יבול שיא
הרפת והחלב
תמונה מאיר יפרח

מה שטוב לאירופה אינו בהכרח טוב לישראל

2 דק' קריאה

שיתוף:

ובעיקר פשוט לא מתאים…

השר ברקת הציג את הרפורמה של "מה שטוב לאירופה" ביוני 2023. שוב חזר על הבטחות דומות ל"הכנסת תחרות אמיתית", ל"הפחתת יוקר המחיה" ול"הורדות מחירים". הבטחות סרק המוכרות מ"רפורמות" קודמות. הרפורמה אושרה לפני כשנה בוועדת השרים בממשלה, למרות התנגדותו הנחרצת של שר החקלאות, אבי דיכטר. גם התקשורת הכלכלית הנלהבת מחאה כפיים לגואל החדש, ועכשיו הם אוכלים את הכובע.

ארבע הצעות חוק שונות הוגשו לאחרונה בעקבות אישורה של רפורמה זו. משרד הכלכלה הגיש הצעת חוק שנוגעת לתקנים במכון התקנים. משרד האנרגיה קידם הצעת חוק בנושא הרגולציה של מכשירי חשמל. משרד הבריאות הגיש שתי הצעות בנוגע לרגולציה במוצרי מזון ובתמרוקים. במהלך הדיונים בהצעות ירדה ההתלהבות מהר מאוד, הצהרות מצד אחד ומציאות בצד שני. הדברים פשוט לא ניתנים ליישום.

החקלאים מכירים היטב את ההכרזות והסיסמאות, שמתבררות כריקות מתוכן. לצערנו גם הניצחון המוחלט נולד יחד עם פתרונות ליוקר המחיה. אלה כותרות מרשימות אך מאחוריהן אין ולא היה שינוי. המחירים לא ירדו ולא יירדו. איך אני יודע? קחו את הרפורמה של החקלאות מבית מדרשם של ליברמן-פורר-בן אליהו. הורדת מכסים, יבוא פרוע שפגע קשות בחקלאות הישראלית, והמחירים לא ירדו בשקל, ואפילו התייקרו. דבר אחד עשתה הרפורמה בחקלאות – העשירה בעלי הון יבואנים, שחלקם פועלים בכמה כובעים: יבואנים, סיטונאים וגם משווקים, ואיזה אינטרס יש להם לצמק את רווחיהם.

התוצאה של רפורמה זאת של ברקת, כמו קודמותיה, היא פגיעה באוצר בהפסד רווחים ממכסים, פגיעה בחקלאים שמאבדים ודאות להכנת שטחיהם מחדש ופגיעה בעיקר בצרכנים, שמשלמים מחירים גבוהים מעבר לכל פרופורציה ומופקרים לחסדי היבואנים.

במיוחד חמור הדבר בתקופות כמו היום, בעת מלחמה, כאשר אנחנו חייבים לסמוך על התוצרת העצמית המקומית, כי אפילו אם נרצה אין ממי לייבא.

לכן מה שטוב לאירופה נשאיר לאירופה. האקלים בה שונה, הדרישות והטעמים שונים, הכמויות הנצרכות שונות. נמשיך לסמוך על התוצרת הישראלית, שהיא איכותית, טרייה, נגישה, סביב כל השנה ובמחירים סבירים של ביקוש והיצע. אנחנו לא צריכים לדאוג לחקלאים בארצות אחרות, הם יסתדרו בלעדינו. הציבור צריך להיות גאה בתוצרת המקומית ולעודד את רכישתה. החקלאים, בדרום ובצפון, המשיכו וממשיכים לייצר ולשווק תחת אש, גם כאשר נאלצו להתפנות מבתיהם. הם ימשיכו לגדל ולשווק כי הם חקלאים ישראלים גאים ועיקשים, והרפורמות יישארו לנאומים של הפוליטיקאים ולחדשות האתמול בפחי המחזור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*תמונה ראשית: רענן כהן, הקרן לידידות הקרן לידידות ותנועת מושבים בישראל מקיימים שיתוף פעולה ראשוני מסוגו: כ-22 ישובים יקבלו ציוד מלא למקלטים ולהפיכתם למרכזי למידה ממושכים לילדים ולבני נוער וגם לשהייה במקלט לזמן ארוך.התרומה
2 דק' קריאה
יום הולדת שמח לקהילת "ניגון הלב", שחוגגת 25 שנה להולדתה * קהילת ניגון הלב היא בית חם למשפחות וליחידים, רווי חיי הקהילה המזמנים רגעי התרוממות רוח, קרבה אנושית ותמיכה קהילתית, ארוגים בניגונים היוצאים מהלב ונכנסים אל
7 דק' קריאה
מירוץ ההנצחה לזכר חללי צה"ל יתקיים ביום הזיכרון ברחבי הארץ, ביום רביעי, 21.4, 17:30  *תמונה ראשית: רצים לזכרם בכל רחבי הארץ   מאז ה־7 באוקטובר התרחב למרבה הצער מעגל השכול בישראל, כאשר חיילים וחיילות
2 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מפקד פיקוד העורף, אלוף שי קלפר, בביקורו במושב חניאל מפקד פיקוד העורף האלוף שי קלפר, מפקדת מחוז דן אל״מ שני גרשי ומפקד נפת שרון אל״מ (מיל׳) יוני שטבון הגיעו אל הבתים שנפגעו
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מועדון כדורעף הפועל מטה אשר עכו חוגג זכיה באליפות מועדון כדורעף הפועל מטה אשר עכו עושה זאת שוב – אליפות 17 במספר! צלחת האליפות חוזרת הביתה, לצפון, למועצה האזורית מטה אשר ובצדק
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: באליפות ישראל ברובוטיקה FIRST 2026 הישג מרשים לשתי נבחרות הרובוטיקה מעמק חפר, שכבשו את צמרת אליפות ישראל ברובוטיקה (FIRST)  והבטיחו את מקומן באליפות העולם ביוסטון, ארה"ב.  קבוצת Thunderbolts (2630) ירוק עמק חפר,
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!