יבול שיא
הרפת והחלב
צעדה בני נוער 2

בני הנוער של כפר עזה עולים לירושלים למען החזרת החטופים 

2 דק' קריאה

שיתוף:

לאחר שלאורך שמונת ימי החנוכה ישנו בני הדור הצעיר של כפר עזה בכיכר החטופים, השבוע החליטו להתגייס למאבק בני הנוער של הקיבוץ ש-79 מתושביו נרצחו ו-18 נחטפו על ידי חמאס ב-7 באוקטובר 

*תמונה ראשית: בני הנוער מכפר עזה יוצאים לדרך. רוצים שקולם ישמע. צילום: רפי דלויה 

ביום ראשון השבוע יצאו בני ובנות השכבה הבוגרת, תלמידי כיתות ט' עד יב' מכפר עזה, לצעדה בת חמישה ימים לאות הזדהות ומתוך מטרה להמשיך ולהוביל את המודעות להחזרת החטופים ולהשאיר אותה על סדר היום הציבורי בכלל וגם בקרב בני הנוער. הצעדה, שיצאה מכיכר החטופים בתל אביב, תסתיים ביום חמישי מול משכן הכנסת בירושלים תחת הקריאה לשחרר את החטופים באופן מיידי. 

מעל 80 ימים מאז שנפתחה מלחמת חרבות ברזל ו-129 חטופים עדיין בשבי חמאס. בני הנוער בשכבה הבוגרת של תנועת הצופים בכפר עזה יזמו והחליטו בשיתוף עם נוער העוטף, תנועת הצופים הארצית ומועצת שער הנגב לצאת לצעדה תחת המסר כי כפר עזה לא תוכל להתקיים ללא החזרת חטופיה, דרישה לשחרור החטופים כולם, והשבתם הביתה בריאים ושלמים. 

שירי יחיאלי (17) תלמידת יב' מכפר עזה, שפונתה יחד עם קיבוצה לשפיים, מספרת על היוזמה: "לא שומעים מספיק את הנוער, יש לנו כוח והבנו שלא שמעו אותנו מספיק. ישבנו יחד, בני הנוער של הקיבוץ, והחלטנו לצאת לצעדה".  

תנועת הצופים לקחה על עצמה לעזור בכל מה שנדרש מבחינה לוגיסטית, מאישורי משטרה, דרך תיאום אמבולנס וחובשים, אוטובוסים המסיעים את הנערים והנערות לנקודות הלינה בסוף כל יום, מים, אוכל ועוד. 

היום הראשון נפתח בגשם שוטף, אך לדברי שירי הגשם לא מנע מהם להמשיך ולצעוד. "התארגנו על מעילי גשם והמשכנו לצעוד". שירי מקווה שבני נוער וצועדים נוספים יצטרפו אליהם בדרך. "אנחנו רוצים שישמעו את הקול שלנו, שמישהו ישמע ואולי נצליח להשפיע ולגרום להחזרת החטופים לביתם". 

מסלול הצעדה: ביום ראשון (24.12) עד בית דגן, ביום שני (25.12) מבית דגן לבית חשמונאי, ביום שלישי (26.12) מבית חשמונאי לנווה אילן, ביום רביעי (27.12) מנווה אילן למבשרת ציון, ביום חמישי (28.12) ממבשרת ציון לכנסת ישראל.  

בכל ערב בתום הצעדה יתקיימו מעגלי שיח בהשתתפות בני הנוער ובליווי צוותים מקצועיים ובהם גם פסיכולוגים. ביום חמישי, לאחר ההגעה לכנסת, תתקיים עצרת שתכלול טקס לזכר הנופלים והנרצחים ולמען השבת החטופים. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע וסטארט-אפ ישראלי מפתחים טכנולוגיה לייצור דיזל ירוק מחיידקים – ללא נפט, ללא זיהום ובעלות של כ-15 סנט לליטר בלבד *תמונה ראשית: ביו דיזל. צילום: יח"צ המכללה בצל איומים גיאו-פוליטיים
2 דק' קריאה
רשת “אדם ואדמה” מבית השומר החדש מקימה פנימייה חינוכית-חקלאית חדשה בקיבוץ מצובה שבמועצה האזורית מטה אשר, בסמוך לגבול לבנון הפנימייה החדשה מוקמת בימים אלה בשיתוף רחב עם גורמים מהארץ ומהעולם ובהם המועצה האזורית מטה
2 דק' קריאה
המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע מקדמת בברכה את "פרויקט יואב": שילוב ייחודי של שירות צבאי משמעותי והכשרה טכנולוגית לצעירים חרדים *תמונה ראשית: צילום: יח"צ המכללה המכללה הטכנולוגית להנדסאים באר שבע בשותפות עם עמותת "דרך
2 דק' קריאה
*תמונה ראשית: הודיה כהן, כלת חידון התנ"ך לשנת 2026. צילום: ברונו שרביט, לע"מ כל הכבוד להודיה כהן, ממושב ניר עקיבא אשר במועצה האזורית מרחבים, שזכתה בתואר הנכסף כלת חידון התנ"ך. הודיה, תלמידת כיתה י"א
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: אורן מצויינים, ממושב הודיה — הפתעת הטקס. צילום מסך טקס הדלקת המשואות בהר הרצל, שנערך וחתם את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל תוך פתיחת חגיגות יום העצמאות, הביא רגעים ממלכתיים ומרתקים אך
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: תלמידי ביה"ס נופים ותושבי המועצה "צועדים לזכרם" הבוקר התקיימה צעדת "צועדים לזכרם" בבית ספר נופים, אשר במועצה האזורית באר טוביה, יחד עם בני משפחותיהם של הנופלים, בוגרי בית הספר, גיבורי ישראל, שנפלו
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!