יבול שיא
הרפת והחלב
מימין לשמאל דרור טננבאום איציק שניידר מנשה מנש שלום אלי גורנו ואשר בראון

מנכ"ל מועצת החלב: ההסכם החדש שנחתם עם משרדי האוצר והחקלאות הינו הישג חשוב לענף החלב שייתן וודאות וגם יבטיח קשר בין מחיר החלב בשער המשק למחיר המוצרים המפוקחים במנגנון אוטומטי

2 דק' קריאה

שיתוף:

בכנס בחסות "צמח תערובות" לסיכום כלכלי מקצועי של ענף הרפת בגולן, עמק הירדן ועמק המעיינות

קבוצת "צמח תערובות", העניקה חסות לכנס כלכלי מקצועי בענף הבקר לחלב, לזכרם של מריו טינסקי ז"ל ששימש מנכ"ל "צמח תערובות" במשך שנים ארוכות וכתריאל תבורי ז"ל, תזונאי ראשי "צמח תערובות", בו השתתפו מאה רפתנים מהתארגנות רפתות עמק המעיינות, עמק הירדן ורמת הגולן.

בכנס התייחסו מנהיגי ענף הבקר לחלב גם להסכם הרפורמה בחקלאות שנחתם בין הממשלה לחקלאים:

מנשה (מנש) שלום, מנכ"ל "צמח מפעלים אזוריים" ויו"ר קבוצת "צמח שאן" אמר בכנס כי הוא מברך את באי הכנס ואת מנהיגי ענף החלב על הדרך המורכבת בהגעה להארכת הסכם בענף החלב. כמו כן התייחס שלום להקמת "רפת ישראל" כחלופה ותוכנית מגירה ליום של ביטול התכנון.

איציק שניידר, מנכ״ל מועצת החלב סקר בפני המשתתפים את ההסכם החדש שנחתם עם משרדי החקלאות והאוצר וציין כי זהו הישג חשוב לענף החלב, שגם ייתן וודאות וגם יבטיח קשר בין מחיר החלב בשער המשק למחיר המוצרים המפוקחים במנגנון אוטומטי.

ליאור שמחה, מנכ"ל התאחדות מגדלי הבקר לחלב בישראל אמר בכנס: "מזה כשנה אנו שוקדים על הארכת הסכם החלב מ-2020, שימשיך ויבטיח אופק יצרני, ודאות תכנונית ויציבות כלכלית לעוסקים באספקת החלב השוטפת בישראל ובדאגה לביטחון המזון. מטרתנו הייתה להגיע לנקודת איזון בין כלל גורמי שרשרת הערך בענף החלב ובדגש על המחלבות. ההסכם החדש הינו הרע במיעוטו וכולל מנגנון המחיר שלנו יצרני החלב ומנגנון המחירים המפוקחים (המנגנון האוטומטי) שיכנס לתוקף החל מ-1 במאי 2023 וללא צורך בחתימת השרים ויוארך עד ל-1.1.2026; הייבוא נפתח באופן הדרגתי במכסות ולא במכסים; מנגנון מחיר המטרה נשאר כסדרו. חשוב להדגיש כי המנגנון האוטומטי ביחס למחיר המטרה מוכיח פעם נוספת את חשיבותו וחוזקו, זאת למרות ההתייקרויות ההיסטוריות בישראל ובעולם, בעקבות רצף של נסיבות חסרות תקדים. בראיה אסטרטגית, כולי תקווה כי המנגנון האוטומטי יביא את היצרנים ואת המחלבות לאותו צד כבר בהסכם הבא. כמו כן משרד החקלאות ישקול העסקת עובד זר נוסף ברפתות. ההסכם נתון לאישור היועצת המשפטית לממשלה. אנו עוברים ברחבי הארץ ונפגשים עם בעלי תפקידים בכדי לערוך סיכומים, לשתף בתוצאות, ללמוד ולהשתפר ולהיות בשטח. כזה הוא גם כנס זה בעיצומו של הקיץ בעמק הירדן, שאך התכתב עם הלב החם שכולנו חשנו לנוכח השיגי יצרני החלב באזור. אני גאה להיות שייך לענף המופלא הזה. תודה לכם חברי עמק הירדן על מפגש שהותיר רשמים עמוקים של השראה ואופטימיות רבה".

בכנס שהתקיים באתר "חצר כינרת" ביזמת משרד החקלאות ופיתוח הכפר ושירות ההדרכה (שה"מ) אגף בע"ח תחום בקר, השתתפו גם אלי ג'ורנו סמנכ"ל מועצת החלב, אשר בראון מנהל חט' המזון לבע"ח "צמח תערובות", דרור טננבאום מנהל שיווק "צמח תערובות", סרג'יו פישליס רכז ההתארגנות האזורית, איל פרנק ודוד בירן מתחום הבקר בשה"מ ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כשהמשפחה חוזרת הביתה אחרי שנתיים ארוכות של המתנה, תקווה ונשימה עצורה, עדים אנחנו לרגעים מרגשים של שיבה הביתה. בימים של ציפי דרוכה לקבלת אחינו ואחותנו השבים, אנחנו נזכרים בערך הבסיסי ביותר – הבית והמשפחה.
שלחנו את מאיה ורפי שחיו בחיפה מספר שנים לגלות את חיפה המתחדשת * לילה בחיפה, שהייתה לזוג הצעיר בית עד לפני תשע שנים * כבר בכניסה לחיפה עלו מחדש זיכרונות מתקופה אחרת בחייהם, כשהם היו סטודנטים צעירים  *תמונה ראשית: בוסתן כיאט. צילום: דני בר  בוסתן כיאט  כשנכנסים לחיפה על
5 דק' קריאה
"לנוער תפקיד מכריע בבניה ובשיקום של הקהילות," אומר יואל זילברמן, מנכ"ל ארגון "השומר החדש", בהתייחסו לקהילות הנגב המערבי והצפון * לשם כך הוחלט ב"השומר החדש" על איגום כל המשאבים בתנועה, תחת הנהגת "התנועה החדשה", כולל
9 דק' קריאה
יוליה ושאול בן-הר ממושב יתד, זוג מוזיקאים שעלו לארץ ממולדובה, מנגנים במבחר כלי מוזיקה ומאמינים שהמוזיקה שלהם מהווה שליחות חשובה בחייהם * המוזיקה הגיעה כנחמה ללב הקהל, במיוחד בימי המלחמה המורכבים וכעת פועלים בני הזוג להגשמת חלומו של שאול: הקמת "שדה מוזיקה" באשכול – מרכז חקלאי-חוויתי-תיירותי, מקום קבע לקיום פסטיבלים, חגיגות ועוד  *תמונה
9 דק' קריאה
הישוב הקהילתי מצפה אילן אשר במועצה האזורית מנשה, חגג בחודש שעבר 20 שנה להיווסדו באירוע מרגש!   לכבוד האירוע סיפרה מנהלת הקהילה לירז לוי על הישוב: "מצפה אילן הוא יותר מיישוב, הוא נקודה ביטחונית משמעותית באזור. במהלך שני העשורים האחרונים הפך מצפה אילן לבית חם לקהילה של חסד, התנדבות ונתינה. מהקמת מכינת בית אסף (מכינה קדם
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן