יבול שיא
הרפת והחלב
צעדה בני נוער 2

בני הנוער של כפר עזה עולים לירושלים למען החזרת החטופים 

2 דק' קריאה

שיתוף:

לאחר שלאורך שמונת ימי החנוכה ישנו בני הדור הצעיר של כפר עזה בכיכר החטופים, השבוע החליטו להתגייס למאבק בני הנוער של הקיבוץ ש-79 מתושביו נרצחו ו-18 נחטפו על ידי חמאס ב-7 באוקטובר 

*תמונה ראשית: בני הנוער מכפר עזה יוצאים לדרך. רוצים שקולם ישמע. צילום: רפי דלויה 

ביום ראשון השבוע יצאו בני ובנות השכבה הבוגרת, תלמידי כיתות ט' עד יב' מכפר עזה, לצעדה בת חמישה ימים לאות הזדהות ומתוך מטרה להמשיך ולהוביל את המודעות להחזרת החטופים ולהשאיר אותה על סדר היום הציבורי בכלל וגם בקרב בני הנוער. הצעדה, שיצאה מכיכר החטופים בתל אביב, תסתיים ביום חמישי מול משכן הכנסת בירושלים תחת הקריאה לשחרר את החטופים באופן מיידי. 

מעל 80 ימים מאז שנפתחה מלחמת חרבות ברזל ו-129 חטופים עדיין בשבי חמאס. בני הנוער בשכבה הבוגרת של תנועת הצופים בכפר עזה יזמו והחליטו בשיתוף עם נוער העוטף, תנועת הצופים הארצית ומועצת שער הנגב לצאת לצעדה תחת המסר כי כפר עזה לא תוכל להתקיים ללא החזרת חטופיה, דרישה לשחרור החטופים כולם, והשבתם הביתה בריאים ושלמים. 

שירי יחיאלי (17) תלמידת יב' מכפר עזה, שפונתה יחד עם קיבוצה לשפיים, מספרת על היוזמה: "לא שומעים מספיק את הנוער, יש לנו כוח והבנו שלא שמעו אותנו מספיק. ישבנו יחד, בני הנוער של הקיבוץ, והחלטנו לצאת לצעדה".  

תנועת הצופים לקחה על עצמה לעזור בכל מה שנדרש מבחינה לוגיסטית, מאישורי משטרה, דרך תיאום אמבולנס וחובשים, אוטובוסים המסיעים את הנערים והנערות לנקודות הלינה בסוף כל יום, מים, אוכל ועוד. 

היום הראשון נפתח בגשם שוטף, אך לדברי שירי הגשם לא מנע מהם להמשיך ולצעוד. "התארגנו על מעילי גשם והמשכנו לצעוד". שירי מקווה שבני נוער וצועדים נוספים יצטרפו אליהם בדרך. "אנחנו רוצים שישמעו את הקול שלנו, שמישהו ישמע ואולי נצליח להשפיע ולגרום להחזרת החטופים לביתם". 

מסלול הצעדה: ביום ראשון (24.12) עד בית דגן, ביום שני (25.12) מבית דגן לבית חשמונאי, ביום שלישי (26.12) מבית חשמונאי לנווה אילן, ביום רביעי (27.12) מנווה אילן למבשרת ציון, ביום חמישי (28.12) ממבשרת ציון לכנסת ישראל.  

בכל ערב בתום הצעדה יתקיימו מעגלי שיח בהשתתפות בני הנוער ובליווי צוותים מקצועיים ובהם גם פסיכולוגים. ביום חמישי, לאחר ההגעה לכנסת, תתקיים עצרת שתכלול טקס לזכר הנופלים והנרצחים ולמען השבת החטופים. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאת: ד"ר אודי פרישמן, מומחה לביטוחי בריאות ויו"ר חברת הייעוץ "פרש קונספט"  מערכת הבריאות בישראל ניצבת כיום בפני אתגר מורכב  — משבר תרופות שאינן כלולות בסל. מדובר במשבר שצומח לאט אך בעקביות, וצפוי לפגוע
לרשות הציבור הוותיק בישראל עומד סל זכויות ושירותים הכולל בין היתר עזרים רפואיים, מוצרי שיקום וניידות – אשר יכולים להקל על חיי היום־יום, לשמור על הבריאות ולספק תחושת ביטחון. בפועל, רבים אינם מודעים לזכויות
3 דק' קריאה
מיליונים בעולם סובלים ממיגרנה שמכבידה על השגרה ופוגעת בתפקוד. עם טיפולים חדשניים, זיהוי הטריגרים ושגרה מותאמת, המיגרנה תפסיק לנהל את חיינו.  מאת: ד"ר מרינה יגורוב מנהלת יחידת נוירולוגיה במרכז רפואי לין וד"ר סיון בלוך,
הזיקנה היא שלב בחיים המלווה לא אחת בשינויים פיזיים,קוגנטיביים, רגשיים וכלכליים.  מדינת ישראל מציעה לאזרחים הוותיקים מגוון רחב של זכויות והטבות שנועדו לתמוך בהם ולשפר את איכות חייהם. למרות הזכויות הרבות הקיימות לאזרחים ותיקים,
3 דק' קריאה
מאת עו"ד גד שטילמן ועו"ד אריאל רוט בעולם הכפרי ובייחוד במושבים, שאלת ההורשה אינה עוסקת רק בחלוקת נכסים טכנית – היא נוגעת בשורש הזהות המשפחתית, ההמשכיות הבין-דורית, ולעיתים אף בקיום הכלכלי של הדור הבא.
4 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן