יבול שיא
הרפת והחלב
מיון תפוחי אדמה צילום יובל לוטרינגר

יום תפוח האדמה הבינלאומי ב"חקלאי גרנות"

2 דק' קריאה

שיתוף:

הוא נחשב לגידול השני בחשיבותו התזונתית אחרי הדגנים ומדורג במקום הרביעי ברשימת הגידולים הנצרכים ביותר בעולם. מה הם הארי, ג'ורג'ינה וקורינה? וכמה ק"ג של תפוח אדמה נצרכים מידי שנה בישראל לעומת אירופה? לרגל יום תפוח האדמה הבינלאומי מביאה "חקלאי גרנות" את המידע החשוב

40 ק"ג תפוחי אדמה צורך הישראלי מידי שנה בממוצע, נשמע הרבה?  מדובר בנתון נמוך ביחס לשאר האוכלוסייה בעולם. על פי נתוני משרד החקלאות, במדינות אירופה הממוצע הכללי של צריכה תפוחי אדמה עומד על כ-75 ק"ג, שכן בחלק מהמדינות, בהן פולין, בריטניה, הולנד ובלגיה, הצריכה הממוצעת לנפש מגיעה גם לכ-80 עד 100 ק"ג בשנה.

תפוח אדמה חקלאי גרנות
תפוח אדמה חקלאי גרנות

כמו כן, על פי נתוני ארגון המזון והחקלאות העולמי (FAO) הייצור העולמי של תפוחי האדמה עומד כיום על כ- 370 מיליון טון בשנה. בראש הטבלה ממוקמת סין, שמייצרת כ-92 מיליון טון בשנה. לעומתה, ישראל מייצרת כ- 524 אלף טון תפוחי אדמה בשנה.

על פי הנתונים, כ-250 אלף טון מתוך התוצרת המקומית מיועדים לצריכה של האוכלוסייה, כ-67 אלף טון מיועדים לחומר גלם לתעשייה, כ-24 אלף טון משמשים כזרעי תפוח אדמה ליבול הבא וכ-184 אלפי טון נוספים מיועדים ליצוא.

לדברי יובל לוטן ממשק לוטרינגר, מומחה לגידול תפוחי אדמה של "חקלאי גרנות", בישראל מייצרים מעל 60 זני תפוחי אדמה, ובכל שנה מאמצים עוד זנים חדשים.

לדבריו, זני תפוחי האדמה נחלקים לאדומים ולבנים. הזנים האדומים כוללים את זן ממפיס – הזן המוביל בין תפוחי האדמה האדומים, בעל צבע אדום יפה ופקעות מאורכות, מתאים בעיקר לבישול ואפיה. זן רוזנה, זן בכיר המפותח בצרפת עם פקעות מעט מאורכות בעל קליפה אדומה ומבריקה, המתאים בעיקר לבישול ואפיה.

הקאנברה הוא זן הולנדי, בעל פקעות אובליות ויפות עם גוון אדום עמוק וקליפה חלקה. הזנים הלבנים כוללים את זן הסיפרה – הזן הלבן המוביל בארץ. זן עתיר יבול עם יכולות אחסון טובות. הפקעות אובליות- עגולות ומתאימות לבישול ואפיה. הארי – זן הולנדי חדש ומבטיח. פקעות לבנות יפות ועגולות המתאימות לבישול ואפיה.

תפוח אדמה של חקלאי גרנות
תפוח אדמה של חקלאי גרנות

ג'ורג'ינה וקורינה הם שני זנים דומים המפותחים בגרמניה, הפקעות אובליות ויפות, צבען לבן – צהבהב בעל טעם מצוין, מתאימים לבישול ואפיה. כל הזנים המוזכרים מתאימים גם לטיגון ברמת המטבח הביתי.

חברת "חקלאי גרנות", חברת השיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון, הנמצאת בבעלותם של החקלאים מהקיבוצים והמושבים החברים בתאגיד גרנות, משווקת תפוחי אדמה במסגרת שיתוף פעולה ארצי בשיתוף מגדלים מכל הארץ, החל מקיבוצי הצפון, קיבוצי ומושבים המרכז החברים בארגון גרנות, ועד קיבוצי הדרום וחקלאים מפוני גוש קטיף ממושב נווה.

תפוחי האדמה משווקים באריזת רשת ייעודית תחת מותג "חקלאי גרנות". בסך הכל מעובדים מעל ל-2,000 דונם של תפוחי אדמה והיבול השנתי נאמד בכ-15,000 טונות.\

צילום: יח"צ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ביום שני בשבוע הבא ה-9.9.2024 יתקיים הכנס השנתי של חברת "החקלאית". במעמד הכנס יהיה נוכח מר אורן לביא – מנכ"ל משרד החקלאות וביטחון המזון. אתם מוזמנים להגיע ולפגוש את הלקוחות, עובדי הענף, הרופאים המובילים
< 1 דק' קריאה
אתמול (יום ד') נערך כנס רפתנים של חברת "הרמן פרוג'קט" בקיבוץ סעד עם מעל ל-80 משתתפים. הקיבוץ אירח את הכנס, ולנו היה חשוב לערוך את האירוע, דווקא בעוטף, דווקא עכשיו. הכנס היה מוצלח מאוד
< 1 דק' קריאה
שלוש בוגרות בית הספר לעיצוב בחיפה הקדישו את פרויקט הגמר שלהן לקיבוץ. מיחסי אהבה שנאה לחינוך המשותף, דרך מבט מורכב של הטוב עם הרע ועד תכנון מחוץ לקופסא לקיבוצים שנפגעו בשבת השחורה  *תמונה ראשית:
3 דק' קריאה
הקו המפריד בין תהליכי העברה בין־דורית  האינטראקציה המיוחדת שאני מקיימת עם משפחות במושבים בענייני העברה בין־דורית, זיקקה אצלי כמה עקרונות שאני משוכנעת בכוח שלהם להשפיע על התהליכים המאתגרים. העקרונות האלה כל כך משמעותיים, שכשהם
4 דק' קריאה
דני גבאי, חבר מושב מרחביה, דור שלישי למייסדים, מספר על ההתיישבות בעמק יזרעאל, על תולדות המושב ועל משפחתו * הוא מציין בדבריו, שבמושב מרחביה היה רצף של התיישבות מאז 1911 ועד היום * רעייתו
8 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן