יבול שיא
הרפת והחלב
כנס גאווה בעמק יזרעאל

"גאווה בעמק"

2 דק' קריאה

שיתוף:

כנס "גאווה בעמק" ראשון מסוגו לקידום יוזמות ומענים עבור אוכלוסיית הלהטב"ק בעמק יזרעאל, עפולה והסביבה התקיים במכללה האקדמית עמק יזרעאל 

כנס "גאווה בעמק" ראשון מסוגו לקידום יוזמות ומענים עבור אוכלוסיית הלהטב"ק בעמק יזרעאל, עפולה והסביבה התקיים במכללה האקדמית עמק יזרעאל בשותפות עם הקהילה הגאה, המועצה האזורית עמק יזרעאל, עיריית עפולה רשויות מקומיות נוספות ונשות ואנשי מקצוע. 

מדובר בכנס פורץ דרך המיועד לקידום יוזמות ומענים עם ועבור אוכלוסיית הלהטב"ק באזור, שמבוסס על שותפות רחבה בין מיזם "מקום בעמק" לבין המכללה, מחלקת הרווחה והשירותים החברתיים במועצה ובעיריית עפולה.  

נשיא המכללה האקדמית עמק יזרעאל, פרופ' יצחק הרפז בירך את המשתתפים והמשתתפות והביע את מחויבותה של המכללה ליצירת מרחב מכיל ובטוח, וציין את החשיבות בשוויון זכויות עבור קהילת הלהטב"ק בתוך הקמפוס ומחוצה לו.   

מ"מ וסגנית ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל, דליה אייל, סיפרה על המענים והשירותים שהמועצה מספקת לקהילת הלהטב"ק: "בשנים האחרונות המועצה שוקדת במרץ על קידום התחום, הגברת הידע והמודעות ופיתוח מענים מגוונים לקהילה ולאנשי המקצוע. כל זאת, בהובלת אגף קהילה ורווחה, מרכז הצעירים ומחלקת ילדים ונוער. אנו מספקים הכשרות לאנשי מקצוע בתחום החינוך והטיפול, הקמנו קבוצת פעילים, מתקיימות הרצאות וסדנאות להורים ובני נוער ועוד. נמשיך לקדם וליצור יוזמות ומענים עבור אוכלוסיית הלהטב"ק בעמק יזרעאל יחד עם שותפינו הנפלאים לדרך!"  

עו"ס להטב"ק באגף קהילה ורווחה במועצה, גלית צור יוסף, העבירה את אחד המושבים בכנס יחד עם מקבילתה באגף הרווחה בעיריית עפולה, עו"ס עדי בר דוד, בנושא 'מפגש עם א.נשים מגווני מיניות ומגדר במסגרות הטיפול ובמערכות הרווחה והחינוך', שמטרתו מתן כלים תאורטיים ויישומיים לא.נשי מקצוע במפגש עם להטב"ק'. 

מנהלת אגף הרווחה בעיריית עפולה עו"ס סיגל בניאס, ספרה על פתיחת מרכז מטר"א – מרכז טיפולי, אבחוני ראשוני עבור אוכלוסיית הלהטב"ק בעפולה והסביבה. שני בר, מייסדת "מקום בעמק" הפועל ליצירה והנגשת מענה מקיף לאוכלוסיית הלהטב"ק בצפון, הציגה תמונת מצב עדכנית ממנה עולה, בין היתר, כי גם חברי הקהילה הגאה חשופים לגילויים של להט"בפוביה במערכות ובארגונים שונים.  

ד"ר דסי פוסטן-אייזיק, מהחוג לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית עמק יזרעאל, ציינה את חשיבות השותפות בין האקדמיה לקהילה לקידום שינוי עם ועבור קהילות הלהטב"ק השונות באזור. 

משתתפי הכנס שמילאו את הקמפוס כללו אנשי ונשות מקצוע ממגוון תחומים, סגל אקדמי, סטודנטיות, סטודנטים ותושבים מהאזור. מגוון ההרצאות והפאנלים כללו שילוב של ידע מחקרי עדכני ופרקטיקה מקצועית בתחומי הטיפול, הרווחה והחינוך, מומחים מהאקדמיה והשטח, ביניהם ד"ר דניאלה מזור, מטפלת מינית ומדריכה מוסמכת, מרצה בחו"ג לעבודה סוציאלית באקדמית עמק יזרעאל ובאונ' חיפה, העמיקה בנושא השפעת הסביבה והסטיגמות על הבריאות הנפשית והמיניות בקרב אוכלוסיית הלהטב"ק ביחד עם ד"ר אדיר אדלר. ד"ר אדוה דרור, ד"ר לעבודה סוציאלית, מטפלת cbt, מרצה באקדמית עמק יזרעאל ומכללת מבח"ר, פעילה בפרויקט גילה להעצמה טרנסית שהרצתה בנושא זהויות על הרצף.   

במקביל, התקיים בכנס מושב בתחום 'רפואת להט"ב בצפון – פנינו לאן?' בנוכחות אנשי רפואה ובריאות, אותו ניהלה מנהלת תחום הצעירים במועצה האזורית עמק יזרעאל, דקלה יוחאי רוטמן, ובו התנהל שיח על האפשרויות של קהילת הלהטב"ק לקבלת שירותי רפואה וליווי מותאמים, ועל שאיפתם של כל הגופים המטפלים לספק שירות מותאם לקהילה, ללא צורך בשירותים ייחודיים.  

את הכנס חתם נעם חורב, יליד העיר עפולה, במופע מיוחד לציון חודש הגאווה. נעם שיתף בסיפור יציאתו מהארון באמצעות שילוב טקסטים בלעדיים הקשורים לתהליך שעבר. 

כנס זה הופק על ידי מספר ארגונים הפועלים לאורך כל השנה לקידום הנושא וביניהם "מקום בעמק" – לקידום מענים עבור אוכלוסיית הלהטב"ק במחוז צפון, הסגל אקדמי והמקצועי, הסטודנטים וסטודנטיות מהחוג לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית עמק יזרעאל, הוועדה להוגנות מגדרית ומיזם "תקווה ישראלית" בקמפוס, אגודת הסטודנטים והסטודנטיות במכללה, אגף קהילה ורווחה במועצה אזורית עמק יזרעאל, מחלקת הרווחה והשירותים החברתיים בעיריית עפולה, רשות הצעירים במשרד לשוויון חברתי, המשרד לפיתוח הנגב והגליל. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תרגום: עמוס דה וינטר שוק המנדרינות האירופי מתמודד עם מחירים גבוהים והיצע נמוך על רקע אתגרי הייצור מקור: EastFruit עליות המחירים שנרשמו בלטביה, פולין, אוקראינה, מולדובה ועוד מיוחסות לירידה ביבולים * באוזבקיסטן וטג'יקיסטן מדווחים
5 דק' קריאה
מאורין יטור, רון פורת, המחלקה לחקר תוצרת חקלאית, מכון וולקני ניר כרמי, המחלקה להשבחת עצי פרי, מכון וולקני שוקי קנוניץ, מדריך הדרים, ענף הדרים במועצת הצמחים רקע מנדרינה 'מיכל' (זריע של קלמנטינה) היא זן
4 דק' קריאה
מחלת הגרינינג היא כנראה מחלת ההדרים החמורה ביותר שידעה תעשיית ההדרים העולמית. המחלה נגרמת ע"י חיידק המותאם למחיה בצינורות השיפה ומועבר ע"י שני מיני פסילות הניזונות מהשיפה ומשמשות לו כווקטור. הפסילות נחשבות מזיק משני
12 דק' קריאה
אומר עודד גרוסר, אגרונום ופרדסן צעיר שפעיל במשך שנים בשולחן המגדלים, "אם לא נעבד את האדמה – נאבד את המדינה והערכים שלנו". גרוסר מספר על האתגרים הרבים בלהיות חקלאי בשנים האחרונות, על הקשיים שהביאה
10 דק' קריאה
פרדסניות ופרדסנים יקרים שלום רב, אנחנו בסוג של שגרת מלחמה ויחד עם זאת, לי באופן אישי מרגיש שעד שהחטופים לא חוזרים אני בשנה ארוכה מאוד, עדיין 2023… בעבר כתבתי שבענף ההדרים אין בעיות רק
3 דק' קריאה
רוני נקר, מנהל ענף ההדרים, מועצת הצמחים נסקור תחילה את התחזית העולמית של הדרים לעונת 2024/25 . כבכל שנה במחצית נובמבר התקיים מפגש (וובינר) במסגרת ארגון ה – WCO (ארגון ההדרים העולמי) שבו לקחו
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן