חקלאי ישראל זועמים: "רשתות השיווק מנצלות את משבר הקורונה כדי לאיים בעליית מחירי מזון"
מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות, ירון בלחסן תוקף את רשתות השיווק המפיצות תחזיות קודרות ומזויפות, בנוגע למחסור הצפוי בירקות ופירות בחודשים הקרובים "מדובר בפייק ניוז מוחלט, חקלאי ישראל עובדים מסביב לשעון, בכדי לספק תוצרת חקלאית, אין חשש למחסור בתוצרת טרייה ולכן אין כל סיבה לעליית מחירי המזון, בעיקר לא בשעה קשה זו למדינה" אומר בלחסן ומוסיף כי פערי התיווך של רשתות השיווק בשגרה, הן שגורמות ליוקר המחייה, כי כאשר יוצאת התוצרת החקלאית הטרייה
מפתח המשקים, היא במחיר נמוך וכאשר נמכרת התוצרת ברשתות השיווק לצרכן עולה המחיר בעשרות אחוזים, "רשתות השיווק עושקות את צרכני ישראל בחזירות שאין כמותה בעתות שגרה, וגם כעת אינן נעצרות, וממשיכות לאיים בעליית מחירי המזון, זוהי חוצפה שאין כדוגמתה ואני מקווה כי ממשלת ישראל תעצור את המגמה הזו. לא יתכן, כי הרשתות הקמעוניות של בעלי ההון, ימשיכו להחזיק את צרכני ישראל כשבויים במחירים מזון גבוהים ולא מוצדקים" אומר בלחסן.
רשתות השיווק מנצלות את משבר הקורונה?
עוד אומר בלחסן כי בתי האריזה והקירור, מספקים בימים אלו לרשתות השיווק פירות משובחים, המאוחסנים במאגרי הקירור המבוקר, מעונת הקטיף האחרונה 2019- תפוחים, אגסים לצד בננות, אבוקדו, הדרים ופירות נוספים הנקטפים בימים אלו. כמו כן, מציין כי הפריחות במטעי הפרי מצוינות השנה, מה שמסמן על עונת קטיף ענפה, וכי החל מהחודש הבא יחל קטיף פירות הקיץ הנשירים, כגון נקטרינות, אפרסקים וענבים ומאוחר יותר תפוחים אגסים ועוד, כך שמלאי הפירות יתחדש במהרה.
"זוהי שעתה היפה של החקלאות הישראלית" אומר בלחסן "המגדלים והחקלאים מוכיחים לעם ישראל, כי אינם עוצרים בעת משבר וממשיכים לספק תוצרת רבה ואיכותית לאורך זמן. לכן, מקומם כי רשתות השיווק מעוניינות לנצל את משבר הקורונה ומאיימות על עליית מחיר המזון. אין מחסור בתוצרת חקלאית, ולכן גם מיותר לאגור מזון, אנו מבטיחים שאספקת הפירות והירקות תמשיך לזרום לאורך זמן."
בלחסן מוסיף כי בימים אלו, עקב ההגבלה על הכנסת פועלים פלסטינאים מהרצועה, וסגירת המעברים, קיים מחסור נקודתי בדרום הארץ בכוח אדם לחקלאות, אך עם זאת אספקת הפירות תימשך כסדרה לצרכן הישראלי.
בלחסן טוען עוד כי על פי הבדיקות של ארגון מגדלי הפירות הבעיה דווקא הפוכה- עקב משבר הקורונה וסגירת המלונות והמסעדות, וכן עצירת יצוא של תוצרת חקלאית לעזה- קיים שפע פירות וירקות, בכמויות סיטונאיות, המועברות אל רשתות השיווק והירקנים.