יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 10 23 155504

"אם הממשלה לא תסייע לנו – לא נצליח לשקם את הדרום"

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

אמר ראש המועצה האזורית שדות הנגב, תמיר עידאן בוועדת הכספים * לדבריו: "אנחנו לא פליטים ואנחנו לא רוצים לקבץ נדבות מתורמים אבל לצערי הרב, זה מה שאנחנו עושים כעת"

ראש המועצה האזורית שדות נגב, תמיר עידאן הגיע לדיון בוועדת הכספים של הכנסת לדיון בהיערכות הממשלה לקביעת מתווה הפיצויים בעקבות המלחמה.

עידאן תקף את הממשלה בחוסר המענה לצרכי המועצה: "המדינה הפרה את ההסכם איתנו, קמנו בוקר אחד עם מאות הרוגים. אם לא יהיה פתרון כלכלי – חבל הארץ הזה לא יהיה. ואם זה לא מספיק, עוד התבשרנו כי דוחים את הדיון להקמת היישוב החדש שעתיד לקום במועצה-ככה נראית מדינה בנסיגה לא מדינה שמבינה את החשיבות הציונית להפרחת אזור זה."

עידאן תקף את הממשלה על החלוקה בין יישובי המועצה שנמצאים עד 7 ק"מ מעזה ויישובים מעבר ל-7 ק"מ מעזה: "כל הקו שמתחתם של 7 ק"מ ומעלה לא נכון ולא רלוונטי לא לפני אחרי ה-7.10 ובוודאי לא אחריו. האיוולת הזאת שהמנהלת שקמה במטרה לסייע לנו עדיין משתמשת בחלוקה הזאת מעצימה את חוסר ההיכרות עם האזור ולא מאפשרת לנו לשקם את היישובים שלנו.

עידאן התייחס למחסור בתקציב מטעם המדינה: "אנחנו לא פליטים ואנחנו לא רוצים לקבץ נדבות מתורמים אבל לצערי הרב, זה מה שאנחנו עושים כעת. יש לנו מדינה והיא צריכה לדאוג לנו."

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן