בית הקפה החדש 'החצר האחורית' במושב עין הבשור שבחבל אשכול הוא הוכחה שאפשר לשלב חקלאות ותיירות, ובעיקר להגשים חלום. כך לפחות כשמדובר בחדווה קבסה (48), שמאז השבעה באוק' החליטה לשנות כיוון מעט בענף החקלאות ולשלב בית קפה בתוך בית אריזה שברשותם במושב. "אנחנו למעשה שני משקים שותפים, עושים יחד הכל. אנחנו מגדלים מלפפון, וגידלנו עד ה-7 באוקטובר מלפפון בייבי, וממשיכים לגדל מה שגידלנו גם לפני כן. היום, במקום מלפפון בייבי, פתחנו בבית אריזה בית קפה וגלריה לאומנות. אבל עדיין מגדלים ועוסקים בחקלאות. כעת אנחנו מגדלים בערך 300 דונם גידולים. הוספנו גם תיירות לעסק. בעצם, כל הפעילות היא במבנה שהיה ריק כל השנה האחרונה. אחרי זמן מה עלה לנו הרעיון למשהו שאני מאוד רציתי לעשות בעבר: לפתוח בית קפה. המקום מכיל 70 מקומות ישיבה. בסך הכל אנחנו קיימים יותר מחודשיים. מכל הארץ באים ומפרגנים לנו, אפילו מהמועצה. גם עסקים שכנים מגיעים לתמוך, ממש כיף. בית הקפה יפה ומושקע, משתרע על פני 350 מ"ר בתוך בית האריזה שגודלו היה 500 מ"ר. הפרוייקט ממוקם בתוך המושב, בחלקה שלנו שבה גם נמצאת חממה, אותה אנחנו מתכננים בעתיד לקטיף עצמי.
אז הגשמת חלום?
"לגמרי הגשמתי חלום. יש לנו במועצה האזורית הרבה עגלות מקסימות שאני מאוד אוהבת, אבל אין לנו בית קפה שבו אפשר לשבת עם מיזוג או חימום. התפריט מאוד עשיר: קורסונים ממולאים, פסטות, פיצות, ברוסקטות, קפה קר, קפה חם, קינוחים, עוגות ועוגיות. זוהי ממש מסעדה חלבית."
גם מסעדה, גם חקלאות וגם אומנות, איך עושים הכל יחד?
"המפתח הוא בן זוג תומך. גונן, בן הזוג שלי. אנחנו במערכת יחסים שנייה. לגונן יש שלושה ילדים ולי אחד, וכן ילד משותף. בסך הכל חמישה ילדים. אנחנו בית מאוד אוהב ומארח, אז מבחינתנו בית הקפה הוא למעשה חלק מכל מה שקשור לאהבה שלנו לבני אדם ולרוח".
איך כל זה קשור לאירוע מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר?
"זה בהחלט היה אירוע מכונן. אנחנו בעצם חזרנו מהולנד באותו בוקר, בערך בשלוש לפנות בוקר. בשש וחצי גונן יצא מהבית לראות מה קורה עם התאילנדים. הוא לא הגיע אליהם. הוא כבר נעצר בשער האחורי, ואז כל כיתת הכוננות בעין הבשור הוקפצה. ההמשך ידוע לכולם. חברי כיתת הכוננות הצליחו לבלום חדירה של מחבלים למושב. נשארנו בבית שלושה ימים עד שהתחילו לפנות את כולם בשיירות. אני התפניתי עם הילדים, אבל גונן לא התפנה אפילו ליום אחד. הוא נשאר במושב עם העובדים התאילנדים, עם כל המשימות והמטלות בבית, וכמובן גם עם כיתת הכוננות. אני חזרתי רק לאחר כחודש וחצי. האירוע הביא אותנו לידי החלטה על הקמת בית הקפה. בית האריזה שימש בתחילה כמחסן לתרומות שהגיעו, וכן מחסן לצבא. ביקשו מאיתנו מקום לאחסון ירקות, פירות וציוד לחיילים. השימוש בבית האריזה כמחסן, נמשך בערך עד יוני, ולאחר שהתרוקן התלבטנו מה לעשות במקום, ואז עלה הרעיון להקים את בית הקפה. התגובות לרעיון היו מדהימות.
זו עבודה לא פשוטה בכלל. איך מנהלים את כל זה?
"פשוט מביאים מלא עובדים מגניבים מיישובי עוטף עזה, משדרות, נתיבות, צאלים. כולם עובדים יחד בשיתוף פעולה. זה מציאותי, כן, הנה אנחנו עושים את זה".
בחודש אוקטובר האחרון הגיעו למקום נשיא המדינה יצחק (בוז'י) הרצוג ורעייתו מיכל. הם ביקרו בחבל אשכול בישובים אליהם פלשו נחילי המחבלים במתקפת הפתע לפני שנה. בני הזוג והפמלייה אכלו במקום ומאוד נהנו. "אי אפשר היה למדוד את ההתרגשות שלנו נוכח המעמד המכובד הזה", הוסיפה חדווה. "זכינו לגלות זוג מקסים ורגיש. אכלנו ופטפטנו. למרות כל הכאב הצלחנו גם קצת לצחוק", סיפרה.