יבול שיא
הרפת והחלב
שר הכלכלה אלי כהן שרת התברואה של גאנה ושר האנרגיה יובל שטייניץ יחצ

אלפי מבקרים מהארץ ומרחבי העולם השתתפו בתערוכת Watec Israel 2019

4 דק' קריאה

שיתוף:

עשרות משלחות ביקרו בתערוכה הבינלאומית לטכנולוגיות מים, שהפיקה חברת "כנס תערוכות"  בין השרים והבכירים ממשלתיים הרבים שביקרו בתערוכה – מנהל בסוכנות האמריקאית להגנת הסביבה, שר המים הפדרלי של הודו, מושלת מישיגן, שרת התברואה והמים של גאנה, שר המים של טנזניה ובכירי ממשל רבים נוספים

השבוע הגיעו לישראל אלפי מבקרים לאירוע Watec Israel 2019  ובהם מומחים מקצועיים בתחום המים ובעלי תפקידי מפתח בארגוני מים מדינתיים ובינלאומיים, וזאת על מנת ללמוד מפעילותה של מדינת ישראל, להכיר את הטכנולוגיה החדשנית הדרושה לטיפול באתגרי המים הנוכחיים והעתידיים ולשלב מוחות על מנת לבחון פתרונות ריאליים למניעה והתמודדות במצבים של מחסור במים. אלה השתתפו בתערוכת Watec Israel 2019 שהתקיימה במלון David Intercontinental בתל-אביב וכן ברחבי הארץ, במסגרת סיורים מקצועיים אליהם הצטרפו המשתתפים.

אירוע Watec Israel 2019 הבינלאומי, אותו מפיקה ומארגנת חברת "כנס תערוכות", הינו חלק חשוב ומרכזי בתהליך המיתוג והשיווק של תעשיית המים הישראלית שמובל על ידי משרד הכלכלה והתעשייה, בשיתוף מכון היצוא. במרכז התערוכה עמדו השנה נושאי הביטחון והדיגיטציה של מערכות המים. כמו בעבר, גם השנה התקיימה תערוכה שהציגה את פעילות החברות השונות והפיתוחים העדכניים, אך במקביל התקיימו שולחנות עגולים בנושאים שונים. בין הנושאים הרבים בהם עסקה התערוכה: SMART WATER, ניהול משק המים, טיפול בשפכים, דאטה ופוליטיקה של משאבי מים.

Watec Israel 2019

בין המבקרים הרבים הגיעו שרים ובכירים ממשלתיים, ביניהם: אנדרו ווילר, ראש הסוכנות האמריקאית להגנת הסביבה; מינה גולי, יזמית בתחום המים ופעילה חברתית נגד משבר המים העולמי; פרופ' ג'יי פמיליאט, הידרולוג ומנהל במכון לביטחון מים בארה"ב; טרייסי מינמד, מנהל התפעול של תאגיד המים של לוס אנג'לס; ריצ'ארד הארסיק, מנהל בכיר במחלקת המים של לוס אנג'לס; שרי גאג'נדרה סינג שקאווט,  שר המים הפדרלי של הודו; גרטשן ויטמר, מושלת מישיגן; ססיליה אבנה דאפה, שרת התברואה והמים של גאנה; פרופ' מקאמה מנייה אמבראווה, שר המים של טנזניה ובכירי ממשל רבים נוספים.

אורן בלונדר, מחברת דורות, וארי גולדפרב, מחברת Kando, יו"רים משותפים בתערוכה ובכנס, מסרו כי: "הגעת בכירי תעשיית המים לישראל מעידים על מעמדה של ישראל בעולם בתחום המים. טווח הפעילות שלנו, מהתפלה, דרך ניטור זיהומים וטיפול בהם – מוכיחים כי הפוטנציאל כאן הוא רק בראשיתו."

לאירוע הגיעו עשרות משלחות מכל רחבי העולם, בין היתר מהודו, תאילנד, סין, קולומביה, רומניה, ארגנטינה, צ׳אד, גאנה, טנזניה, וייטנאם, קניה, סינגפור, אוקראינה, פרו, בריטניה, ספרד, אוסטרליה, טאיוואן, איטליה, יפן, צ׳ילה, מקסיקו, ברזיל, דרום אפריקה, ארה״ב וכן משלחות מהבנק העולמי והבנק לפיתוח אמריקה הלטינית.

אלי כהן, שר הכלכלה והתעשייה, אמר בפתיחת הכנס, כי: "תערוכת Watec Israel הינה אחת מתערוכות המים הבינלאומיות המובילות בעולם – ומציגה למבקריה את הטכנולוגיה החדשנית ביותר בתחום המים, וכן את הייחודיות הישראלית בניהול משק מים יעיל, חסכוני וחכם. "אנשי ממשל בכירים ואנשי עסקים רבים מגיעים ארצה על מנת להיות עדים ושותפים לפתרונות העתיד בתחום המים. המשלחות הרבות שמגיעות בימים אלו לארץ יוצרות רכבת אווירית של קשרים עסקיים וטכנולוגיים, אשר מציבים את ישראל כמומחית בתחום," אמר שר הכלכלה.

משרד הכלכלה והתעשייה מוביל את החלק העסקי של הכנס, בשיתוף מכון היצוא, משרד החוץ ומשרד האנרגיה והמים. במסגרת תערוכת Watec Israel 2019 התקיימו מגוון אירועים, כנסים ומתחמים, שכל כולם הוקדשו לתחום חדשנות המים בישראל. הכנס התמקד הן בחדשנות טכנולוגית בתחום המים והן בחדשנות בניהול משאבי מים ברמה המוניציפלית והלאומית. בתערוכה הציגו כ-70 חברות ישראליות שהציעו טכנולוגיות חדישות בענף המים, בו ישראל נחשבת לאחת מהמובילות בתחום בעולם.
גדי אריאלי, מנכ"ל מכון היצוא, אמר: "מדינת ישראל היא המדינה החצי מדברית היחידה בעולם שאינה סובלת ממחסור במים. זאת הודות לשימוש במים מושבים, התפלה, השקיה, ניהול משק מים חכם ושימוש והטמעה של טכנולוגיות מתקדמות במגזר העירוני, החקלאי והתעשייתי. אצלנו האימרה 'לחסוך כל טיפה' היא לא סתם סיסמא. זהו כורח המציאות. "הגידול באוכלוסיית העולם, המעבר מהכפר לעיר וההתחממות הגלובלית, יוצרים צורך הולך וגובר בייצור מים ראויים לשתייה וטיפול בשפכים מזהמים. לישראל ניסיון וידע רב בתחום והיא מובילה את מהפכת הדיגיטליזציה של המים הכוללים ניטור, בקרה ושליטה ברשת המים וכל העובר דרכה במטרה לייעל את משק המים, לעשותו חסכוני וכלכלי יותר. "במהלך שבוע המים ואירוע ווטק בפרט תיאם מכון הייצוא עשרות מפגשים עסקיים וביקורים של מאות גורמים מחו"ל במתקני חברות ותאגידי מים, במטרה להראות להם יישום טכנולוגיות מתקדמות בשטח וליצור הזדמנויות עסקיות איכותיות לחברות המים הישראליות."

הביקוש רק עולה

התערוכה התחלקה השנה לשלושה איזורים מרכזיים: איזור התצוגה בו הציגו מעל ל-160 יצרנים, חברות וגופים שונים מהארץ ומחו"ל את מוצריהם והשירותים אותם הם מעניקים; איזור הנטוורקינג, שצפוי להיות אחד האיזורים העמוסים והנחשקים ביותר. מפגשי הנטוורקינג התקיימו בין באי הכנס – וכללו אנשי ממשל ותעשייה, יצרנים וספקים, לצד צרכנים וחוקרים מתחומים שונים מובילים פעמים רבות, לא רק לחוזים חדשים אלא גם ליצירת מוצרים חדשניים. וכמובן תערוכת הצילומים המסורתית של WATEC. נכון לשנת 2018 שוק המים העולמי נאמד בכמעט 700 מיליארד דולר, המהווים גידול של קרוב למיליארד דולר משנת 2017 – והצפי שמגמה זו תמשיך גם בשנים הבאות. לפי האו"ם ופורום המים העולמי, השימוש במים עולה בקצב של כ-1% בכל שנה משנת 1980. על פי התחזיות, עד שנת 2050 ביקוש המים העולמי יעלה ב-20%-30% מעל צריכת המים הנוכחית, בעיקר משימוש ביתי ותעשייתי.
על פי דו"ח פיתוח גלובלי בתחום המים של האו"ם, המצב כיום הוא כי ל-3 מתוך 10 אנשים בעולם, אין גישה למי שתייה נקיים ומעל ל-2 מיליארד אנשים חיים במדינות בהן חווים מתח של מחסור במים. משבר המים העולמי גובר בכל שנה ומשפיע על מדינות מפותחות ומתפתחות כאחד. על פי ההערכות, בשנת 2050 – יותר ממחצית מאוכלוסיית העולם תהיה מוגבלת בגישה למים. פתרונות IOT ברי-קיימא הינם גורמי הצמיחה העיקריים בתעשיית המים וזאת בשל הלחץ הגובר ממשבר המים הגלובלי. כיום, מייצאת ישראל טכנולוגיה וציוד בהיקף של כ-2.4 מיליארד דולר מדי שנה, סכום שרק עולה מדי שנה. נתון זה מעיד על התפתחותה של תעשיית המים בישראל, ובעיקר על מגמת הגידול בתחום זה. התערוכה השנה משנה פניה ותתנהל במתכונת קצת שונה משנים עברו, על מנת לתת ביטוי לכלל התחומים והפעילות.

 

אנדרו ווילר, ראש הסוכנות האמריקאית להגנת הסביבה, נואם ב-Watec Israel 2019

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 
< 1 דק' קריאה
בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות בגולן מתקיימת תכנית ייחודית שמשלבת תלמידות אולפנת "רגבים אופק" של רשת רוח הגולן בעשייה חקלאית מתקדמת. במסגרת התכנית מגיעות התלמידות לחווה שלוש פעמים בשבוע, עוסקות בעבודה מעשית,
< 1 דק' קריאה
ב-1 במרץ אמורים תושבי מושב דוב"ב לחזור למושב אבל האם זה יקרה? * בינתיים מטרידים אותם נושא הביטחון והמצב הכלכלי * בתחילת הפסקת האש הגיעו פקחי השירותים הווטרינרים למושב והודיעו על חיסול 20 להקות
11 דק' קריאה
ענף הפרחים הישראלי היה פעם סיפור של הצלחה עולמית, עד לשנות ה-90, כשהאפריקאים נכנסו לשוק והענף שייצא לבורסות הפרחים באירופה קרס * מי שראה במשבר הזדמנות היה משה סעדה שהחליט להמשיך בפרחים אבל לשוק
5 דק' קריאה
לירון בהר היא חלק מקבוצת צעירים שהרגישו שעכשיו תורם. הם משולבים במפלסים וברעים בתפקידי חינוך, חברה וקהילה כדי להיות חלק משיקום הנגב המערבי  *תמונה ראשית: לירון בהר. "אני לא יכולה לראות מה שקורה ממרחק.
7 דק' קריאה
בימים אלה מוצגת בגלריה לאומנות במענית התערוכה מִתַּחַת לְכָל אֵלּוּ הָיָה פַּעַם יָם של האומנית הרב תחומית דנה בומץ מגבעת עדה הסמוכה. הגלריה החדשה במענית, יוזמה קהילתית מקומית, התחילה את פעילותה במאי 2024 ועד כה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן