יבול שיא
הרפת והחלב
המתבן שהוצת באחיהוד ציםו כבאות והצלה

הפשיעה החקלאית משתוללת 

2 דק' קריאה

שיתוף:

במושב רוויה שבעמק המעיינות הוצת מתבן גדול בפעם השלישית * בסוף השבוע הוצת מתבן במושב אחיהוד 

מתבן של חקלאי, ממושב רוויה בעמק בית שאן – נשרף בליל חמישי שעבר בפעם השלישית בשנתיים האחרונות. המשטרה עצרה חשוד בהצתת מתבן במהלך הלילה במושב רוויה. על פי החשד, הרקע לאירוע הוא סכסוך על קרקעות בין החשוד ובין בעל המתבן. 

חמישה צוותי כיבוי עמלו על כיבוי המתבן הבוער. הצוותים פעלו לאורך הלילה למניעת התפשטות הלהבות לחממות ולמבנים סמוכים. במתבן היו כאלף חבילות חציר (באלות) שהיו אמורות להספיק ל-7 חודשים, סיפר החקלאי. "את כל מה שהיה לי שמתי במתבן. בכוונה בניתי מתבן גדול, כדי שאוכל לאכסן הכול במקום אחד ושהחציר ולא יירטב או יינזק מהגשם". 

זו לא הפעם הראשונה שהמשק הנ"ל סובל מהצתות, בעקבות דרישת דמי חסות (פרוטקשן). לפני כשנתיים נשרפה סככה במשק, ושריפה שהשתוללה בחממות המשק השכן, פגעה גם במשק שלו. 

החקלאי שנפגע סיפר כי לפני כשנה הקים את האסם החדש על שטח של 800 מטר רבוע ולאחר השריפה נאלץ להיעזר בחבריו מהמשקים הסמוכים כדי להאכיל את העדר. החקלאי מגדל עדר של כ-900 כבשים ולדבריו: "בתקופה הקרובה איעזר בחברים, אבל אני לא יודע מה אעשה במשך כל העונה". 

הנזק שנגרם למשק ברוויה מוערך בכ-800 אלף שקלים שיגיעו אליו רק בתום חקירת המשטרה וחברת הביטוח. ארגון השומר החדש נרתם והחל בגיוס המונים עבור החקלאי, שנפגע משמעותית מההצתה, ועד כה גויסו כ-100 אלף ש"ח לצורך רכישה מיידית של מזון לבע"ח במשק. בנוסף קורא הארגון לחקלאים לסייע למשק ולתרום מהר באלות לחקלאי ואף דואג לשנע את התרומות אל המשק. 

יש לציין כי בתחילת סוף שבוע שעבר הוצת מתבן נוסף, הפעם במושב אחיהוד שבמועצה האזורית מטה אשר, בגליל המערבי. חמישה צוותי כיבוי מתחנות זבולון, קריות וכרם, עמלו עד לפנות בוקר בכיבוי השריפה. במתבן באחיהוד נשרפו כ-120 ערימות חציר בשווי למעלה ממאה אלף ₪. נסיבות הדליקה נחקרות. 

אירוע זה מצטרף לגל הצתות ומעשי פשיעה חקלאית נוספים שאירעו בשבוע האחרון, כולל השחתת שדות על-ידי רכבי שטח, גניבת 30 שעוני השקיה והרס ציוד חקלאי במושב שקף, בחבל לכיש, שסובל כבר שנים מפשיעה חקלאית. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: אריה וולף – מדריך מיכון חקלאי; נייד: 053-3953959; דוא"ל: [email protected] ניהול עשבייה ניהול עשבייה הוא אחד האתגרים המרכזיים בחקלאות המודרנית. במשך שנים התבסס התחום בעיקר על קוטלי עשבים כימיים, אך בשנים האחרונות גוברים
6 דק' קריאה
תקצירי הרצאות הנדסת שמרים ליצור פרומונים להדברה ביולוגית של עשים מזיקים יעל שילדרמן,1,2 גור פינס,1 מרטין קופייק2 ,ענת זאדה1 1המחלקה לאנטומולוגיה, מנהל המחקר החקלאי 2 בית הספר למחקר ביו-רפואי ולחקר הסרטן ע"ש שמוניס, אוניברסיטת תל
8 דק' קריאה
כשהמשפחה חוזרת הביתה אחרי שנתיים ארוכות של המתנה, תקווה ונשימה עצורה, עדים אנחנו לרגעים מרגשים של שיבה הביתה. בימים של ציפי דרוכה לקבלת אחינו ואחותנו השבים, אנחנו נזכרים בערך הבסיסי ביותר – הבית והמשפחה.
שלחנו את מאיה ורפי שחיו בחיפה מספר שנים לגלות את חיפה המתחדשת * לילה בחיפה, שהייתה לזוג הצעיר בית עד לפני תשע שנים * כבר בכניסה לחיפה עלו מחדש זיכרונות מתקופה אחרת בחייהם, כשהם היו סטודנטים צעירים  *תמונה ראשית: בוסתן כיאט. צילום: דני בר  בוסתן כיאט  כשנכנסים לחיפה על
5 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן