יבול שיא
הרפת והחלב
WhatsApp Image 2023 08 21 at 07.55.43

שר החקלאות חה״כ אבי דיכטר אירח במשרדו את שר האוצר חה״כ בצלאל סמוטריץ׳ לביקור מקצועי

2 דק' קריאה

שיתוף:

השר דיכטר: ״שיתוף הפעולה בין משרד החקלאות למשרד האוצר הינו קריטי כדי שניתן יהיה לממש את מחויבותנו להגדיל משמעותית את כמות התוצרת החקלאית בישראל, הן לייצוא והן לשוק המקומי. ביטחון המזון במדינת ישראל – נדבך מוביל באסטרטגיה שלי כשר החקלאות ושל אנשי משרדי״

שר החקלאות חה״כ אבי דיכטר אירח במשרדו את שר האוצר חה״כ בצלאל סמוטריץ׳ לביקור מקצועי.

שר החקלאות חה״כ אבי דיכטר אירח היום (ה׳), 17 באוגוסט 2023, את שר האוצר חה״כ בצלאל סמוטריץ׳, לביקור מקצועי במשרד החקלאות, בהשתתפות מנכ״ל משרד החקלאות אורן לביא, מנכ״ל משרד האוצר שלומי הייזלר, וגורמי מקצוע נוספים משני המשרדים.

הביקור נועד לאפשר לשר האוצר ואנשיו להכיר את הצד המקצועי של החקלאות בישראל ואת חשיבותם של גופים מקצועיים במשרד למימוש האסטרטגיה בחקלאות, כפי שקבע אותה השר לפני מספר חודשים. השר דיכטר ואנשי משרדו סקרו בפני השר סמוטריץ׳ ואנשי האוצר את ארבעת העמודים האסטרטגיים של המשרד, שיביאו בשנים הקרובות לגידול משמעותי בהיקף התוצרת החקלאית בישראל:

הצערת גיל החקלאים והגדלה משמעותית של מספר העובדים הזרים, שמירת הקרקעות החקלאיות והגדלתם בהמשך, אספקת מים לחקלאות – שפירים ומושבים, באמצעות פריסה של תשתיות בכל הארץ ובמחיר מופחת משמעותית מהקיים היום וכן השקעה בטכנולוגיות ובחדשנות.

שר החקלאות ושר האוצר דנו באתגרי החקלאות ובקשיים השונים, כמו גם בהזדמנויות הרבות שיובילו להצעדת החקלאות הישראלית למקום טוב יותר.

תחילה הוצגו לשר האוצר תכניות השבחה במכון וולקני על ידי חוקרים וחוקרות, ובהמשך ביקרו בבנק הגֵנים הישראלי. בסיור בשטח החקלאי, קיבל שר האוצר הצצה לטכנולוגיית הקיר הפירותי, המהווה את עתיד המטעים בישראל. בהמשך ביקרו במשרד להגנת הצומח שם קיבל סקירה אודות פעילות הארגון והאתגרים המקצועיים בתחום המלחמה במזיקים ומניעת הכנסתם לישראל. כמו כן, הוצגה לשרים מערכת מחשב חדשה המקצרת משמעותית את זמן ההמתנה לאישור ייבוא חקלאי.

בסיום, התקיימה פגישת עבודה מורחבת בהשתתפות גורמי המקצוע משני המשרדים, ולאחריה קיימו השר דיכטר והשר סמוטריץ׳ פגישה בארבע עיניים.

שר החקלאות חה״כ אבי דיכטר: ״אני מעריך את נכונותו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳, על שהגיע לביקור מקצועי מקיף במשרד החקלאות. שיתוף הפעולה בין משרד החקלאות למשרד האוצר, הינו נדבך מרכזי שנועד להקנות את מידת הוודאות הנדרשת לכל חקלאי, בבואו לתכנן את המשך דרכו בענפי החקלאות השונים. שיתוף הפעולה בין משרד החקלאות למשרד האוצר הינו קריטי כדי שניתן יהיה לממש את מחויבותנו להגדיל משמעותית את כמות התוצרת החקלאית בישראל, הן לייצוא והן לשוק המקומי. ביטחון המזון במדינת ישראל – נדבך מוביל באסטרטגיה שלי כשר החקלאות ושל אנשי משרדי. באמצעות הטכנולוגיה והחדשנות הישראלית – אנחנו לא רק מתמודדים עם אתגרים, אלא מקדמים את החקלאות בישראל לעבר עתיד משגשג ומוצלח, שיבטיח את ביטחון התוצרת החקלאית בישראל בשגרה ובחירום״.

שר האוצר בצלאל סמוטריץ': ״החקלאות הישראלית היא אחת מהמרכיבים הבסיסיים ביותר שלנו והיא ערך ציוני חשוב וראשון במעלה. שמחתי להכיר מקרוב את החידושים בתחום ולשמוע על האתגרים הרבים לחקלאות ולחקלאים. הפוטנציאל של החקלאות הישראלית הוא אדיר. אנחנו משקיעים שני מיליארד ש"ח בחדשנות וטכנולוגיה בחקלאות, כי אנחנו מאמינים בחקלאים ובחקלאות הישראלית. אנחנו נחושים לחזק את החקלאים והחקלאות הישראלית כך שתמשיך להיות מהמובילות ומהמשוכללות בעולם. אני מודה לידידי שר החקלאות אבי דיכטר על הובלת המשרד והשמירה על אחד מהיסודות החשובים ביותר של מדינת ישראל״.

שני השרים הסכימו שכדי לעבוד מתואם יותר, יש לבנות תכנית רב שנתית לחקלאות בישראל עד לשנת 2040. תכנית זו תורכב משלוש תכניות חומש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן