יבול שיא
הרפת והחלב
לקט ישראל עזר ל 264 חקלאים ב 152 מוקדים חקלאיים ברחבי הארץ

מעל 30 אלף טון פירות וירקות נתרמו ע״י חקלאי ישראל

2 דק' קריאה

שיתוף:

לקראת שבועות, לקט ישראל – ארגון הצלת המזון הלאומי – מסכם שנה של פעילות ענפה להצלת מזון: יותר מ-700 חקלאים שתרמו תוצרת חקלאית עודפת ואלפי מתנדבים שסייעו לענף החקלאות. בזכותם הארגון הבטיח ביטחון מזון למאות אלפי משפחות ברחבי הארץ

*תמונה ראשית: לקט ישראל סייע ל-264 חקלאים ב-152 מוקדים חקלאיים ברחבי הארץ. צילום: לקט ישראל

לקראת שבועות, לקט ישראל – ארגון הצלת המזון הלאומי – מסכם שנה של פעילות ענפה להצלת מזון: יותר מ-700 חקלאים שתרמו תוצרת חקלאית עודפת ואלפי מתנדבים שסייעו לענף החקלאות. בזכותם הבטיח הארגון ביטחון מזון למאות אלפי משפחות ברחבי הארץ.

על אף האתגרים הרבים – מלחמות ומחסור בכוח אדם – גם השנה חקלאי מדינת ישראל המשיכו לתרום תוצרת חקלאית עודפת ואיכותית.

מנתוני לקט ישראל עולה כי במהלך השנה האחרונה ניצלו כ-30,291 טון של פירות וירקות טריים, שהועברו לעמותות שחילקו אותם למשפחות ולקשישים ברחבי הארץ.

הצלת התוצרת התאפשרה הודות לשיתוף פעולה הדוק עם יותר מ-700 חקלאים מכל רחבי הארץ – תורמי המזון הגדולים והמשמעותיים ביותר בישראל. במקום שתוצרת חקלאית איכותית תרד לטמיון, היא נאספת ומועברת לאנשים המתמודדים עם חוסר ביטחון תזונתי.

מאחורי הנתונים עומד מערך רחב של פעילות בשטח. במהלך השנה החולפת מערך הסיוע לחקלאות של לקט ישראל סייע ל-264 חקלאים ב-152 מוקדים חקלאיים ברחבי הארץ, והפעיל 2,197 אוטובוסים של מתנדבים שהגיעו לשדות, למטעים ולבתי האריזה כדי להציל תוצרת שלא הייתה נקטפת ללא הסיוע.

הפעילות מתקיימת בשיתוף עם למעלה מ-51 קבוצות מתנדבים קבועות, בהן מכינות קדם-צבאיות, קבוצות פנסיונרים, ארגונים וקהילות מכל רחבי הארץ, שפועלים לאורך השנה ומגיעים פעם אחר פעם כדי לסייע לחקלאים.

בלקט ישראל מדגישים כי דווקא בתקופה שבה החקלאות הישראלית מתמודדת עם מחסור בכוח אדם, עלויות גבוהות ואתגרים מתמשכים כדוגמת מלחמה, החקלאים ממשיכים לגלות מחויבות יוצאת דופן ותורמים תוצרת חקלאית בהיקפים משמעותיים לטובת משפחות נזקקות ברחבי הארץ.

בין סוגי התוצרת הבולטים שניצלו במהלך השנה החולפת בלטו במיוחד:
בצל – כ־2,981 טון, אבטיחים – כ־2,334 טון, תפוחי אדמה – כ־1,741 טון, מלפפונים – כ־1,685 טון ופומליות – כ־1,602 טון.

עוד נאספו כמויות גדולות של מנגו (כ־1,536 טון), חצילים (כ־1,279 טון), גזר (כ־1,273 טון), סלק (כ־1,185 טון), קלמנטינות (כ־930 טון), עגבניות (כ־878 טון) ופלפלים (כ־858 טון).

בלקט ישראל מציינים כי מגוון התוצרת הנאספת כיום משקף את ההתפתחות והגיוון של החקלאות הישראלית בכל רחבי הארץ.

במהלך חודש מאי מקיים הארגון את יוזמת "מאי לחקלאי" – חודש הוקרה מיוחד לחקלאי ישראל, שמטרתו להעלות לשיח הציבורי את תרומתם המשמעותית של החקלאים ושל ענף החקלאות המקומי לביטחון התזונתי של אזרחי המדינה ולחוסן הלאומי של מדינת ישראל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*תמונה ראשית: נוער חוף אשקלון מתנדב בקרית שמונה בחול המועד סוכות יצאו לדרך 40 חניכי המועצה האזורית חוף אשקלון, אשר בנוער השומר החדש ל"טיול יוסי יפה" המרגש בקריית שמונה ובסביבתה. ​הטיול הזה הוא הרבה
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: מפגש ראשי רשויות בגבול המזרחי עם יו"ר קק"ל ראשי רשויות במרחב הגבול עם ממלכת ירדן, מדרום ועד צפון, קיימו מפגש מקצועי עם יו"ר קרן קימת לישראל (קק"ל), אייל אוסטרינסקי, במטרה לדון באתגרים
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: הזנקת מירוץ האופניים מרוץ האופניים "גראבל עמק חפר" בחול המועד סוכות (26.9) הוזנק מרוץ האופניים "גראבל עמק חפר", באירוע ספורט יוצא דופן שנערך בסימן שנת ה־100 לעמק חפר! כ־300 רוכבות ורוכבים מכל
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: פורום ראשי רשויות ליברליות בעוטף עזה. צילום: טל סיגרון פורום ראשי רשויות ליברליות השתתף בחול המועד סוכות בסיור בעוטף עזה. בין ראשי וראשות המועצות שהשתתפו ניתן למנות את ראש מוא"ז ברנר, דורון
< 1 דק' קריאה
טיול ברמלה בימי פסטיבל "רואים עולם" וגם בימים אחרים הוא חגיגה של צבע, היסטוריה וטעם. רמלה שנמצאת בצומת דרכים מרכזית כבר מאות שנים, משלבת גם ריכוז של עדות, דתות והיסטוריה. טיול ברמלה – חלק
4 דק' קריאה
הדיווחים על הנעשה ברצועת עזה מתפרסמים לאורך זמן ובמקורות שונים, אך לא תמיד מאפשרים לראות את התמונה המלאה. בתנועת "עתיד לעוטף" השיקו את “לא ידענו” – פלטפורמה שמאגדת במקום אחד אירועים, עובדות ומקורות ומציגה
3 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!