בן הרצל מחליף את דוד זיגדון שכיהן בתפקיד שבע שנים ומונה כעת לפרויקטור מיזוג מכון המחקר מיגל עם מכללת תל חי- להקמת אוניברסיטה בגליל.
בן הרצל, נשוי+4, הצטרף למכון המחקר מיגל בשנת 2019, להוביל את תחום הפיתוח העסקי במכון בתפקיד סמנכ"ל, ועסק בפרויקטים למסחור ידע וטכנולוגיות של מכון המחקר מיגל בתחומים מגוונים כמו חקלאות, מזון, אקלים ופרמה, בארץ ובעולם. בנוסף בנה שיתופי פעולה מקצועיים ומשמעותיים בין עולם המחקר לתעשיות שונות, שהבשילו להקמת 15 חברות סטרטאפ בחמשת השנים שקדמו למלחמה, ועוד עשרות הסכמי שיתוף פעולה ורשיון טכנולוגיות עם חברות בארץ ובעולם. בנוסף פעל להקמת פרויקטים אסטרטגיים שבהם מכון המחקר פועל כגורם מוביל, על מנת לסייע בפתרון אתגרים אזוריים בחקלאות, מזון וסביבה.
מעבר לתפקידו במיגל, מקדם בן הרצל פעילויות לחדשנות אזורית ולמנהיגות מקומית, הוא שותף מייסד של מנהלת AgriFoodTech Valley ושל מרכז החדשנות של Gaya, כדי לקדם את הגליל והצפון בתחומי החדשנות. בן הרצל משמש גם כיו"ר ועד ההנהלה הקהילתית של קיבוץ שניר, וממלא תפקיד בליווי הקהילה באתגרים מורכבים, לרבות נושאים שמכתיב המצב הביטחוני המתמשך בגבול הצפון.
במהלך המלחמה שירת בן הרצל למעלה משנה במילואים בדרגת סגן אלוף. והיה שותף להקמת לובי 1701, קואליציה העוסקת בהעלאת ענייני הביטחון של הגליל לסדר היום הלאומי.
בן הרצל הינו בעל תואר ראשון ושני במדעי הצמח וגנטיקה, מהפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית, ולומד לתואר דוקטור בסוציו-אקולוגיה בטכניון.
מכון המחקר מיגל בקריית שמונה ותל-חי אונ' בהקמה, מתמחה במחקר חקלאי יישומי המתמודד עם האתגרים הגלובליים בתחום האקלים, סביבה, מים ומזון. בין מחקריו המתקדמים והחדשניים – פיתוח זנים חדשים לאקלים משתנה, עיצובי מטע להכנסת רובוטיקה ואוטומציה, טיפולי פוסט-הרבסט להארכת חיי מדף של תוצרת חקלאית באמצעות בינה מלאכותית ועוד.