יבול שיא
הרפת והחלב

אוֹרי בן הרצל מונה למנכ"ל מכון המחקר מיגל הנתמך על ידי משרד החדשנות המדע והטכנולוגיה

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

בן הרצל מחליף את דוד זיגדון שכיהן בתפקיד שבע שנים ומונה כעת לפרויקטור מיזוג מכון המחקר מיגל עם מכללת תל חי- להקמת אוניברסיטה בגליל.

בן הרצל, נשוי+4, הצטרף למכון המחקר מיגל בשנת 2019, להוביל את תחום הפיתוח העסקי במכון בתפקיד סמנכ"ל, ועסק בפרויקטים למסחור ידע וטכנולוגיות של מכון המחקר מיגל בתחומים מגוונים כמו חקלאות, מזון, אקלים ופרמה, בארץ ובעולם. בנוסף בנה שיתופי פעולה מקצועיים ומשמעותיים בין עולם המחקר לתעשיות שונות, שהבשילו להקמת 15 חברות סטרטאפ בחמשת השנים שקדמו למלחמה, ועוד עשרות הסכמי שיתוף פעולה ורשיון טכנולוגיות עם חברות בארץ ובעולם. בנוסף פעל להקמת פרויקטים אסטרטגיים שבהם מכון המחקר פועל כגורם מוביל, על מנת לסייע בפתרון אתגרים אזוריים בחקלאות, מזון וסביבה.

מעבר לתפקידו במיגל, מקדם בן הרצל פעילויות לחדשנות אזורית ולמנהיגות מקומית, הוא שותף מייסד של מנהלת AgriFoodTech Valley ושל מרכז החדשנות של Gaya, כדי לקדם את הגליל והצפון בתחומי החדשנות. בן הרצל משמש גם כיו"ר ועד ההנהלה הקהילתית של קיבוץ שניר, וממלא תפקיד בליווי הקהילה באתגרים מורכבים, לרבות נושאים שמכתיב המצב הביטחוני המתמשך בגבול הצפון.

במהלך המלחמה שירת בן הרצל למעלה משנה במילואים בדרגת סגן אלוף. והיה שותף להקמת לובי 1701, קואליציה העוסקת בהעלאת ענייני הביטחון של הגליל לסדר היום הלאומי.

בן הרצל הינו בעל תואר ראשון ושני במדעי הצמח וגנטיקה, מהפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית, ולומד לתואר דוקטור בסוציו-אקולוגיה בטכניון.

מכון המחקר מיגל בקריית שמונה ותל-חי אונ' בהקמה, מתמחה במחקר חקלאי יישומי המתמודד עם האתגרים הגלובליים בתחום האקלים, סביבה, מים ומזון. בין מחקריו המתקדמים והחדשניים – פיתוח זנים חדשים לאקלים משתנה, עיצובי מטע להכנסת רובוטיקה ואוטומציה, טיפולי פוסט-הרבסט להארכת חיי מדף של תוצרת חקלאית באמצעות בינה מלאכותית ועוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

משרד עורכי דין אוריאן אסרף מביא תכנון משפטי מקצועי עד לבית הלקוח * במהלך השנים ערכה עו״ד אסרף קרוב ל־600 ייפויי כוח מתמשכים וליוותה משפחות רבות בתהליכים רגישים וחשובים בשנים האחרונות גוברת המודעות לחשיבותו
סינטיה (סינדי) רסקין ממושב תלמי יפה היא פסיכותרפיסטית ומטפלת באמצעות אמנות * היא עצמה אלמנת צה"ל שבעלה נרצח באכזריות בעזה לפני למעלה משלושים שנה * סינדי מטפלת בימים אלה בתושבים נפגעי טראומה ופוסט-טראומה מיישובי
7 דק' קריאה
בנוסף הוקם פארק גיאולוגי חינוכי, הכל בהשקעה של 5 מלש"ח במימון הקרן לשמירה על שטחים פתוחים של רמ"י וביוזמת קבוצת כנרת, רשות ניקוז ונחלים כינרת והחמ"ת *תמונה ראשית: פארק "ביצות כנרת". צילום רחפן: אבי
3 דק' קריאה
ד"ר אדי יאיר שקד, מחבר הספר "נחושות לנצח: 120 שנות היסטוריה של נשים בספורט בישראל" מספר בספרו על ההיסטוריה של הספורט הנשי וההנחות המופרכות שליוו אותו: "רופאים טענו שקפיצה בחבל עלולה לגרום לנשים לכפות
10 דק' קריאה
נתן גוטפלד בן ה-20 התחיל לשחות במושב כבר בגיל ארבע וראשית הקריירה הספורטיבית שלו הייתה בענף הטריאתלון במסגרת מועדון הפועל הערבה * בחו"ל התחרה באולימפיאדת החרשים והגיע למקום חמישי ובארץ הוא מתמודד בתחרויות השחיה
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!