יבול שיא
הרפת והחלב
Screenshot 2023 09 12 110701

דוד גיבור אשר על המשמרת 

2 דק' קריאה

שיתוף:

שניים ממצטייני החטיבה הצפונית בעוטף עזה הם מקיבוץ ארז: רבש"צ הקיבוץ אור חבה ורס"ר מורן שוחט 

*תמונה ראשית: רבש"צ קיבוץ ארז אור חבה ורס"ר (מיל') מורן שוחט מארז. צילום: באדיבות דובר צה"ל

בטקס מצטייני החטיבה הצפונית בראשות אל"ם חיים כהן שנערך לכבוד ראש השנה השתתפו רבש"צ קיבוץ ארז אור חבה ורס"ר (מיל') מורן שוחט מארז, המשרתת כסמב"צית במכלול עורף בחטמ"ר צפונית תעודות הצטיינות. 

בשירותה הצבאי הייתה מורן תצפיתנית באזור עוטף עזה, כשהשתחררה ביקשה להתנדב במילואים בעת סבבי ההסלמה. ביחידת מכלול העורף שנפתחה ב-2014 חיפשו נשים ומורן הצטרפה כסמב״צית. 

בתפקידה הנוכחי מורן אחראית על הקשר בין האזרחים לצבא וגם להיות בבקרה על האוכלוסייה מבחינת פערים וצרכים של האוכלוסייה בעוטף. 

מורן מתנדבת למילואים בכל סבב לחימה ובשני סבבי הלחימה האחרונים הגיעה על אף שיש לה פעוט בן שנתיים. ״זה מאוד מרגש אותי, לא פשוט לעזוב את המשפחה ואת הילד אבל אני עושה את מה שאני עושה כי אני מאמינה שאני תורמת ואני יודעת שזה חשוב, אני משפיעה ועוזרת כמה שאפשר וזה כיף לקבל הכרה ותודה על כך". 

מקשר בין הצבא לתושבים 

מצטיין נוסף שנבחר הוא רבש"צ קיבוץ ארז, אור חבה.  

בשירותו הצבאי היה אור היה לוחם בגדוד 12 של חטיבת גולני, יצא לקצונה ושרת כסגן מפקד פלוגה. השתחרר לאחר מבצע צוק איתן. לפני שנתיים קיבוץ ארז פרסם שהוא מחפש רבש"צ ואור החליט לקפוץ על ההזדמנות. 
בתפקידו אור הוא הצינור המקשר בין הצבא לתושבים בקיבוץ בשגרה ובחירום ואמון על ניהול פינוי קהילה בחירום לצד המשך שגרת חיים תקינה. מאז כניסתו לתפקיד התמודד אור עם שני סבבי לחימה, שריפות, פצמ"רים ועוד. 
"במבצע הראשון שחוויתי נולדה גם בתי הראשונה ככה שנאלצתי לפנות את משפחתי ולהישאר בקיבוץ. מי שעוזר לי לעשות את העבודה שלי על הצד הטוב ביותר זו המשפחה התומכת שלי" אומר אור. ״אני מאמין שקיבלתי את ההצטיינות כיוון שאני תמיד מנסה לתת מעבר ממה שמוגדר בתפקיד, מגדיל ראש, אני חושב שהקשר שלי עם הצבא והאנשים בצבא מאוד צמוד וחשוב לי לתת מעצמי גם עבורם. הייתי רוצה שהתושבים בקיבוץ ידעו שיש על מי לסמוך, על המועצה שמאפשרת לנו לנהל את מרכיבי הביטחון בצורה טובה, על כיתת הכוננות שעוזרת בשמירה על הישוב, ועל הצבא שנמצא פה כל הזמן והם חלק בלתי נפרד מאיתנו". 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כשהמשפחה חוזרת הביתה אחרי שנתיים ארוכות של המתנה, תקווה ונשימה עצורה, עדים אנחנו לרגעים מרגשים של שיבה הביתה. בימים של ציפי דרוכה לקבלת אחינו ואחותנו השבים, אנחנו נזכרים בערך הבסיסי ביותר – הבית והמשפחה.
3 דק' קריאה
שלחנו את מאיה ורפי שחיו בחיפה מספר שנים לגלות את חיפה המתחדשת * לילה בחיפה, שהייתה לזוג הצעיר בית עד לפני תשע שנים * כבר בכניסה לחיפה עלו מחדש זיכרונות מתקופה אחרת בחייהם, כשהם היו סטודנטים צעירים  *תמונה ראשית: בוסתן כיאט. צילום: דני בר  בוסתן כיאט  כשנכנסים לחיפה על
5 דק' קריאה
"לנוער תפקיד מכריע בבניה ובשיקום של הקהילות," אומר יואל זילברמן, מנכ"ל ארגון "השומר החדש", בהתייחסו לקהילות הנגב המערבי והצפון * לשם כך הוחלט ב"השומר החדש" על איגום כל המשאבים בתנועה, תחת הנהגת "התנועה החדשה", כולל
9 דק' קריאה
יוליה ושאול בן-הר ממושב יתד, זוג מוזיקאים שעלו לארץ ממולדובה, מנגנים במבחר כלי מוזיקה ומאמינים שהמוזיקה שלהם מהווה שליחות חשובה בחייהם * המוזיקה הגיעה כנחמה ללב הקהל, במיוחד בימי המלחמה המורכבים וכעת פועלים בני הזוג להגשמת חלומו של שאול: הקמת "שדה מוזיקה" באשכול – מרכז חקלאי-חוויתי-תיירותי, מקום קבע לקיום פסטיבלים, חגיגות ועוד  *תמונה
9 דק' קריאה
הישוב הקהילתי מצפה אילן אשר במועצה האזורית מנשה, חגג בחודש שעבר 20 שנה להיווסדו באירוע מרגש!   לכבוד האירוע סיפרה מנהלת הקהילה לירז לוי על הישוב: "מצפה אילן הוא יותר מיישוב, הוא נקודה ביטחונית משמעותית באזור. במהלך שני העשורים האחרונים הפך מצפה אילן לבית חם לקהילה של חסד, התנדבות ונתינה. מהקמת מכינת בית אסף (מכינה קדם
< 1 דק' קריאה

הרשמו לניוזלטר

השאירו את הפרטים והישארו מעודכנים!

דילוג לתוכן