יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2024 10 31 142730

התאחדות חקלאי ישראל לשר האוצר: ״התוכנית הכלכלית לשנת 2025 תפגע בחקלאות הישראלית ותשליך ישירות על יוקר המחיה וביטחון המזון של אזרחי המדינה״

2 דק' קריאה

שיתוף:

התאחדות חקלאי ישראל הוציאה השבוע מכתב עמדה חריף לשר האוצר, בצלאל סמוטריץ' שבו מפורטים הכשלים והסכנות שבתוכנית הכלכלית של האוצר לשנת 2025, אשר עלולים להמיט אסון על החקלאות המקומית ועל ביטחון המזון, מה שיגרור בסופו של דבר גם עלייה ביוקר המחייה עבור אזרחי המדינה.

במכתב מדגישים ראשי התאחדות חקלאי ישראל- עמית יפרח, יו״ר התאחדות חקלאי ישראל ומזכ״ל תנועת המושבים ואורי דורמן, מזכ״ל התאחדות חקלאי ישראל: ״דווקא בימים אלה שבהם ברור לכולנו שהחקלאות הישראלית היא נכס אסטרטגי לאומי, הן מבחינת ביטחון המזון והן מבחינת חוסן ההתיישבות, ההצעות לשינויים המופיעות בתוכנית הכלכלית לשנת 2025 פוגעות בעתיד החקלאות הישראלית. כעת, יותר מתמיד על מדינת ישראל לחזק את החקלאות המקומית, להפחית את עלויות גורמי הייצור, ולעודד צמיחה וחדשנות שיתמכו בגידול הפריון והתפוקה של התוצרת החקלאית".

במסגרת הבעיות מפרטים ראשי ההנהגה החקלאית, יו"ר התאחדות חקלאי ישראל ומזכ"ל תנועת המושבים עמית יפרח, ומזכ"ל ההתאחדות אורי דורמן את הקיצוץ הדרסטי בסך כולל של כ־200 מיליון שקל אשר פוגע בגורמי הייצור המרכזיים, לצד הגדלת ההוצאות של החקלאים בכ-500 מיליון שקל לשנה. 

כך למשל בנוגע לעבודה – ביטול נקודות הזיכוי בשכר העובדים הזרים יפגע בעלות העבודה היות שהוא יתגלגל בסופו של דבר לחקלאים המעסיקים, שימשיכו לשלם לעובדים אלה את אותו השכר. אם לא די בכך שהחקלאים משוועים לידיים עובדות, כעת עלות העובדים רק תעלה. בפועל, מדובר בהטלת מס חדש בסך של כ־290 מיליון שקל בשנה, זאת נוסף על נטל האגרות השנתיות שאותן משלמים עדיין החקלאים ,  (המגיעים לכ־150 מיליון שקל בשנה למרות שקיימת החלטה להפיכתן ).

עוד מסבירה ההנהגה החקלאית, כי התוכנית המדוברת נעדרת תכנון ארוך טווח, ומתעלמת מהצורך הקריטי בתכנון עתידי במו"פ, ולמעשה היא עושה את ההפך הגמור. בניגוד לנעשה במדינות ה־OECD ובעולם המפותח, התוכנית כוללת קיצוץ של 200 מיליון שקל מתקציב משרד החקלאות וביטחון המזון. ״התמיכה התקציבית בחקלאות בישראל (בשיעור מערך התוצרת) נמוכה מאוד בהשוואה לשיעור התמיכות התקציביות במדינות ה־OECD", מזכירה ההנהגה החקלאית. ״משמעות ההפחתה היא פגיעה אנושה בפיתוח ארוך טווח של החקלאות וכן בפעילות השוטפת החיונית, ושיתוק של משרד החקלאות, זאת דווקא בתקופה שבה האיום על ביטחון המזון של מדינת ישראל הולך ומתגבר", הם מסבירים.

‏לצערנו, מזהירה התאחדות חקלאי ישראל במכתב, "משרד האוצר מתכנן שינויים שעלולים לפגוע בייצור המקומי, בוודאות, בחקלאים ובביטחון המזון, דווקא כאשר יש להשקיע בצמיחה ולהבטיח ביטחון לכלל תושבי המדינה –היום, מחר ובשנת 2050". לדבריהם, את המחיר הכבד ישלמו בסופו של דבר הצרכנים, היות שלצד הפגיעה הכלכלית בענף חיוני זה הממוקם לאורכה ולרוחבה של הארץ, בגבולותיה ובמרכז – יובילו הגזרות הללו בסופו של דבר גם לעלייה ביוקר המחיה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פגישת היכרות בין מנכ"לית מכון שמיר למחקר, דינה גלעד ומנהלת תחנת החקר של המכון, ד"ר מרצ'י אדרי, לבין מנכ"ל ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב אהרוני, התקיימה במטרה לבחון הזדמנויות לשיתופי פעולה הדדיים בין שני הגופים. 
< 1 דק' קריאה
בחוות היישום וההכשרה של היחידה לחקלאות וחדשנות בגולן מתקיימת תכנית ייחודית שמשלבת תלמידות אולפנת "רגבים אופק" של רשת רוח הגולן בעשייה חקלאית מתקדמת. במסגרת התכנית מגיעות התלמידות לחווה שלוש פעמים בשבוע, עוסקות בעבודה מעשית,
< 1 דק' קריאה
ב-1 במרץ אמורים תושבי מושב דוב"ב לחזור למושב אבל האם זה יקרה? * בינתיים מטרידים אותם נושא הביטחון והמצב הכלכלי * בתחילת הפסקת האש הגיעו פקחי השירותים הווטרינרים למושב והודיעו על חיסול 20 להקות
11 דק' קריאה
ענף הפרחים הישראלי היה פעם סיפור של הצלחה עולמית, עד לשנות ה-90, כשהאפריקאים נכנסו לשוק והענף שייצא לבורסות הפרחים באירופה קרס * מי שראה במשבר הזדמנות היה משה סעדה שהחליט להמשיך בפרחים אבל לשוק
5 דק' קריאה
לירון בהר היא חלק מקבוצת צעירים שהרגישו שעכשיו תורם. הם משולבים במפלסים וברעים בתפקידי חינוך, חברה וקהילה כדי להיות חלק משיקום הנגב המערבי  *תמונה ראשית: לירון בהר. "אני לא יכולה לראות מה שקורה ממרחק.
7 דק' קריאה
בימים אלה מוצגת בגלריה לאומנות במענית התערוכה מִתַּחַת לְכָל אֵלּוּ הָיָה פַּעַם יָם של האומנית הרב תחומית דנה בומץ מגבעת עדה הסמוכה. הגלריה החדשה במענית, יוזמה קהילתית מקומית, התחילה את פעילותה במאי 2024 ועד כה
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן