יבול שיא
הרפת והחלב
2 ניר עוז ליל סדר

אינם בני חורין

2 דק' קריאה

שיתוף:

צעדה בסימן "יציאת מצרים" נערכה במועצה האזורית אשכול במחאה על ש-133 חטופות וחטופים יציינו את חג החירות בשבי חמאס. בניר עוז ערכו "שולחן סדר פסח" בחדר האוכל הנטוש

צעדה בסימן "יציאת מצרים" נערכה בשבוע שעבר במועצה האזורית אשכול. "חַיָּב אָדָם לִרְאוֹת אֶת עַצְמוֹ כְּאִילּוּ הוּא ובניו ובנותיו חטופים בעזה", ציינו הצועדים במחאה על ש-133 חטופות וחטופים עדיין נמצאים בשבי חמאס.
תושבי המועצה ובני משפחות החטופים צעדו כשהם לבושים כעבדים והחזיקו בשלטים ממוספרים עם תמונות החטופים. הצעדה יצאה מצומת אורים והסתיימה בפארק אשכול.
עינב מוזס, כלתו של גדי מוזס שנחטף מניר עוז ובת זוגו אפרת כץ נרצחה במהלך החטיפה, אמרה: "העובדה שאנחנו עומדים כאן חצי שנה לאחר 7 באוקטובר והחטופים עדיין לא בבית היא כישלון נוראי למדינת ישראל. מקומם ובעיקר עצוב לי שבמקום להילחם ביחד נגד האויב האכזר, אנחנו נאלצים להיאבק בממשלה שלנו. לא מצליחה להבין כיצד ממשלה שכשלה בהגנה על אזרחיה לא עושה הכול כדי להחזיר אותם הביתה במיידי. רק ככה נוכל לרפא את הפצעים המדממים שלנו. אנחנו שוב בימים מורטי עצבים ואני מרגישה כמו בשידור חוזר. היינו בנקודה הקריטית הזו פעמים רבות ופעם אחר פעם קיבלנו אגרוף בבטן. היום אני קוראת לראש הממשלה ואומרת – לא עוד. אנחנו רגע לפני חג החירות ולא נוכל לחגוג אותו כאשר ל-133 מאזרחי ישראל נשללת הזכות הבסיסית והאנושית. זה הזמן לפרוע את החוב הגדול שעליכם לשלם במלואו״.
מתי דנציג, בנו של החטוף אלכס דנציג שנחטף אף הוא מניר עוז, התייחס להחזרת גופתו של אלעד קציר מהשבי: "ניצלתי בנס מהטבח בקיבוץ ניר עוז אחרי אימה גדולה. אבא שלי, דוד שלי, וכל החטופים מרגישים את האימה הזו כבר למעלה מחצי שנה. באיזה עולם דבר כזה יכול להיות? אין להם זמן יותר. אלעד קציר היה חבר ילדות שלי. הוא היה בחיים עד לא מזמן והוא היה יכול לחזור בחיים. אסור לנו לתת לזה להמשיך להיות – אחרת, זה יהיה מאוחר מידי״.
״חג החירות לא יכול לעבור כשיש לנו 133 חטופים וחטופות שכלואים בשבי בעזה. לא נוכל לציין את החג בלעדיהם", אמר גדי ירקוני ראש המועצה האזורית אשכול.

1 אשכול צעדה חטופים
ימים מורטי עצבים. צעדה למען החזרת החטופים. צילום: דוברות אשכול 

ילדים בשבי חמאס
בניר עוז, הקיבוץ שעשרות מתושביו נרצחו ונחטפו באירועי מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר, ערכו "שולחן סדר פסח" בחדר האוכל הנטוש.
שולחן הסדר היה ערוך ל-36 החטופים והחטופות מהקיבוץ שעדיין מוחזקים בשבי חמאס למעלה מחצי שנה ובהם הילדים כפיר ואריאל ביבס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מוחמד יוסף אבו טועמה – מדריך לגידול תות שדה, שה"מ לידן פלאח-בלוק – תחום הגנת הצומח, אגף ענפי השירות, שה"מ תקציר בדפון זה מפורסמות הנחיות לגידול תות שדה בחלקות מניבות במנהרות נמוכות בשדה הפתוח,
7 דק' קריאה
מוחמד יוסף אבו טועמה – תחום ירקות, אגף ענפי הצומח, שה"מ לידן פלאח-בלוק – תחום הגנת הצומח, אגף ענפי השירות, שה"מ ד"ר סטנלי פרימן – מכון וולקני מבוא מחלת ה-Neopestalotiopsis נתגלתה לראשונה בישראל במהלך
3 דק' קריאה
מסביר מאיר יפרח, מזכיר ארגון מגדלי ירקות, מדוע קשה להילחם בפערי התיווך * "שנים אנחנו סובלים מכך שרשת השיווק היא בו זמנית יבואנית, קמעונאית וסיטונאית ויכולה לשחק עם המחירים על חשבון הציבור והחקלאים" *תמונה
4 דק' קריאה
במהלך הישיבה הודיע מאיר יפרח, מזכיר הארגון, כי משרד החקלאות מתכנן לשלב צעירים בחקלאות: תוכנית ל-250 מושבים, חקלאי אחד למושב. תוך ארבע שנים ישולבו 1,000 חקלאים חדשים, בתקציב של 400 מיליון שקל בשנה ישיבת
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן