יבול שיא
הרפת והחלב
סגן נ

גאוות העמק 

2 דק' קריאה

שיתוף:

ביום חמישי התקיים טקס כנפיים לקורס טיס מספר 187, במסגרתו הוענקו דרגות קצונה וכנפי טיסה ל-36 בוגרות ובוגרי הקורס, ביניהם שני בוגרים מהעמק. גאווה גדולה: 

סגן ר', טייס קרב, בן 22.לר' שני אחים, אחיו הבכור היה קצין בשריון ואחיו האמצעי משרת כקצין בשייטת 13. הוריו עובדים יחד במשק תרנגולות במושב בו הם מתגוררים. ר' הדריך במשך שנתיים בתנועת בני המושבים ולפני גיוסו לקח חלק במכינה קדם צבאית, בה למד על המשמעות והכוח של קבוצה, על כבוד, אחריות ומוסר, מה שעזר לו במהלך הקורס. 

ר' תמיד ידע שרוצה לשרת שירות משמעותי ועל כן התגייס לקורס טיס: "נתקלתי לראשונה באתגרים העצומים שחווים בטיסה, כל זה תוך השקפה על נופי ארצנו היפה. כבר בשלב צ'ק קרב הבנתי שפה אני רוצה להיות". 

במהלך מלחמת "חרבות ברזל", חולקו צוערי הקורס לטייסות המבצעיות, ולדבריו: "לראשונה נחשפנו בצורה עמוקה לטייסת מבצעית בלחימה, משמעות התפקיד התבהרה, מדהים לראות איזו השפעה אסטרטגית יש למטוס קרב אחד". חברו הטוב של ר', סרן אסף מסטר ז"ל מבחן, היה קצין ביהל"ם שנפל בקרב בצפון רצועת עזה לפני כחודש וחצי. 

ר' מסכם 3 שנים בקורס: "לבד לא הייתי מגיע לרגע הזה, האנשים שילוו אותי הם אלו שנתנו לי את המוטיבציה ומכאן מסתכלים לפסגה הבאה. למדתי לנצח את עצמי כל בוקר מחדש". 

עם סיום הקורס, סגן ר' ממשיך בדרכו כטייס קרב בחיל האוויר הישראלי. 

סגן נ', טייס מסוקים, בן 21. לנ' שני אחים. אמו יועצת ארגונית ואביו מנהל פיתוח עסקי ונווט קרב במילואים בטייסת 201, כיום מדריך בבית הספר לטיסה. בתיכון למד במגמת פיזיקה וכלכלה ולקח חלק פעיל בתנועת בני המושבים. על ההחלטה להתגייס לקורס טייס מספר נ': "אני מכיר את העולם הזה מגיל קטן. אני זוכר את השבתות שהייתי עם אבא שלי בכוננות. העולם הזה תמיד משך אותי וידעתי שאני רוצה להגיע לפה". 

נ' מכיר מספר קרובים שנלחמים בקרבות הקשים של מלחמת "חרבות ברזל" והדבר משפיע עליו ונותן לו מוטיבציה: "תמיד ידענו שבשביל זה אנחנו פה, אבל המלחמה המחישה את זה". לאחר 3 שנים בקורס הטיס, נ' מסכם: "זה עבר מהר אבל לאט. תחושת זמן מוזרה. המון רגעים טובים אבל איתם גם קשים. אני שמח מאוד לסיים ומתרגש מהפרק הבא." 

עם סיום הקורס, סגן נ' ממשיך בדרכו כטייס מסוקים בחיל האוויר הישראלי. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מגדלי תפוחי אדמה מכל הארץ, התכנסו ב-19 בפברואר בקריה החקלאית להיפגש עם מדריכים וחוקרים בתחום, ולשמוע על המחקרים החדשים שנעשו בתפוחי האדמה לאחר דברי הפתיחה של זיו מי-טל, מדריך ירקות בשה"מ,  סיכם אברהם ארליך
3 דק' קריאה
חוקר ראשי: דר׳ תמר אזולאי-שמר מנהל המחקר החקלאי, נווה -יער מדריך שה״מ״ שי צעידי שותפים: דר׳ דנה חרובי מנהל המחקר החקלאי, בית-דגן, דר׳ יובל כהן מנהל המחקר החקלאי, בית-דגן, דר׳ מרק-פרל  אגרו-מטאורולוגיה האגף לשימור
3 דק' קריאה
כדי לענות על שאלה זו, ביקרתי בכפר הנוער בן שמן, נושא הדגל של החינוך החקלאי בישראל, והופתעתי לטובה *תמונה ראשית: מרכז המשק כלי בראון (משמאל) והסמנכ"ל משה בן שושן, בגן הזואולוגי "אם חקלאות כאן,
5 דק' קריאה
הזית הוא אחד הגידולים החקלאיים החשובים והנפוצים ביותר בעולם בכלל, ובארץ בפרט. שיטת איסוף הזיתים משפיעה באופן ישיר על איכות המסיק ועל יעילות העבודה. במהלך השנים פותחו סוגים שונים של מנערות זיתים. לכל שיטת
7 דק' קריאה
משבר האקלים, שבליבו התחממות גלובלית, כבר משפיע עלינו כיום, והתחזיות צופות החמרה נוספת. כל אחת מהשנים בעשור האחרון מדורגת כאחת מעשר השנים החמות ביותר שתועדו, כששנת 2023 דורגה כשנייה הכי חמה ושנת 2024 כראשונה.
5 דק' קריאה
היחידה לחקלאות וחדשנות גולן יצאה לסיור מקצועי בדרום הארץ במטרה לקדם שיתופי פעולה, לחלוק ידע מקצועי וללמוד מהצלחות חקלאיות בדרום תמונה ראשית: אנשי צוות חוות היישום וההכשרה- אלדד עפרוני, עדי מנור וריטה מונדר לומדים מחקלאי
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן