אמר שר החקלאות, אבי דיכטר, במהלך מפגש שקיים עם ראשי מועצות סמוכות הגדר על גבול לבנון * זאת לאור המחסור החמור בעובדים זרים
שר החקלאות, אבי דיכטר, ומנכ"ל משרד החקלאות, אורן לביא, קיימו ביום ראשון השבוע ביקור במספר יישובים בצפון הארץ הסמוכים לגבול. במסגרת הביקור נפגשו השניים עם ראשי מועצות מרום הגליל, מבואות חרמון, מעלה יוסף ומטה אשר, יחד עם חקלאים מהיישובים הסמוכים.
השר דיכטר והמנכ"ל לביא שמעו מהחקלאים על הסוגיות הדחופות והבעיות שנוצרו מאז החלה שגרת החירום בצפון.שר החקלאות הדגיש בפני ראשי המועצות והחקלאים את מאמצי המשרד לסייע הן בדרישות פיצויים לחקלאים והן ביישום פתרונות למשבר כוח האדם הקשה, הפוקד את הענף.
שר החקלאות, אבי דיכטר: "אנחנו מתארחים היום במעלה יוסף אצל שמעון גואטה ראש המועצה. היה איתנו גם ראש מועצת מטה אשר משה דוידוביץ. לפני כן, היינו במבואות חרמון אצל ראש המועצה בני בן מובחר ובמרום הגליל אצל ראש המועצה עמית סופר. עלינו לכאן היום בגלל המציאות הקשה שישנה כאן בגבול הצפון.
"הבעיה המרכזית כאן (בצפון), בעוטף עזה ובאיזורים חקלאיים אחרים בישראל – היא העובדים הזרים. אנחנו מחויבים להביא פתרונות לכך ע"י השארת עובדים תאילנדים שעזבו את העבודה בעקבות מה שקרה בעוטף עזה. אנחנו מנסים להשאיר כמה שיותר עובדים: הארכנו את פרק הזמן של עובד שמסיים 5 שנים, כדי שיוכל להיות 6 ו-7 שנים. מי שהיה פה, סיים 5 שנים וחזר לתאילנד, אנחנו מאפשרים לו לחזור לכאן, לקדנציה נוספת כעובד בחקלאות. אנחנו מנסים להביא עובדים בכל דרך ממדינות אחרות ופועלים להביא כמובן עובדים ישראליים בתמרוץ מסוים. הסיפור של עובדים לחקלאות וידיים עובדות הופך לקריטי בכל נושא החקלאות."
מנכ"ל משרד החקלאות אורן לביא: "החקלאות הישראלית היא חלק מהותי בשיקומה של מדינת ישראל ביום שלאחר המלחמה. אנחנו פועלים להשגת פיצויים מיידיים לחקלאים במקביל לטיפול מיידי במשבר כוח האדם בחקלאות, הגדול ביותר שהיה מאז קום המדינה. אנחנו פועלים בשיתוף פעולה מלא עם ארגוני החקלאים ומועצות הייצור, לגיבוש ויישום פתרונות."