יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 09 12 110701

דוד גיבור אשר על המשמרת 

2 דק' קריאה

שיתוף:

שניים ממצטייני החטיבה הצפונית בעוטף עזה הם מקיבוץ ארז: רבש"צ הקיבוץ אור חבה ורס"ר מורן שוחט 

*תמונה ראשית: רבש"צ קיבוץ ארז אור חבה ורס"ר (מיל') מורן שוחט מארז. צילום: באדיבות דובר צה"ל

בטקס מצטייני החטיבה הצפונית בראשות אל"ם חיים כהן שנערך לכבוד ראש השנה השתתפו רבש"צ קיבוץ ארז אור חבה ורס"ר (מיל') מורן שוחט מארז, המשרתת כסמב"צית במכלול עורף בחטמ"ר צפונית תעודות הצטיינות. 

בשירותה הצבאי הייתה מורן תצפיתנית באזור עוטף עזה, כשהשתחררה ביקשה להתנדב במילואים בעת סבבי ההסלמה. ביחידת מכלול העורף שנפתחה ב-2014 חיפשו נשים ומורן הצטרפה כסמב״צית. 

בתפקידה הנוכחי מורן אחראית על הקשר בין האזרחים לצבא וגם להיות בבקרה על האוכלוסייה מבחינת פערים וצרכים של האוכלוסייה בעוטף. 

מורן מתנדבת למילואים בכל סבב לחימה ובשני סבבי הלחימה האחרונים הגיעה על אף שיש לה פעוט בן שנתיים. ״זה מאוד מרגש אותי, לא פשוט לעזוב את המשפחה ואת הילד אבל אני עושה את מה שאני עושה כי אני מאמינה שאני תורמת ואני יודעת שזה חשוב, אני משפיעה ועוזרת כמה שאפשר וזה כיף לקבל הכרה ותודה על כך". 

מקשר בין הצבא לתושבים 

מצטיין נוסף שנבחר הוא רבש"צ קיבוץ ארז, אור חבה.  

בשירותו הצבאי היה אור היה לוחם בגדוד 12 של חטיבת גולני, יצא לקצונה ושרת כסגן מפקד פלוגה. השתחרר לאחר מבצע צוק איתן. לפני שנתיים קיבוץ ארז פרסם שהוא מחפש רבש"צ ואור החליט לקפוץ על ההזדמנות. 
בתפקידו אור הוא הצינור המקשר בין הצבא לתושבים בקיבוץ בשגרה ובחירום ואמון על ניהול פינוי קהילה בחירום לצד המשך שגרת חיים תקינה. מאז כניסתו לתפקיד התמודד אור עם שני סבבי לחימה, שריפות, פצמ"רים ועוד. 
"במבצע הראשון שחוויתי נולדה גם בתי הראשונה ככה שנאלצתי לפנות את משפחתי ולהישאר בקיבוץ. מי שעוזר לי לעשות את העבודה שלי על הצד הטוב ביותר זו המשפחה התומכת שלי" אומר אור. ״אני מאמין שקיבלתי את ההצטיינות כיוון שאני תמיד מנסה לתת מעבר ממה שמוגדר בתפקיד, מגדיל ראש, אני חושב שהקשר שלי עם הצבא והאנשים בצבא מאוד צמוד וחשוב לי לתת מעצמי גם עבורם. הייתי רוצה שהתושבים בקיבוץ ידעו שיש על מי לסמוך, על המועצה שמאפשרת לנו לנהל את מרכיבי הביטחון בצורה טובה, על כיתת הכוננות שעוזרת בשמירה על הישוב, ועל הצבא שנמצא פה כל הזמן והם חלק בלתי נפרד מאיתנו". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הגישו מועמדות – והשפיעו על עתיד החקלאות ב-12 במאי, בהתאם להוראות חוק מועצת הצמחים ולתקנות מועצת הצמחים, עתידות להתקיים הבחירות של נציגי מגדלים למליאת המועצה ולוועדות הענפיות שלה (ירקות, פירות, הדרים וזית לשמן). מוסדות
2 דק' קריאה
איסוף חלב וביצים מתבצע באופן רציף, פעילות המשחטות ובתי המטבחיים גם היא כסדרה; נזק מרסיס לכלבייה רשותית בירושלים ללא נפגעים; פעילות מוגבלת בנתב"ג המביא לעיכוב ייצוא של ענפי חקלאות היום (ב') התקיימה הערכת מצב
< 1 דק' קריאה
מתנדבי השומר החדש וחניכי שנת השירות ממשיכים לסייע בפינוי הריסות ואיטום דירות שנפגעו בתל אביב ובמקביל מסייעים בשמירה על חוות חקלאיות ומתחמים חקלאיים והכל בהתאם להנחיות פיקוד העורף ביום השלישי למבצע שאגת הארי ממשיכים
2 דק' קריאה
שאול בן יהודה1 לילי מונדקה2, עומר דינר3, גב גלילי3, אורן בוכשתב4, צביקה מנדל5 1-מרכז חקלאי העמק, מגדל העמק 2- מכללה אקדמית ספיר ומו"פ עוטף עזה, 3- גד"ש סאסא, 4- יישובי חבל מעון           5- המכון
10 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!