יבול שיא
הרפת והחלב
דן גזית אחרון

תיעד ופירשן את ההיסטוריה המקומית ברוח קלה והומוריסטית 

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

 הובא למנוחות בקיבוץ גבולות דן גזית, ארכיאולוג והיסטוריון של כל מה שהתרחש במערב הנגב 

דן גזית הגיע לקיבוץ גבולות בשנת 1957 עם גרעין השלמה ובנה בו עם ניצה את ביתו. בקיבוץ שימש במגוון תפקידים החל מחקלאי, מסגר, חצרן ועוד. בגבולות הוא ייזכר דווקא על פרשות השבוע פרי עטו בארוחות יום שישי וכתיבתו השנונה בעלון הקיבוץ ובחגים.  

דן היה אינטלקטואל אמיתי עם גישה מיוחדת, מקורית ושונה, חילונית והומניסטית, למקורות (כולל התנ״ך), לממצאים, לתולדות העם והארץ ולכל האנשים החיים כאן היום. 

באשכול ובדרום בכלל ייזכר דן כארכיאולוג והיסטוריון של כל מה שהתרחש במערב הנגב. אחרי לימודי הארכיאולוגיה חקר במשך עשרות שנים במסירות ובסקרנות אינסופית את העבר המקומי ופעל לתיעודו ולהנחלתו בדרכו הייחודית והמרתקת, מתוך אהבה עמוקה לארץ ולאזור שלנו בפרט.  

דן שימש כמנהל חפירות, כיועץ, כמדריך וכמלווה בפרויקטים רבים של תיעוד ושימור אתרים ארכיאולוגיים ואתרי מורשת בחבל הבשור. שימש כארכיאולוג המחוז ברשות העתיקות, לימד במוסדות שונים והדריך אין ספור סיורים לימודיים באזור.  

בעשור הראשון של המאה החל לכתוב ב"232" ירחון המועצה, טור אישי שנקרא "אומרים שהיה פה שמח – חדשות מהעבר". כך הפך גם למתעד ופרשן של ההיסטוריה המקומית מימי התנ"ך ועד תש"ח. בטוריו שזכו לקהל קוראים נאמן שמר על אותה רוח קלה והומוריסטית.  

כתביו נאספו לאתר שזמין בכתובת: https://avnei-gazit.com 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ראובן ימין ממושב חצב הוא אחד ממגדלי הצאן לחלב הגדולים ביותר בארץ. בבחירות הקודמות הוא הצביע לגוש של סמוטריץ' ובן גביר, אבל הרפורמה המתוכננת בענף החלב גרמה אצלו לטלטלה: "פתאום שר האוצר הפך את
12 דק' קריאה
יוחאי חפר, מנהל "רפת נופים" המשותפת לקיבוץ גזית וקיבוץ משמר העמק, פרש לאחרונה מתפקידו לאחר מעל 40 שנות עבודה ברפת (אבל ממשיך לייעץ למחליפו) • במהלך התקופה הזאת הוא חווה שורה ארוכה של רפורמות
12 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!