יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 08 01 102415

"פשוט משקרים במצח נחושה לציבור" 

3 דק' קריאה

שיתוף:

דוברי המשטרה טוענים, שמפגינים בקפלן פצעו שוטרים, אבל לא הציגו שום תיעוד שיתמוך בטענתם. אלימות מתועדת של שוטרים נגד מפגינים ישנה בשפע 

הפתעה רבתי: השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, הודיע שהוא מגבה את מפקד יס"מ תל אביב, הקצין המצטיין סנ"צ יאיר חנונה. מעניק לו גיבוי מוחלט. זה אותו חנונה, שתמונה מחויכת שלו מההפגנה בקפלן, כשאגרופו מונף מול פיו המדמם של הנער אמיתי עבודי, הגיעה השבוע לכל בית בישראל ופורסמה גם בלא מעט דיווחים בחו"ל. 

בן גביר צייץ: "מח"ש מנסה כעת להלך אימים על מפקד יחידת היס"מ של מחוז תל אביב, קצין מצטיין, רק משום שפעל לאכיפת החוק בנחישות והגן על חבריו השוטרים שנפגעו ונפצעו על ידי פורעי חוק. אני מגבה את הקצין יאיר חנונה המסור, את מפקד המחוז ואת כל שוטרי משטרת תל אביב בעבודתם החשובה למנוע את השיבוש המתמשך של הסדר הציבורי אותו מנסים מחוללי החסימות ליזום". 

חנונה אכן פעל בנחישות. על פי הגרסה של הנער והוריו, היו לנחישות הזו שני מרכיבים – אגרוף בפניו של אמיתי והבטחה חגיגית: "אני אאנוס את אמא שלך". הראשון בוצע, השני נגנז כנראה בתוקף הנסיבות. 

נורא סקרן לדעת, איך היה השר בן גביר מגיב, אילו תמונת האגרוף של חנונה לא הייתה עם נער צפונבון שמאלן אנרכיסט, אלא עם נער גבעות שנעצר אחרי שנחשד בהצתת מכונית בכפר פלסטיני (אף פעם אין עצורים). יש בי תחושה עמומה שהתגובה של בן גביר במקרה כזה הייתה לגמרי אחרת.  

הם עדיין פורקים את המצלמות? 

כל השבוע המתנתי בסבלנות, שהמחלקה לפריקת מצלמות במשטרה תסיים את עבודתה, ותשחרר סרטונים מההפגנה, שיוכיחו את טענת המשטרה, שהמפגינים העלו את רמת האלימות, תקפו ופצעו שוטרים. לא זכיתי לראות אפילו סרטון אחד כזה. כנראה שמלאכת הפריקה עודנה נמשכת. העיתונאי אורי משגב מ"הארץ" בדק וכתב: "מיליציית הדיקטטור. עדכון מהשטח. במיון של בית החולים איכילוב עדיין מתקשים להתאושש מהלילה הטראומטי של החקיקה (בין שני לשלישי). מצד אחד: עשרות מפגינים צעירים פצועים, חבולים, חלקם עם פגיעות קשות. מצד שני: ארבעה שוטרים שהגיעו להתלונן על פציעות שלא היו ולא נבראו. אחד טען שקיבל מכה ברגל ושבר את הזרת – שוחרר כלעומת שבא. שני טען שקיבל אגרוף לפנים – הובהר לו שאין שום סימן של אודם או המטומה (כלומר אין כל חבלה). שלישי ורביעי טענו לכאבים בכף הרגל, ללא כל ממצאים. הארבעה שבו ודקלמו את המנטרה שנפצעו מידי מפגינים. מפקדי המשטרה שהתראיינו אתמול ודובר המשטרה אלי לוי (שאני פשוט מתקשה להאמין שהיה עיתונאי בתפקידו הקודם), פשוט משקרים במצח נחושה לציבור, וכלי התקשורת מהדהדים אותם; האלימות הייתה ונשארה חד-כיוונית, והיא עלתה כמה וכמה מדרגות, לשביעות רצונו של שר הפיתות הטרוריסט המורשע שהם משרתים כמו עבדים נרצעים. בושה". 

אתה לא רוצה שיימינג? אל תהיה אלים! 

יכול להיות ששוטרים נפצעו בהפגנה. זה לא בהכרח תוצאה של אלימות שהופעלה כלפיהם, ישנה גם אופציה של פציעה כתוצאה מאלימות שהם הפעילו כלפי אחרים. למשל, כששוטרים מפילים ארצה בכוח מפגין אחרי שעצרו אותו ואחד מהם נופל יחד אתו נפילה לא מוצלחת, זה יכול להסתיים ביד או רגל חבולים ואפילו שבר. כבר היו דברים מעולם. כדי להשתכנע שמפגינים תקפו שוטרים אנחנו צריכים לראות סרטונים שמוכיחים שכך קרה. סרטונים בכיוון ההפוך ראינו למכביר. 

נגד סנ"צ יאיר חנונה ישנן שתי תלונות נוספות על שימוש באלימות. צעיר בשם עומר גת, טען כי חנונה חנק אותו כמעט עד עילפון בהפגנה בחודש מרץ בת"א. אביו של גת אמר: "זה היה אירוע אלים ונוראי, הבן שלי כמעט איבד הכרה. השוטר הזה אלים בצורה קיצונית". תלונה נוספת היא של בחור בשם אורי שלטענתו בהפגנה בנתיבי איילון לפני כשלושה שבועות, שבר חנונה את אפו,  "לאחר שנעצר והוטח ברצפה". מח"ש אישרה שהיא חוקרת. אבל השר בן גביר הודיע שהוא "מגבה את הקצין יאיר חנונה המסור", מסור למה?  

כולם מצלמים היום, ומבחינת המשטרה זה אסון. כשהכנסת תחזור מפגרת הקיץ, אוקטובר הקרוב, צריך, בדומה לצנזורה הצבאית, לחוקק  את חוק הצנזורה המשטרתית. "כל המפרסם תיעוד מפעילות של שוטרים, גלויים או סמויים, מבלי שהפרסום קיבל את אישור הצנזורה המשטרתית,  מבצע עבירה פלילית וצפוי למאסר וקנס כספי בהתאם להוראות החוק". 

דובר המשטרה, אלי לוי, "זכה" השבוע, לראשונה בחייו, שיכנו אותו "שקרן" בשידור חי. "אתה שליח ציבור, למה אתה משקר"? שאל אותו חיים לוינסון בריאיון ברדיו fm 103. לוי האשים את המפגינים בגרימת נזקים לתשתיות במיליוני שקלים, ולוינסון טען שזה מספר מצוץ מהאצבע. "אתה שקרן אין לך שום ביסוס לנתון… סתם זרקת את המספר כי זה נשמע לך הגיוני באותו רגע כחלק מהקמפיין שלכם נגד המפגינים". קמפיין נגד המפגינים, תמה לוי, אנחנו? 

גם תת ניצב חיים בובליל, מפקד מרחב איילון. הגיע לטלוויזיה. "מהבוקר אני רואה מאות סרטונים של מפגינים שתוקפים שוטרים, יורים אמל"ח בהפגנה", אמר בובליל, "זה מקנה לי סמכות לשימוש באמצעים. יכולתי לסיים את זה ב-10 דקות אתמול." מאות סרטונים? ממש? כמו הנזק במיליוני שקלים? בכוח קפלון הגיבו: "במקום להתנצל על אלימות חסרת מעצורים, יושב קצין בכיר באולפנים, מסית ומשקר במצח נחושה". 

בהפגנה במוצ"ש בקפלן, נשאו המפגינים תמונות של חמישה שוטרים שהוגדרו על ידם אלימים. השר לביטחון לאומי מיהר להוציא הודעת גינוי חריפה: "קמפיין השיימינג של המפגינים נגד השוטרים מזעזע". השיימינג הזה היה מיותר, אילו המשטרה הייתה מתייחסת בחומרה למעשי האלימות של השוטרים. כשהשוטרים הללו מקבלים גיבוי מלא ובן גביר מכנה אותם "גיבורים", זו הדרך של המפגינים להגיד: שוטר, אתה לא רוצה שיימינג? אל תהיה אלים! 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

