יבול שיא
הרפת והחלב
WhatsApp Image 2026 05 04 at 12.59.20

פנימייה חדשה של רשת 'אדם ואדמה' נפתחת במועצה האזורית מטה אשר

2 דק' קריאה

שיתוף:

רשת “אדם ואדמה” מבית השומר החדש מקימה פנימייה חינוכית-חקלאית חדשה בקיבוץ מצובה שבמועצה האזורית מטה אשר, בסמוך לגבול לבנון

הפנימייה החדשה מוקמת בימים אלה בשיתוף רחב עם גורמים מהארץ ומהעולם ובהם המועצה האזורית מטה אשר והעומד בראשה משה דוידוביץ, רעיה שטראוס ועמותת רוח הגליל, JNF-USA, קיבוץ מצובה והמינהל לחינוך התיישבותי במשרד החינוך. הקמת השלוחה החדשה נועדה לחזק את ההתיישבות והחקלאות בגליל המערבי ולהצמיח דור חדש של חקלאים.

הפנימייה תשלב לימודים לבגרות לצד עבודה חקלאית וסיוע ישיר לחקלאי גבול לבנון כל זאת כחלק מחיזוק ביטחון המזון והנוכחות האזרחית החשובה באזור זה.

משה דוידוביץ ראש המועצה האזורית מטה אשר: "גם כשהאזעקות עדיין נשמעות והמציאות הביטחונית בקו העימות רחוקה מלהיות שקטה, התשובה שלנו היא העמקת שורשים. הקמת פנימייה של ׳אדם ואדמה' בקיבוץ מצובה היא הצהרה ברורה: אנחנו לא מוותרים, אנחנו בונים. החוסן של הגליל המערבי נמדד ביכולת שלנו לייצר המשכיות, חקלאות וחינוך דווקא מול האתגרים הקשים ביותר. עבורנו במטה אשר, מדובר בהרבה יותר ממוסד חינוכי; זהו עוגן אסטרטגי ששומר על ביטחון המזון ועל הנוכחות האזרחית שלנו בחזית. זו הדרך היחידה להבטיח עתיד לחבל הארץ הזה – דרך הידיים שעובדות את האדמה והנוער שבוחר להוביל".

מנכ״ל “אדם ואדמה” מבית השומר החדש עמית מאיר:״אנחנו קוראים לבני ובנות נוער מכל הארץ להצטרף אלינו – ללמוד, לעבוד את האדמה ולהיות חלק ממשימה לאומית אמיתית. זו הזדמנות לחוות חינוך עם משמעות ולחזק את גבולות המדינה מבפנים. בטחון המזון של ישראל חשוב לא פחות מבטחון הגבולות והפנים ולהיות חלק מאדם ואדמה זה להיות חלק מחיזוק בטחון המזון של ישראל. בית הספר שלנו מעניק לתלמידים ערכים שמהווים עבורם בסיס להמשך החיים ומעצב את חוסנם האישי והקבוצתי. בית הספר פועל במתכונת ייחודית ומצמיח מידי שנה בוגרים ובוגרות שמשלתבים ביחידות המובחרות של צה״ל״.

ההרשמה למחזור הראשון בעיצומה!

לפני שנה הקימה רשת אדם ואדמה פנימייה דומה בקיבוץ יראון שבגליל העליון שם כבר התלמידים והתלמידות מסייעים לחקלאים בגבול לבנון.* שלוחות נוספות של אדם ואדמה פרוסות ברחבי הארץ וגם שם התלמידים נותנים סיוע יום יומי לחקלאים.

לסיקור, תיאום ראיונות ועוד:
שרה, דוברות השומר החדש
0502070124

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

האירוע כלל תצוגת זנים מובילים וחדשים, כאשר הכוכבים המרכזיים בתצוגה היו גידולי שטח פתוח, כמו כרוב אדום ולבן, כרוביות בצבעים, חסות, קישואים, אבטיחים ועוד ב-30 באפריל התקיים יום פתוח של  זרעים גדרה סינג'נטה ישראל
מאת: אריה וולף – מדריך מיכון חקלאי; דוא"ל: [email protected] ניהול עשבייה  ניהול עשבייה הוא אחד האתגרים המרכזיים בחקלאות המודרנית. במשך שנים התבסס התחום בעיקר על קוטלי עשבים כימיים, אך בשנים האחרונות גוברים הלחצים לשינוי
6 דק' קריאה
ב-19 באפריל התקיימה ישיבת מזכירות ארגון מגדלי ירקות, אחרי עיכובים ודחיות בשל המלחמה עם איראן *תמונה ראשית: מאיר יפרח בפתח הישיבה אמר מאיר יפרח, מזכיר הארגון, "אנחנו משתתפים בצערו של אורן שאבא שלו נפטר
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!