יבול שיא
הרפת והחלב
אהרון דגן נוה איתן 1

"בא מחיים שמאמינים בעבודה ובמנהיגות" 

2 דק' קריאה

שיתוף:

הלך לעולמו אהרון דגן (דג'ן) מנוה איתן שכיהן כמזכיר-פנים בתק"ם  

בשבת הלך לעולמו אהרון דגן (דג'ן) ז"ל מקיבוץ נוה איתן שבעמק המעיינות, שכיהן כמזכיר-פנים בתק"ם בתחילת שנות ה-80 ובשלל תפקידים נוספים בקיבוצו. בן 88 היה במותו. ביום ראשון ליוו אותו בדרכו האחרונה בני משפחתו, חבריו לקיבוץ ולתפקידיו הציבוריים, מזכ"ל התנועה ניר מאיר, מזכ"ל התק"ם לשעבר מוקי צור וידידים רבים.   

דג'ן נולד ב 29.9.1934 בתל אביב, בן בכור ליהודית ושמואל ז"ל, אח לשלמה דגן ז"ל שנולד כשנתיים אחריו. הוא גדל והתחנך בעיר העברית הראשונה ובגיל 15 עבר ללמוד בבית הספר מקווה ישראל. לקיבוץ נוה איתן הגיע עם הגרעין המאוחד בשנת 1952, ובו הכיר את מרים, עימה התחתן שנתיים מאוחר יותר. לזוג נולדו שלושה ילדים – עמית טל ובעז. 

דג'ן החל את דרכו בקיבוץ כעובד ברפת קיבוצו, בהמשך ניהל את הרפת,  היה מרכז משק ומזכיר קיבוץ מספר פעמים, מנהל המפעל "פסגון", ומזכיר-פנים בתק"ם. בהלווייתו סיפרו כי היה מעמודי התווך של נוה איתן, איש משכמו ומעלה, איש ספר ותשבצים, רחב-אופקים, עד ימיו האחרונים היה צלול ובעל זיכרון יוצא מן הכלל. לפני כשבועיים נפל דג'ן ליד ביתו נפילה קשה שממנה לא הצליח להתאושש. הוא הותיר אחריו שלושה ילדים, חמישה נכדים וחמישה נינים.  

מוקי צור, ידידו ושותפו הגדירו "איש שהכול נשענו עליו כי ידעו שהוא בא מחיים שמאמינים בעבודה ובמנהיגות אחרת. לא איש פריבילגיה, אלא נושא באחריות. המסורת שהביא אתו נבעה מחינוכו בבית הספר החקלאי, מהתנועה, מהקבוצה היודעת משבר בקיבוץ מהו. הוא ביקש לראות באיחוד הקבוצות והקיבוצים של מעלה את דגלו: פרגמטיות, ראייה כוללת, דמוקרטיה, לא ראיית שליטים. הוא היה איש נאמן לעקרונות בהם האמין ולא סטה, לא ימינה ולא שמאלה. ראה מסביבו כיצד מבצרים נופלים, אך לא השתמש בכך כדי ליהנות. הוא ידע אהבה גדולה וחברות אמת. נדמה לי כי את ערכיו הקיבוציים והתנועתיים ואפילו את ראייתו הלאומית ראה כהמשך ישיר לאתוס המשפחתי העמוק שיצר סביבו עם אשתו מרים. למשפחתו המופלאה, לביתו בנוה איתן ולכולנו נאחל לזכור אותו ולשאת את מורשתו באחריות ובאהבה." 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

זו כבר מסורת, בשלהי חודש ינואר סיכמו עונה מוצלחת של בית האריזה לתמרים בבית הערבה. באירוע המושקע והמרשים בלטה נוכחות מרשימה של מגדלי התמרים שלאורך כביש 90, מנהלי המשקים, מנהלי 'משקי דרום'-  שותפים לדרך
2 דק' קריאה
רוב הפיצויים שולמו בגלל אירוע אקלימי שגרם להפחתה משמעותית ביבול ולאשכולות קטנים במיוחד ביחס לממוצע לאחרונה פורסם שהחורף הנוכחי הוא השחון ביותר מזה 100 שנים. חודש ינואר החולף היה אחד החמים והשחונים ביותר מאז
2 דק' קריאה
שמעון פיבוניה, יורם צביאלי, שלומי וקרט, נופית וקנין, מילי זנבר – מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר, עדי סויסה, דוד סילברמן – שה"מ, משרד החקלאות ופיתוח הכפר כתובת המחבר: [email protected] תקציר שטח הפלפל הסתווי בערבה וכיכר
7 דק' קריאה
חוות עכו, 2024 ליאור אברהם, מדריך לגידול ירקות, שה"מ – משרד החקלאות, דוא"ל: [email protected], נייד: 6243972-050 נביל עומרי, שה"מ; ישי קציר, חוות עכו; נתב גרזון, אגמטיקס תקציר זני אבטיח מורכב נשתלו לניסוי ולאינטרודוקציה (תצפית)
7 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן