יבול שיא
הרפת והחלב
צילום מסך 2023 11 19 134545

ביקורת החלב ברפתות הדרום

2 דק' קריאה

שיתוף:

יוסי סולומון- מבקר חלב בדרום [email protected]

שמי יוסי סולומון, בן 47, עובד בהתאחדות 14 שנים. להתאחדות הגעתי בהמלצה של דוד שלי יצחק ברמי ז"ל, שהיה רפתן במושב בני ראם. אחרי השירות הסדיר התארחתי בביתו ועבדתי איתו ברפת, תקופה שזכורה לי לטוב בזכות האווירה, העבודה עם בעלי החיים, תחושת הסיפוק מהברכה בעשייה וכמובן, החברות עם דוד שלי איציק, שהיה איש מדהים. אחרי שסיימתי את תקופת הלימודים באוניברסיטה ואיציק המליץ לי לנסות, הצטרפתי למשפחת מגדלי הבקר (היום יצרני החלב) ומאז אני כאן בהתאחדות, בענף.

אני עובד באזור הדרום עם אותם משקי חלב כבר שנים. בסבבי הלחימה הקודמים ההשלכות על לו"ז העבודה היו מינוריות. עבדנו גם תחת מתקפות טילים ונזהרנו, ככל הניתן. לכל היותר, דחינו ביקורת חלב במספר ימים, אך לא ביטלנו.

1 9
מבקר חלב בעבודה שגרתית

מלחמת ה-7 לאוקטובר

המלחמה שונה במובנים רבים. משפחתי המורחבת ספגה אבדן כשקרוב משפחתי, לוחם ומפקד, נהרג בקרבות ההגנה על קיבוץ מפלסים. קרובים נוספים היו נצורים מספר ימים, בקיבוץ מגן. כמוני, רפתנים רבים שאני מכיר חוו אבדן ומצוקה במעגלים קרובים. המלחמה מאוד אישית ונוכחת.

בפן המקצועי, מספר רפתות נפגעו פיזית/תפעולית ולמעשה עברו למתכונת תפעול הישרדותי ומקיימות את המינימום הנדרש, לקיום הפרות ושגרת חליבה, שגם היא מצומצמת.

חמ"ל יצרני החלב, ממשיך לגייס ולשבץ מתנדבים, שעושים מלאכת קודש ממש בתפעול הרפתות שנפגעו. יחד עם זאת, בשל המצב הביטחוני לא תמיד ניתן להגיע לביקורת חלב. בינתיים אני מנוע מלבקר בשני משקים, שאתם אני עובד בשגרה. אני בקשר עם הרפתנים ואגיע מיד כשיתאפשר. ליבי איתם.

2 10
ותיקי מבקרי החלב בקבלת אות יקירי הענף 2006

גיוס למילואים – במקביל, מאחר וצוות מבקרי החלב רובו צעיר, גויסו בדרום 2 מבקרים בצו 8. מבקר נוסף חווה את מתקפת המחבלים במושב יכיני ופונה לאילת עם משפחתו וכך נותרנו בדרום, 2 מבקרים עובדי התאחדות (מתוך 5). נרתמנו להחליף את חברינו לצוות לפי הצורך והיכולת. לא נצליח להגיע לכולם במתכונת השירות החודשי השגרתי אך נשתדל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רשמת האגודות השיתופיות פרסמה נוהל חדש המסדיר את אופן הגשת הבקשות להארכת כהונת ועד הנהלה באגודה שיתופית  רשמת האגודות השיתופיות פרסמה נוהל חדש המסדיר את אופן הגשת הבקשות להארכת כהונת ועד הנהלה באגודה שיתופית.
2 דק' קריאה
ספר חדש בהוצאת ספריית יהודה דקל-המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל מביא את הסיפור המורכב והמרתק של שימור הגשר העתיק והיחיד מסוגו שעל הירדן  *תמונה ראשית: העבודה על שיקום הגשר הפגוע. צילום: מיכאל כהן, 2018 
3 דק' קריאה
עדי פיאסצקי נעים, דור שלישי במושב גיאה, היא דיאטנית קלינית, מרצה לתזונה נכונה ומטפלת * בריאיון לעדינה בר-אל היא סוקרת בין היתר הפרעות אכילה, בעיות באכילה ומניעתן אצל ילדים, בני נוער וקשישים * "הדגש
7 דק' קריאה
אמר מזכ״ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, עמית יפרח בכנס הנהגות המושבים * "אסור לוותר על הסרת האיום הביטחוני. חיסול החמאס הוא תנאי הכרחי לשלום תושבי העוטף ולשיקומו של האזור" * "החקלאות הישראלית
15 דק' קריאה
*תמונה ראשית: פסטיבל ימי ענף הזית חוגג 30 שנה לקיומו. צילום: יח"צ  פסטיבל ימי ענף הזית, הוותיק והטוב בגליל, חוזר בעוצמה רבה אחרי שנתיים ומציין שלושים שנה של מסורת, שלושים שנה של ארומה בימי
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן