יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2022 12 06 103700

בית המשפט העליון דחה ערעור חבר שדה בוקר על שינויים בתקנון הקיבוץ 

2 דק' קריאה

שיתוף:

האם זה הפרק האחרון במערכה על "מסלול חבר חדש"? 

חברי קיבוצים, כמו אחרים, שהערכאה הראשונה בעניינם הייתה בית המשפט המחוזי או בית המשפט לעניינים מנהליים, ומבקשים לבטל פסיקה שלטענתם שגוייה, מערערים לבית המשפט העליון. חלקם מגיעים ל"עליון" בפעם הראשונה, אך יש בהם שכבר עתרו או ערערו ל"עליון" יותר מפעם אחת. אחד מהם, הוא חבר שדה בוקר, ש"זה שנים מנהל הליכים משפטיים המשקפים את אי הסכמתו הנמשכת להחלטות הנוגעות לניהול הקיבוץ, בעיקר בכל הנוגע להליכים של קבלת חברים חדשים והתחדשות".  

 מקטע של אי הסכמות 

ערעורו הנוכחי לבית המשפט העליון נוגע ל"מקטע נוסף של אי הסכמות, זו הפעם בכל הנוגע למספר תיקונים שהוכנסו בתקנון הקיבוץ", כך כתב הרכב השופטים, דפנה ברק-ארז, יעל וילנר ורות רונן, שדן בערעור החבר על פסיקת בית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים.  

בדצמ' 2020, ביקש החבר מבית המשפט המנהלי בירושלים למנוע שינויים בתקנון הקיבוץ ובאופיו (הקיבוץ עבר למודל "הקיבוץ השיזורי", המאפשר שני סוגי "חֲבֵרוּיוֹת": חֲבֵרוּת שיתופית לצדַ חֲבֵרוּת חדשה). הוא עתר להשיג על החלטת רשם האגודות השיתופיות שאישר את רישום תיקון התקנון לגבי "מסלול חבר חדש", דרש לבטל את כל התיקונים בתקנון ולהורות על הצבעה מחודשת על כולם. הוא טען כי הרשם ערך שינויים בנוסח המקורי של תיקון התקנון (עליו החליטה האסיפה) שהוגש לאישורו. מאחר ומדובר בשינויים מהותיים, הסביר החבר, לא הייתה לרשם הייתה סמכות לרושמם, ועל האסיפה לדון מחדש בתיקון לתקנון.  

במאמר מוסגר: תיקון תקנון אגודה טעון אישור רשם האגודות. הצעת שינוי התקנון מוגשת לרשם וזה יכול להתנות את אישורו בקבלת הערותיו לנוסח התיקון. ככל שהתיקון אינו מנוגד לפקודת האגודות השיתופיות או לתקנות, הרשם רשאי לרשום את התיקון או לסרב לרשמו, בלי כל נימוק. לפי תקנות האגודות, מגישי הבקשה לתיקון רשאים, לפי דרישת הרשם, להכניס בנוסח התיקון לתקנון שינויי נוסח וסגנון שאינם משנים את מהות העניין. בהתאם, הרשם קבע נוהל ולפיו שינוי התקנון יירשם רק לאחר קבלת הערותיו. 

לא השלים עם פסיקת בית משפט מנהלי ופנה לעליון 

בית המשפט המנהלי בחן אותה עת את השינויים שנערכו בתיקון לתקנון, קיבל את עתירת החבר רק לגבי חלק מהתיקונים, וקבע כי יש להביאם מחדש לאישור האסיפה. לגבי התיקונים האחרים לתקנון, נדחתה עתירתו. "המערער לא השלים עם כך ומכאן הערעור", אמרו שופטי העליון בעת הדיון.  

בתום הדיון, הגיעו השופטים למסקנה כי יש לדחות את הערעור מאותם נימוקים של בית המשפט המחוזי. משכך, הם הציעו לחבר-המערער: "לחזור בו מן הערעור, שלא נמצא לו בסיס בדין". הם "שיקפו את הדברים למערער מתוך הבנה שכך ייטב לחיי הקהילה שבהם הוא משולב. אולם, המערער בחר לעמוד על הערעור, ואין ספק שהיה זכאי לכך". 

סוף דבר: הערעור נדחה, אך השופטים הוסיפו כי "מתוך תקווה שחרף הַמִּשְׁקָעִים הקיימים יוכלו הצדדים לנתב את דרכם המשותפת בקהילה שבטובתה הכל חפצים", לא יחויב החבר לשלם הוצאות משפט לקיבוץ ולרשמת האגודות.  

החבר יוצג בערעור בידי עו"ד אלכסנדר ספינרד. רשמת האגודות השיתופיות – בידי עו"ד תהילה רוט (מפרקליטות המדינה), והקיבוץ בידי עו"ד אסתר קויפמן (קושניר – קויפמן). 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אומר צביקה גזית בן ה-87 ממושב רם-און, שערך השנה ביחד עם בתו, ד"ר עירית גזית פרפנס – טרק לבסיס האם של הר האוורסט * הטרק באורך מעל 100 ק"מ ובגובה 4,500 מטר בוטל יומיים לפני ההגעה ליעד בשל סופה ומפולות שלגים
9 דק' קריאה
טיול עשיר בחוויות – עם 100 שנות היסטוריה של אחת ממושבות הברון והיחידה שנראה על שם תחנת הרכבת שבסמוך לה * בוקר עם חוויות של רכיבת אופניים, מורשת וגם אוכל לצד אומנות ועוד *תמונה ראשית: רחוב המייסדים בבנימינה.
3 דק' קריאה
תחרות "פסנתר לתמיד" – התחרות הארצית ה-17 לפסנתרנים צעירים, תתקיים בימי חג החנוכה באשדוד ■ נציגות המושבים בתחרות – דורון ניצן מניר בנים (17), עין גל ליה מגני עם (17), פריזה הראל מבצרה (16), שנהב אור מבצרה (16) ושמאלי הללי משדה ורבורג (17)  *תמונה ראשית: בתחרות "פסנתר לתמיד", התחרות הארצית לפסנתרנים צעירים. צילום: בוריס שנוביץ  תחרות "פסנתר
< 1 דק' קריאה
מתוך אמונה כי החינוך צריך להיות מחובר למרחבי הטבע, ויש בו הכוח להעניק לתלמידות ותלמידים למידה חווייתית ומשמעותית במרחב הפתוח  *תמונה ראשית: המתנדבים אורזים את המעילים והסווצ'רים לנזקקים. צילום: מיכל עובדיה  בשנים האחרונות מתבססת בבתי
2 דק' קריאה
בפשיטה על עשרות יעדים של בכירי ארגוני הפשע ועל בתי מחוללי פשיעה מרכזיים * עשרות חשודים נעצרו * ארגון "עד כאן": "אנו קוראים לכל רשויות החוק לנקוט בענישה מקסימלית, מחמירה ומרתיעה"  *תמונה ראשית: הפשיטה על בתי החשודים. צילום: משטרת ישראל  בראשון
3 דק' קריאה
האצטדיון משמש בית לאלופי ישראל ויארח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר  *תמונה ראשית: קפיצה לרוחק באצטדיון האתלטיקה החדש. צילום: רון פרידמן  המועצה האזורית עמק חפר, משרד התרבות והספורט וכפר הנוער הדסה נעורים השלימו שיפוץ מקיף שהופך את אצטדיון האתלטיקה לאחד משלושת המתקנים המובילים בישראל בתחום. השדרוג ישמש בית לאלופי ישראל וביניהם נועם ממו, דרג'ה צ'קולה, טדסה גטהון ותחלואיני מלקה, למועדון הפועל עמק חפר באתלטיקה, ויאפשר אירוח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר.   במרחק של 500 מטרים בלבד מקו המים, בנקודה הנחשבת לאצטדיון האתלטיקה הקרוב ביותר לים בישראל, הושלם השבוע אחד הפרויקטים המשמעותיים ביותר בספורט המקומי. במסגרת העבודות, חודשו מסלולי הריצה לחלוטין תוך שימוש בכ-240 טון של חומר סינתטי איכותי, שופצו מתקני הקפיצה והזריקה, והותאמו התשתיות לסטנדרטים המחמירים ביותר. המשמעות המיידית היא הפיכתו של האצטדיון לאחד משלושת המתקנים המרכזיים והאיכותיים בארץ.  ראשת המועצה האזורית עמק חפר, גלית שאול: "עמק חפר גאה להיות מעצמת ספורט מובילה בישראל, והשיפוץ המקיף באצטדיון הוא ביטוי נוסף למחויבות שלנו למצוינות וטיפוח דור העתיד. המתקן המחודש יעניק לספורטאיות ולספורטאים שלנו את התנאים הטובים ביותר להגיע לשיאים חדשים, לארח תחרויות ברמה הגבוהה ביותר ולהמשיך להוות בית חם ומקצועי לאלופים שבדרך. השילוב בין חינוך, ספורט וקהילה הוא מודל מנצח שבו אנו מאמינים ומטפחים כל העת."  האצטדיון משמש כביתם של ספורטאי מועדון "הפועל עמק חפר", ביניהם שמות בולטים כמו אלוף ישראל ב-800 מטר נועם ממו, והרצים למרחקים ארוכים דרג'ה צ'קולה וטדסה גטהון. ההיסטוריה של המקום מוכיחה כי תנאים טובים מצמיחים הישגים: כאן צמחו ספורטאים שהגיעו לאולימפיאדה (כמו רץ המרתון תחלואיני מלקה) וכאלו שזכו במלגות יוקרתיות בקולג'ים בארה"ב.  האצטדיון, הקרוי על שמה של המנהיגה הציונית מרלין אדית פוסט, נשיאה לשעבר של "נשות הדסה" ממשיך את חזונה לאפשר לכל נער ונערה להתאמן בתנאים של מקצוענים. כעת, עם רוח גבית מהים ומסלול חדש ומהיר, הספורטאים של עמק חפר מוכנים לשבור את השיאים הבאים. 
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן