יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2024 06 17 125813

אין תקומה לעוטף ללא שיקום החקלאות

< 1 דק' קריאה

שיתוף:

יש להעניק ליישובים החקלאיים תמיכה משמעותית בהשקעות, להוזיל את עלויות המים והעובדים, לתמוך בגידולים חדשים ובמו"פ

האסון שנפל על הקיבוצים והמושבים בעוטף עזה הוא מכה שלא חווינו – את ההפקרה של הישובים ב-7.10 לא נשכח ולא נסלח. תושבי העוטף עברו זוועות עולם, ובעיקר חוו זאת ועדיין חווים החטופים, ששעון החול שלהם הולך ואוזל.

מאבקן של משפחותיהם לשחרורם נמשך יום יום ושעה שעה והלב נקרע.

כתושב העוטף שנים כה רבות וכפעיל בחקלאות, בעיקר בתפקיד מזכיר ארגון מגדלי ירקות, ברור שתקומת האזור תלויה בשיקום החקלאות, שהיא המשענת העיקרית של הישובים, בעיקר באשכול, בשדות נגב ובשער הנגב. אזור זה הוא אסם הירקות של המדינה, ובו מגדלים כ-80 אחוז מההספקה של גזר, תפוחי אדמה, עגבניות והדרים, ובנוסף הוא ספק גדול של בשר עופות וחלב.

זהו אזור חקלאי למופת, וחשיבותו לביטחון לא פחות חיונית מאשר לכלכלה, ובמיוחד בימי מלחמה, סגר וחרם.

אנו מתפללים לחזרת החטופים ובמקביל מקוים שגם נחזיר את החקלאות לייעודה המקורי, שהוא הספקת תוצרת עצמית לאוכלוסייה ללא תלות באף מדינה אחרת.

על זה צריכה המדינה לעשות מעשה. במקביל לשיקום הבתים והמבנים, יש לשקם ואף להעצים את החקלאות בקיבוצים ובמושבים בעוטף.

צעדים אלה חיוניים להגדלת הייצור המקומי ולהכנסת דור צעיר לחקלאות בקיבוצים ובמושבים. יש להעניק ליישובים החקלאיים תמיכה משמעותית בהשקעות, להוזיל את עלויות המים והעובדים, לתמוך בגידולים חדשים ובמו"פ. גם זה יהיה הניצחון על אויבינו, והוא שיאפשר לנו להחזיר ולהגדיל את יישובי העוטף מכל הבחינות, כלכלית, חברתית, קהילתית וסביבתית.

שיתעשתו מידית קובעי המדיניות וירדו מהגג.

נחזיר את החטופים, נשקם את הפצעים נחבק את המשפחות השכולות, נשקם היישובים, וכך ננצח.

ואני מאמין שזה אפשרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יותר מ-1.25 מיליון ישראלים מטפלים בבן משפחה סיעודי, 58% מתוכם בקרוב משפחה מבוגר * הביטוח הלאומי: 95 אלף בני משפחה נחשבים עובדים ומקבלים גמלת סיעוד במקום המטפל הסיעודי; 40% מהמטפלים הסיעודיים ברמה 6 הם
7 דק' קריאה
איך מארגנים שורה ארוכה של פעילויות לוותיקים ולוותיקות, בהתחשב שכל אחד מהם מתעניין בנושאים אחרים? ראיון עם רווית חקלאי מורי, מנהלת המחלקה לאזרחים וותיקים במועצה האזורית גליל תחתון ופועלת תחת המרכז הקהילתי הגליל התחתון
7 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן