יבול שיא
הרפת והחלב
סיון אוירבך אלופת ישראל ב800 מטר בשנתיים האחרונות

סיון אוירבך מתכוננת לטוקיו 

3 דק' קריאה

שיתוף:

בגיל 17 העפילה לגמר אליפות העולם לקדטים בריצת 800 מטר ובשנתיים האחרונות זכתה סיון אורבך מעין אילה באליפויות ישראל ב-800 מטר ואשתקד זכתה באליפות ישראל ב-1,500 מטר ואף קבעה שיא ישראלי במרחק זה * ראיון 

*תמונה ראשית: סיון אוירבך אלופת ישראל ב-800 מטר בשנתיים האחרונות. צילום Oklahoma State XC/TF

סיון אוירבך (24), אלופת ישראל הנוכחית בריצות בינוניות (800 ו-1500 מטר), נולדה וגדלה במושב עין איילה. היא החלה לרוץ בגיל שבע עם אביה, פרופ' לפיזיקה בטכניון, והתגוררה בארה"ב שנה בגלל שבתון של אביה, יחד עם האם, כיום פנסיונרית של אינטל, אח ואחות.  

לאחר חזרתה היא החלה להתאמן באגודת מכבי חיפה/כרמל, אותה היא מצייגת גם היום בתחרויות מקומיות. היא סיימה את בית הספר התיכון ב"מאיר שפיה" ולאחר השירות הצבאי כספורטאית מצטיינת ומדריכת כושר, היא עברה לאוניברסיטת אוקלהומה. השנה סיון אמורה לסיים תואר כפול במדעי המחשב והנדסת מחשבים (ההנדסה עוסקת בעיקר בחומרה).  

איך הגעת למכבי חיפה/כרמל? 

"דרך המלצות של חברי משפחה. הגענו לאהרון שבתייב, והוא אימן אותי מגיל 11 עד 20 ואחראי מרכזי להתפתחות שלי." 

האימונים באיצטדיון בנווה שאנן תבעו סיוע מורחב מהמשפחה? 

"כמובן. נעזרתי בהורים והעובדה שאבא עובד טכניון, שנמצא בנווה שאנן, סייעה לי. בגיל מאוחר יותר עברתי לנסיעות אוטובוס מהמושב, וזה היה עניין של שעה וחצי פלוס לכל כיוון." 

ומה הוביל להתמקדות בריצות בינוניות? 

"אהרון בחן אותי כבר באימון הראשון וזו הייתה האבחנה שלו. אפשר למצוא תוצאות שלי בריצות קצרות וקפיצות, אבל זה היה לשם הגיוון בגיל צעיר. אני גם אוהבת מאוד לרוץ וככה העניין התגלגל." 

אליפות ישראל  

ארון המדליות שלה החל להתמלא כבר בגיל 12 ובגיל 15 סיון החלה לייצג את המדינה בחו"ל. הפעם הראשונה הייתה בפסטיבל בינלאומי בגיאורגיה (מעין אליפות אירופה) ובגיל 17 העפילה לגמר אליפות העולם לקדטים בריצת 800 מטר, הישראלית הראשונה במעמד זה. באוקלהומה היא משתתפת בתחרויות איצטדיון, אולם וגם מירוצי שדה.  

המדליה הראשונה באליפות ישראל הושגה בגיל 16, כסף ב-800 מטר ב-2016. בהמשך נוספו מדליות כסף ב-2019 בארד ב-400 ו-800 מטר. שנה לאחר מכן היא זכתה בעוד מדליית כסף ב-800 מטר. אבל שברי מאמץ גרמו לצורך בניתוח ובהמשך היא דיברה על כשל בתהליכי ההתבגרות של הגוף בגיל צעיר.  

אוירבך זכתה בשנתיים האחרונות באליפויות ישראל ב-800 מטר ואשתקד גם באליפות ישראל ב-1,500 מטר וקבעה שיא ישראלי במרחק זה עם 4:09.36 דקות. כמו כן היא מחזיקה בשיאי ישראל באולם ב-800 מטר, 1,000 מטר וריצת מייל (1609 מטר). היא משתדלת לבקר בארץ 3-4 שבועות בשנה, בזמן החופשות האוניברסיטאיות, וגם כדי להשתתף באליפות ישראל באתלטיקה." 

למה רצים אצלכם מייל? 

"זו יחידת מדידה בריטית-אמריקאית, ולכן חשוב להם לשמר את המורשת בתחרויות באולם בלבד. אז גם אני משתתפת, אבל שיא ישראלי ב-1,500 מטר חשוב לי בהרבה מאשר השיא במייל." 

שנת 2024 הייתה שנת השיא בקריירה שלך עד כה? 

"בהחלט. פתחתי את השנה עם שיאים ב-1,000 מטר ובמייל. התחריתי בליגת ה-BIG 12 של האוניברסיטאות, תחרויות יוקרתיות על בסיס הצלחה במוקדמות, ולא שריון מראש, ובהמשך גם באירופה והשגתי את הכרטיס לאליפות אירופה ברומא. התחרויות בארה"ב פחות רלוונטיות לקריטריון האירופאי, ולכן הייתי חייבת השלמה. היה חשוב לי לייצג את המדינה אחרי 7 באוקטובר. ברומא מעדתי ולא המשכתי לגמר, וזה מה שמנע ממני כרטיס לאולימפיאדת פריז. סיימתי את העונה באליפות ישראל." 

אבל לא השגת את הכרטיס האולימפי 

"לצערי לא השגתי אותו. ישבתי עם עצמי אחרי רומא ושחזרתי תחרויות וטעויות קטנות, שגרמו לי לניקוד נמוך מדי. הגעתי למסקנה שעשיתי הכי טוב שיכולתי וצריך ללמוד מטעויות וליישם. הצבתי את משחקי לוס אנג'לס 2028 כמטרה." 

אוירבך משתפרת משנה לשנה
אוירבך (במרכז) עם המתמודדות במרוץ. משתפרת משנה לשנה. צילום: Oklahoma State XC/TF  

טוקיו ויעדים נוספים 

בתום השנה את מסיימת תואר אקדמי. מה המטרה הספורטיבית העיקרית שלך? 

"אני מקווה להשיג חוזה מקצועני ולהמשיך להתחרות בארצות הברית, כמו אדווה כהן, שרצה 3,000 מטר מכשולים ונמצאת בארה"ב כבר שש שנים. הצטיינות באוניברסיטה פותחת אפשרות לקבל חוזה מקצועני בקבוצות אתלטיקה אשר ממומנות ע"י יצרניות ביגוד ספורט. הרצים הופכים לפרזנטורים והיכולת האתלטית מעניקה פרנסה. בארץ אין לכך מסגרת מקבילה." 

יש מחשבות על מעבר לריצות ארוכות, 5,000 מטר ומעלה? 

"לא בשנתיים הקרובות. יש חלקים דומים באימונים שלי ושל אדווה, אבל בשנים האחרונות התפיסה השתנתה וניתן לראות במרחקים בינוניים גם רצות בגיל 30 פלוס מינוס. כרגע אני מתמקדת בריצות הבינוניות ומרגישה שיכולה להשתפר ולקבוע שיאים, ולכן מחשבות על ריצות ארוכות אולי יופיעו בעוד כמה שנים." 

שנת 2025 כבר החלה, היעד המרכזי הוא אליפות העולם בטוקיו? 

"אכן, אבל יש יעדים נוספים. במוקדמות לטוקיו, בניגוד לאליפות אירופה, התחרויות במכללות מאוד חשובות לצורך השגת ניקוד עולמי. הפעם גם עולות 56 רצות, עם הגבלה של שלוש למדינה, לעומת 45 במשחקים האולימפיים. קודם כל אני מקווה להמשיך במגמת שיפור, לשבור שיא ב-1,500 מטרים ואולי גם ב-800 מטר (של שני לנדן). השנה אני מתכוונת לייצג את ישראל לראשונה באוניברסיאדה ("אולימפיאדת הסטודנטים") בגרמניה, וגם באליפות הבלקן ובגביע אירופה לאומות. השיא יהיה בקיץ לפני האליפות בטוקיו, שתיערך באמצע ספטמבר." 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המטרה: הבטחת המשך החקלאות הישראלית וייצור המזון לציבור הישראלי ועידוד החקלאים לרכוש פוליסות ביטוח ד"ר מועמר חאג'-יחיא, מנהל תחום ביטוח חקלאי במנהלת ההשקעות של משרד החקלאות וביטחון המזון: "משרד החקלאות רואה בחיזוק ביטחון המזון
< 1 דק' קריאה
מליאת מועצת הצמחים בחרה הבוקר פה אחד באסף שמיר לתפקיד מנכ"ל המועצה. אסף יחליף בתפקידו את צבי אלון שפרש לגמלאות ושימש כמנכ"ל המועצה משנת 2009. שמיר (52), יליד קיבוץ גניגר, מתגורר במבשרת ציון, שימש
< 1 דק' קריאה
שלוש נשים שמתגוררות בעוטף מספרות כיצד משפיעה המלחמה על יצירותיהן ופעולותיהן. ברכה רוטשטיין כותבת שירים ומגדלת סוקולנטים. חן רוזיליו מצלמת ולירון בר – אשר מסלול חייה השתנה לאחר מות בת משפחתה בפיגוע – תורמת
8 דק' קריאה
שש קבוצות העבודה עסקו בהיבטים שונים של ביטחון המזון, ביניהם: הרכב סל המזון של תושבי המדינה והרגלי הצריכה, תוצרת חקלאות מקומית, סחר ושיתופי פעולה בינלאומיים, תעשיות המזון, פיתוח וחדשנות ואובדן מזון ומחקר * בקבוצות
3 דק' קריאה
רוני קרמר מבית השיטה, זמר בגבעטרון, כתב שיר לזכרו של רועי עידן מכפר עזה שנרצח כשיצא לתעד את מתקפת הטרור  איך כותבים שיר על אדם שאינך מכיר, לא שמעת עליו ולא דיברת איתו? רוני
5 דק' קריאה
טארה קורל מקיבוץ דורות התפנתה למלון בעין גדי. במקום המפלט מצאה בית וגם אהבה   "יצאתי מהבית עם תיק קטן למסיבה בצפון, ולא העליתי בדעתי שזו תהיה הפעם האחרונה שאצא מהבית כמו שהכרתי אותו," משתפת
2 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן