יבול שיא
הרפת והחלב
shutterstock 1349805650

חרם על תוצרת ישראלית השפיע על מכירת פרי ההדר ובמיוחד באשכוליות

2 דק' קריאה

שיתוף:

"שוב לא יצאה אוניה ליפן. ההשפעה על סוגי האשכוליות שלנו הן במחירים למגדל בעונה זו, והן באבדן שטח המדפים ברשתות בשוקי היעד במזרח הרחוק", כותב רוני נקר, מנהל ענף הדרים במועצת הצמחים והוסיף כי החרם על התוצרת הישראלית לא פסק ופגע ביצוא ובעיקר באשכוליות. עוד נתונים מעניינים על העונה שהסתיימה תוכלו לקרוא במדור "תמונת מצב".

"ה'אורי' הישראלי, עליו מושתת כרגע רוב יצוא ההדרים מישראל, מחזיק את ראשו מעל המים בזכות תדמית האיכות – ותדמית כזו לא מגיעה מעצמה", כותב דניאל קלוסקי, מזכיר הארגון, שביחד עם אגף סחר חוץ במשרד החקלאות ומועצת הצמחים עובדים על המשך תקצוב קמפיין הפרסום לזן ה"אורי" בשוקי אירופה וצפון אמריקה. כמו שמישהו אמר לי פעם: 'אם משהו עובד מצוין אל תיגע בו, תן לו להמשיך לעבוד'.

קלוסקי גם מדווח על עדכון תקרת הניכוי למגורי עובדים זרים – לראשונה מזה שנים. הסכום החדש יעמוד על בין 999 ל-1,257 ₪ לחודש, תלוי באזור ובסוג המבנה.

השבוע פגשתי את גיורא גבעוני, רכז הפרדס הוותיק של קיבוץ מסדה ואיך אומרים? היום כבר לא מייצרים אנשים כאלה… גיורא תורם את תרומתו הצנועה לקופת הקיבוץ; בתנאי עמק הירדן הלוהט, באדמה כבדה וגירית הוא מצליח לגדל את אשכוליות ה"ריו-רד" המדהימות, לימוני אינטרדונטו ואפילו קליפי "אורי". איך הוא עושה זאת? מה יכול להציל את ענף ההדרים? ומה זה אופטימי מבחינתו –  תמצאו בראיון המלא עמו.

בתחילת דצמבר 2025 יצאו יעקב הרצנו, יחזקאל הראש, נווה הרצנו ושוקי קנוניץ' לסיור מקצועי בספרד, שם הם, בין היתר, פגשו את דויד אלבה, מבכירי חברת  AMFRESHעם האגרונום הראשישל חברת מרטין נברו, עם כמה מגדלים ספרדים גדולים ועוד. בסיור הם ראו פרדסי אור, אפורר, טנגו, ליאנרי, נובה, ליין לייט, טבוריים בכירים ואפילים ועוד זנים ישראלים שנמכרו לחברת AMFRESH. שוקי קנוניץ, רכז הזנים החדשים ממועצת הצמחים, מביא רשמים מהסיור.

עוד בגיליון תמצאו את מאמרו של רוני אמיר, ממ"ר טכנולוגיה ומיכון בשה"מ על קידום מיכון חדש ומתקדם לבתי אריזה – פירות אלפסי, חיבת ציון; סקירה כללית על מגפת הגרינינג: ניטור המחלה בישראל, מאת ד"ר מור סולומון, מנהלת המכון להדברה ביולוגית וחובריהבמשרד החקלאות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הלך לעולמו בגיל 104 אשר פרגמנט, ממייסדי קיבוץ גליל ים אשר פרגמנט עלה לארץ לבדו בגיל 16, לאחר שמשפחתו נספתה בשואה. הוא היה דייג, איש הגנה, מכונאי, מנהל במפעל מדגל, איש ספר וחובב שחמט,
2 דק' קריאה
אישה פורצת דרך שכיהנה כראש המועצה האזורית בקעת בית שאן, כמנכ"לית משרד החקלאות ופיתוח הכפר והאישה הראשונה שכיהנה כמנכ"לית הקרן הקיימת לישראל. "לא הייתה אישה לפניה וגם לא אחריה שעשתה כל כך הרבה ובצניעות
3 דק' קריאה
נקודת התיישבות בשם "חלוצי עזה" הוקמה באישון לילה בין הקיבוצים כפר עזה ונחל עוז, סמוך לגדר המערכת עם רצועת עזה. אנשי הקיבוצים מסתייגים מהמהלך ומקק"ל נמסר כי השהות בשטח נעשית ללא אישור ובניגוד לחוק
2 דק' קריאה
החשיפות של שלומי אלדר, הריאיון עם אבי גיל, תביעת הדיבה של רונן בר, הפגישות של יונתן אוריך. שלל סיבות מדוע נתניהו צריך ללכת יותר מדי שקרים באוויר נתניהו צריך לסיים את הקריירה הפוליטית שלו
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!