שמחוללת VM-FERT   מעבר מחוסר וודאות לשליטה מלאה, מניהול ידני למערכת חכמה, ומשעבוד למשאבים לניהול יעיל ורווחי.

הטכנולוגיה של VM-SMART מספקת לחקלאים כלי עזר חיוני לשליטה מלאה על תהליך הדישון, ובכך תורמת באופן ישיר לשיפור התפוקה ולרווחיות העסק החקלאי. הפיתוח הזה הוא צעד חשוב לקראת חקלאות חכמה, יעילה ובת-קיימא יותר בישראל ובעולם כולו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

משרד עורכי דין אוריאן אסרף מביא תכנון משפטי מקצועי עד לבית הלקוח * במהלך השנים ערכה עו״ד אסרף קרוב ל־600 ייפויי כוח מתמשכים וליוותה משפחות רבות בתהליכים רגישים וחשובים בשנים האחרונות גוברת המודעות לחשיבותו
סינטיה (סינדי) רסקין ממושב תלמי יפה היא פסיכותרפיסטית ומטפלת באמצעות אמנות * היא עצמה אלמנת צה"ל שבעלה נרצח באכזריות בעזה לפני למעלה משלושים שנה * סינדי מטפלת בימים אלה בתושבים נפגעי טראומה ופוסט-טראומה מיישובי
7 דק' קריאה
בנוסף הוקם פארק גיאולוגי חינוכי, הכל בהשקעה של 5 מלש"ח במימון הקרן לשמירה על שטחים פתוחים של רמ"י וביוזמת קבוצת כנרת, רשות ניקוז ונחלים כינרת והחמ"ת *תמונה ראשית: פארק "ביצות כנרת". צילום רחפן: אבי
3 דק' קריאה
ד"ר אדי יאיר שקד, מחבר הספר "נחושות לנצח: 120 שנות היסטוריה של נשים בספורט בישראל" מספר בספרו על ההיסטוריה של הספורט הנשי וההנחות המופרכות שליוו אותו: "רופאים טענו שקפיצה בחבל עלולה לגרום לנשים לכפות
10 דק' קריאה
נתן גוטפלד בן ה-20 התחיל לשחות במושב כבר בגיל ארבע וראשית הקריירה הספורטיבית שלו הייתה בענף הטריאתלון במסגרת מועדון הפועל הערבה * בחו"ל התחרה באולימפיאדת החרשים והגיע למקום חמישי ובארץ הוא מתמודד בתחרויות השחיה
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!