יבול שיא
הרפת והחלב
בצלאל סמוטריץ צילום איתן פלד

לא למדו דבר: שר האוצר מבקש לסגור את שה"מ ולקצץ בהשקעות ובמחקר

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

התאחדות חקלאי ישראל: "קיים אבסורד לקצץ את תקציב משרד החקלאות בתקופת מלחמה במקום  לחזק אותה. אנו מזהירים שקיצוץ בתקציב יפגע ישירות בחקלאות המקומית ויסכן את ביטחון המזון"

*תמונה ראשית בצלאל סמוטריץ' לסגור את שה"מ. צילום: איתן פלד

ועדת הכלכלה תתכנס מחר, יום שני, ב-2.12.24, לדון בנושא הקיצוץ בתקציב משרד החקלאות והשלכותיו.

כזכור, במסגרת מתווה הקיצוץ מבקש שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' לסגור את שה"מ, שירותי ההדרכה והמקצוע לחקלאים. מקום נוסף שצפוי להיפגע הוא תקציב התמיכה בהשקעות לצמיחה ותקציב התמיכות במחקר ופיתוח החקלאי.

ראשי ההנהגה החקלאית, יו״ר התאחדות חקלאי ישראל ומזכ"ל תנועת המושבים, עמית יפרח ומזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, אורי דורמן מזהירים ואומרים: ״לא רק שמהלכים אלה מעמידים בסכנה את החקלאות המקומית, בפועל יש לעשות בדיוק את ההפך – לתמוך במו"פ, להשקיע בצמיחה להגדלת התפוקה, להפחית את עלות גורמי הייצור, לחזק את עתיד הענף, ולפתח את שירותי ההדרכה והמקצוע.

לדבריהם: "דווקא היום כאשר ברור לכולנו עד כמה חיונית החקלאות הישראלית לביטחון המזון כמו גם לביטחון הלאומי כחקלאות המעבדת את האדמות על גבולות המדינה, בוחר משרד האוצר לקדם מהלכים שפוגעים בה. אנחנו קוראים ליו"ר ועדת הכלכלה, ח"כ דוד ביטן לפעול נגד איומים אלה ולמנוע את הקיצוץ במשרד החקלאות."

לפגיעה בשה"מ לדברי החקלאים, יהיו השלכות ברורות וארוכות טווח: ״שה"מ מספקת הדרכות מקצועיות המבוססות על ידע מדעי וחדשנות. סגירתה תצמצם את הגישה למידע חיוני ותפגע בהכשרתם של חקלאים. הקיצוץ יבוא לידי ביטוי גם בירידה ביעילות ובפריון חקלאי: בהיעדר הדרכה מסודרת. חקלאים יתקשו להתעדכן בשיטות ובטכנולוגיות חדשות שיכולות לשפר את תהליכי הייצור.

"המשמעות הכוללת של סגירת שה"מ תוביל להעברת ההדרכה למגזר הפרטי, מה שעלול להוביל להוצאות נוספות לחקלאים, לירידה באיכות ההדרכה ולפגיעה ביכולת להתמודד עם אתגרים חדשים ועם מצבי חירום."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן