יבול שיא
הרפת והחלב
תמונה 1 140073 kibbutz kfar gaza the destroyed youth neighborhoo PikiWiki Israel

"בקהילות שחוו תופת בצורתה הקיצונית ביותר יש משקי בית ששיקומם לא יוכל להתרחש במקום בו חוו זאת"

2 דק' קריאה

שיתוף:

ניר עוז, בארי וכפר עזה הגישו עתירה לבג"ץ בדרישה מהמדינה להכיר באחריותה לשיקום כלל משקי הבית, גם של מי שלא יכולים לשוב לביתם. מזכיר קיבוץ בארי: "מאמינים שאנשים יכולים לנסות ולחזור, אבל רוצים שהמדינה תיתן מעטפת לכל מי שלא יוכל לשוב ולגור בקיבוץ"

שלושת הקיבוצים, ניר עוז, בארי וכפר עזה, אשר נפגעו קשות בטבח 7 באוקטובר, הגישו עתירה לבג"ץ בדרישה מהמדינה להכיר באחריותה לשיקום כלל משקי הבית, גם של מי שלא יכולים לשוב לביתם.

על פי הנטען בעתירה: "מדובר בקהילות שחוו תופת בצורתה הקיצונית ביותר ויש בתוכן משקי בית ששיקומם לא יוכל להתרחש במקום בו חוו זאת, ועל המדינה החובה לשיקום התושבים שחוו את התופת ולא רק לשיקום הפיזי של מבני היישובים".

העתירה הוגשה לבג"ץ לאחר שבניגוד לציפיית הקיבוצים, המדינה, באמצעות מנהלת תקומה או כל משרד ממשלתי אחר, לא נתנה, לטענת העותרים, למשפחות אלו כפי שהתחייבה ולאחר שכל פניות הקיבוצים בכתב ובעל פה לא נענו.

מקווים שהמדינה תתעשת

מוקד העתירה הוא הדרישה שהמדינה תגבש מנגנון שיבחן באופן פרטני את משקי הבית שמבקשים זאת ותיתן, על בסיס אמות מידה שייקבעו, את המענה המתאים לשיקומם כפי שמצופה ונדרש ממנה חוקית ומוסרית, לאחר שכשלה בהגנה על אנשים אלו ברגע האמת.

יו"ר קיבוץ ניר עוז, צביקי טסלר, ציין כי: "אנחנו פונים לקבלת סעד מבג"ץ לאחר תקופה ארוכה בה ניסינו להגיע להסדר מול המדינה, אך ללא הצלחה. גם כעת אנו מקווים שהמדינה תתעשת, תיקח אחריות ותיתן מענה שייתר את הצורך בעתירה. תקומה אמיתית ליישובים ולקהילות תוכל להתרחש רק לאחר שיינתן מענה הולם לכלל התושבים שהיו ועודם חלק ממרקם החיים של המקום".

גל כהן, מזכיר קיבוץ בארי, אמר: "חשבנו שנכון יהיה שהמדינה תקים ועדה שתציג פתרונות וקריטריונים פרטניים עבור אלה מחברינו שלא יוכלו לחזור הביתה. עשינו ואנחנו עדיין עושים צעדים כדי לסייע לחזרתם של חברים לקיבוץ. אנחנו מאמינים שאנשים יכולים לנסות ולחזור, אבל אנחנו רוצים שהמדינה תיתן מעטפת לכל מי שלא יוכל לשוב ולגור בקיבוץ לאחר שעברנו תקופה קשה מאוד בעקבות המתקפה הרצחנית של 7 באוקטובר.

אנחנו עדיין בטראומה ועוד לא עברנו לשלב הפוסט טראומה. חשוב מאוד לאפשר לאותם חברים שיינתנו להם פתרונות. עד עכשיו המדינה לא ענתה לנו בנושא הזה ולכן הוגשה העתירה".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שמעון לזימי, ממושב רינתיה, מחבר הספר "העולם האדום של באריקי", מספר על היצירה שכתב מאהבה גדולה לבנו, על הורות, על גמישות מחשבתית ובעיקר על המסר החברתי החשוב של קבלת השונה *תמונה ראשית: שמעון לזימי.
8 דק' קריאה
*תמונה ראשית: בחנוכת מגרש הכדורגל ע"ש סגן יובל יפה ז"ל זה היה הסטטוס בוואטסאפ של סגן יובל יפה ז"ל. ביום שישי, סוף חודש יוני בצופית, נחנך מגרש הכדורגל שיישא את שמו, מקום שבו הדרך הזו תמשיך לחיות.  יובל, בן צופית, אהב
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: ריצת ליל ירח בעמק לראשונה בעמק יזרעאל. צילום: ענת חרמוני  ריצת הלילה הקהילתית "ליל ירח בעמק" התקיימה בנופי עמק יזרעאל והפגישה מאות רצות ורצים מכל הגילים לערב קיץ ספורטיבי, קהילתי ומהנה, בלב העמק ובבריזה הנעימה של שעות הערב. האירוע
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: ספיר כהן כרמי, סגנית אלופת העולם בנינג'ה  הספורטאית הישראלית ספיר כהן כרמי, תושבת מושב שתולים, זכתה בתואר סגנית אלופת העולם בנינג'ה, במסגרת אליפות העולם בנינג'ה שנערכה בארצות הברית. כהן כרמי, המוכרת לציבור מהשתתפותה
< 1 דק' קריאה
במושב סגולה הוקם לאחרונה מגרש פטאנק חדש, במסגרת שיתוף פעולה בין גילאור, מחלקת הספורט במועצה האזורית יואב, הוועד המקומי בסגולה ותושבי היישוב. היוזמה נועדה לחזק את הפעילות הקהילתית והחברתית בקרב אוכלוסיית הוותיקות והוותיקים ולעודד
< 1 דק' קריאה
*תמונה ראשית: בערב חלוקת המלגות במבואות חרמון. צילום: אדם בלום  ביום חמישי האחרון ערכה המועצה האזורית מבואות חרמון את טקס חלוקת המלגות לסטודנטים ולסטודנטיות, בני ובנות מבואות החרמון – ערב מרגש של הוקרה, הערכה וגאווה.
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!