"לנוער תפקיד מכריע בבניה ובשיקום של הקהילות," אומר יואל זילברמן, מנכ"ל ארגון "השומר החדש", בהתייחסו לקהילות הנגב המערבי והצפון * לשם כך הוחלט ב"השומר החדש" על איגום כל המשאבים בתנועה, תחת הנהגת "התנועה החדשה", כולל
9 דק' קריאה
יוליה ושאול בן-הר ממושב יתד, זוג מוזיקאים שעלו לארץ ממולדובה, מנגנים במבחר כלי מוזיקה ומאמינים שהמוזיקה שלהם מהווה שליחות חשובה בחייהם * המוזיקה הגיעה כנחמה ללב הקהל, במיוחד בימי המלחמה המורכבים וכעת פועלים בני הזוג להגשמת חלומו של שאול: הקמת "שדה מוסיקה" באשכול – מרכז חקלאי-חוויתי-תיירותי, מקום קבע לקיום פסטיבלים, חגיגות ועוד  *תמונה
9 דק' קריאה
הישוב הקהילתי מצפה אילן אשר במועצה האזורית מנשה, חגג בחודש שעבר 20 שנה להיווסדו באירוע מרגש!   לכבוד האירוע סיפרה מנהלת הקהילה לירז לוי על הישוב: "מצפה אילן הוא יותר מיישוב, הוא נקודה ביטחונית משמעותית באזור. במהלך שני העשורים האחרונים הפך מצפה אילן לבית חם לקהילה של חסד, התנדבות ונתינה. מהקמת מכינת בית אסף (מכינה קדם
< 1 דק' קריאה
הסולידריות, האיכפתיות, אהבת החיים ואהבת האדם – הם שייחדו כל אחת ואחד מבנות ובני המועצה האזורית דרום השרון שאיבדנו מאז השבת השחורה של השבעה באוקטובר ולאורך המלחמה. בטקס הזיכרון שהתקיים לרגל יום האבל הלאומי למלחמת חרבות ברזל, התייחדנו עם זכר בני ובנות
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: שלומית שיחור רייכמן בטקס זיכרון לחללי ה-7 באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל" בטקס זיכרון מרגש ומאחד צוות עובדות ועובדי המועצה האזורית עמק יזרעאל ציינו ביום חמישי שעבר שנתיים לאסון ה-7 באוקטובר ולמלחמת 'חרבות ברזל'. בטקס הוקראו שמות כל בני ובנות
< 1 דק' קריאה
לאחר שהיה סגור במשך שנתיים לרחצה ולמבקרים, חוף זיקים נפתח ביום שלישי באופן רשמי *תמונה ראשית: חוף זיקים המחודש. צילום: מנהלת תקומה  בשנה האחרונה פעלה המועצה האזורית חוף אשקלון יחד עם מנהלת תקומה, משרדי הפנים והתיירות, לשדרוג ולבנייתו מחדש של חוף זיקים שנהרס באירועי השבעה באוקטובר, ובו נרצחו 18 אנשים מתוכם 3 תושבי תושבי המועצה. החוף שודרג מחדש בעלות של כ-20 מלש״ח מתוכם כ-6.5 מיליון ש"ח ממנהלת תקומה.  טקס פתיחה רשמי התקיים ביום שלישי השבוע בשעה 15:00 במעמד השותפים להקמת החוף, תושבי המועצה והאזור. החוף יהיה פתוח החל מהשעה 07:00 עד השעה 18:00, ושירותי הצלה החל מהשעה 9:00. בחוף תותר גלישה אך לא תותר בשלב זה פעילות ספורט ימי וצלילה באזור.   ראש המועצה האזורית חוף אשקלון, איתמר רביבו: "לאחר המתנה ארוכה חוף זיקים המיוחד והיפה ייפתח לרחצה ולמבקרים. לצד פתיחת החוף, אנו נזכור וננציח את נרצחי חוף זיקים ולא נשכח את 18 הנרצחים בחוף. אני מבקש להודות למנהלת תקומה, למשרד הפנים ולמשרד התיירות על תרומתם והשקעתם בחוף ובהקמתו מחדש ומזמין את כולם לבוא ולהנות מהחוף המשודרג." 
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן